Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (557)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Fajn. Strávila jsem celý den sledováním tohoto seriálu, díky mému nejlepšímu kamarádovi, kterému vážně děkuju, že mi to doporučil. Nejenom, že v určité herečce vidím úplně sebe - po "právnické" stránce a osobnostně, ne vzhledově, ale celý motiv je naprosto skvělý! Právničina nebyla nikdy podána tak zábavně a šarmantně, jak jí podává Gabriel Match spolu s Patickem J. Adamsem; oba mají ohromné charisma a každý má v sobě něco ozbrojujícího. Doslova každým dílem přichází úplně něco nového, nový případ, noví lidé, ale zároveň se pořád rozvíjí ten hlavní, čím dál víc zajímavý příběh. Je to vážně skvost! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost. Ať už se jedná o propracovanost a psychiku postav (což jsem naposled viděl možná tak v BSG nebo Spartakovi?), skvělé vtípky a odkazy na jiná díla, zábavné dialogy a hlavně postavy, postavy a postavy! Ať už je tam zrovna nějaký sympaťák, chytrák, slizoun, vlez prdelka... vždycky tu postavu budete mít rádi a nebude vás tam štvát. A že občas ani nechápu, jak ten případ vyřešili? Co na tom záleží. Edit: S přibývajícími sériemi však ubyly jednotlivé případy a přidal se důraz na navazující příběh a osudy postav. Žel bohům už to pak po čase začalo působit zmateně, nereálně a zkrátka už dost překombinovaně. Finále páté řady byl ovšem skvost. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po čtyřech sériích. Tomuto seriálu jsem se nějakou dobu vyhýbal i přesto, že mi můj hodně dobrý kamarád neustále připomínal, ať se na něj podívám. Nevím proč, nějak mi ten koncept zněl nudně a myslel jsem si, že tohle nebude pro mě. Jsem rád, že můžu napsat, že jsem se spletl. Už od prvního dílu mě tento seriál chytl a nepustil. Zpočátku to bylo hlavně díky parádní castingu a chemii mezi herci (naprosto zbožňuju Donnu, jejíž práce je vědět vše, je to přeci Donna!) ale pak, když jsem v polovině první série začal přemýšlet, jak se tenhle seriál může vyvíjet, tvůrci udělali něco, co mě překvapilo a čím si mě získali. Oni totiž krásně přešli z "CSI" formátu, kdy jeden případ = jeden díl na více dílové epizody, kdy se jeden případ táhne klidně i deset dílů a hlavně kdy my, jakožto diváci, můžeme sledovat důsledky některých věcí, co se staly v druhé či první sérii ještě ve čtvrté sérii. Zkrátka taková skvělá hra s příčinou a důsledkem, kdy hlavní postavy téměř pokaždé nějakým způsobem dožene to, jak se zachovali, to co řekli nebo to, co neudělali. A mě baví sledovat seriál, kde detaily jsou důležité, vše má svůj čas a na všechny dříve či později dojde. Nemůžu se dočkat páté série. Zatím jednoznačných 100 %. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal třetí sérii a musím uznat, že mě tento seriál naprosto uhranul. Dalo by se říci, že jsem ho vykoukal jedním dechem a ani minutu jsem se u něj nenudil. Macht i Adams jsou skvělí a jejich kolegové a spolupracovníci také. Neplatí zde pravidlo, že seriál ztrácí na kvalitě novými řadami a tak rozhodně řadím Suits mezi své nejoblíbenější serály a nemůžu se dočkat další série. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obvykle se necítím dobře v budově plné bohatých, sebevědomých a neustále intrikujících individuí, jež vynikají v neolympijské disciplíně kličkování mezi paragrafy. Patrně proto jsem se mezi kravaťáky nijak zvlášť netěšil, ale Mikeův naivní pohled na právo mne rychle dostal do děje, Harveyho čestná vítězství hravě zlomila mou nedůvěru v právní systém, Donnina oddanost ve mně vzbudila touhu mít vlastní asistentku a křečovitý Louisův úsměv mi zase vrátil jistotu, že důležité je vyhrát a čestnost je pouze zbytečná překážka na cestě k vytyčenému cíli. Poměrně dlouho se mi nestalo, aby mi seriálové čyřicetiminutovky svižně proběhly před očima za subjektivních deset minut a obelhaly mne tak pocitem, že mám dost času a mohu se v poklidu mrknout na další díl. ()

Galerie (1 230)

Zajímavosti (45)

  • Nejsledovanějším dílem celé série je pilotní díl, který si nenechalo ujít 4 640 000 diváků. Průměrná sledovanost 1. řady byla 4,16 milionů diváků. 2. řada si pohoršila na necelých 3,8 milionů diváků. (KucC)
  • Harvey (Gabriel Macht) osloví žalobce (José Zúñiga) jménem Atticus Finch. Atticus Finch je hlavní postava ve známém a Pulitzerovou cenou oceněném románu Harpera Leeho „Jako zabít ptáčka“ z roku 1962. Ze stejného roku pochází i stejnojmenný film s Gregorym Peckem v hlavní roli. Postava Attica Finche je v Americe něco jako lidový hrdina s dopadem na právní profesi jako takovou. Současně funguje jako jakýsi vzor pro advokáty. (JardaBauer)
  • Vedle dvojice představitelů Conleth Hill (Edward Darby) a Michelle Fairley (Avy Hessington), kteří se objevili v seriálu Hra o trůny (od r. 2011), na zmíněný seriál odkazuje i Louis (Rick Hoffman), když prohlásí: "Splácím své dluhy. Jsem jako Lannister." Americká televizní stanice Network navíc připravila upoutávku na 3. sezónu ve stylu Her o trůny.  (Veena.cz)

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama