Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele RedRose k tomuto seriálu (15)

Star Trek (1966) 

TOS se z dnešního pohledu hodnotí těžko. Jeho stáří a kvalita zpracování je diskutabilní. Remastrovaná verze je udělaná fakt špičkově a dá se na to i dnes dívat. Co seriálu upřít nelze, je vysoká kvalita obsahu a příběhy zde napsané, se staly základem obrovského universa, který fanoušky (patřím k nim) baví dodnes! Kirk, Sulu, Čechov, Spock a McCoy, vždy budou ta původní seriálová posádka a nic se na tom už nikdy nezmění, i když se to seriál ST:ENT pokusil celé rozbít!! Kirk je svůj až moc, ale celé to drží pohromadě. Spock se chová logicky a McCoy (často až příliš) nelogicky. Stojí na tom obě postavy v celém seriálu, ale McCoy je ale po několikátém zhlédnutí celého, vlastně dost protivná postava, protože až příliš často na ostatní vříská "Dělejte něco", nebo "Tohle nemůžeš udělat!", ale když se ho kdokoli zeptá "Co tedy doporučuješ?", tak prakticky nikdy neví! Tohle časem už nejde přehlédnout... Ale jako celek to zůstane navždy hodnoceno vysoko. 70% ()

Miri (1966) (S01E11) 

Když pominu fakt, že ač jsou 300 let dětmi, stále se učí a získávají zkušenosti, už by se fakt nechovaly jako děti. A to fakt neskutečně otravní smradi!! To bylo na tom díle to nejhorší... Škoda, že se nepozastavili víc nad tou planetou která připomínala tu naši ze 60-tých let... ()

Vesmírné sémě (1967) (S01E24) 

ikonický Khan přichází na scénu!! ()

Věc soucitu (1967) (S01E27) 

Klingoni poprvé na scéně a z dnešního pohledu vypadají spíš jako čerti. Paradoxně je Kor asi nejinteligentnější Klingon jakého kdy uvidíme... Organiané se už dávno povznesli na vyšší úroveň, ale na rozdíl od těch, se kterýma nás seznámil Daniel Jackson, tito se občas vměšují ;-) ()

Čas amoku (1967) (S02E05) 

Vulkánci o sobě často tvrdí, jak jsou vyspělí proti lidem a tradice by se měly ctít, ale "středověký" souboj o ženu, kterou už má přiklepnutou od dětství a ke všemu v boji na život a na smrt a se soupeřem který o tu ženu vlastně nemá zájem?!?! Tady má ta jejich "logika" úplnou dovolenou... ()

Trable s tribbly (1967) (S02E13) 

Asi nejznámější epizoda vůbec! Z velké části i skvěle provedeným provázáním s DS9! 110% ()

Principy moci (1968) (S02E23) 

Výborná epizoda! Kirk: "Výborně Spocku. Jednou z vás možná bude člověk." Spock: "To snad ne!" ()

Absolutní počítač (1968) (S02E24) 

Výborná epizoda, i když je tak trochu s rozporem filozofie lidí z budoucnosti, kteří plují tam, kam se člověk nevydal. Je to rasa průzkumníků a vědců, takže předat vše nějakému počítači je nesmysl... ()

Sláva Omegy (1968) (S02E25) 

základní směrnice o nevměšování je důležitá, ale jaký byl tady na ni důraz bylo blbý, když Kirk sám ji už několikrát porušil... taky ten starý psycho kapitán, na kterého bylo až fyzicky nepříjemné se dívat, nad mladým Kirkem málem 3x vyhrál, což bylo fakt trapné, stejně jako celý ten amerikanizmus... ()

A děti půjdou v čele (1968) (S03E05) 

V každém sci-fi seriálu je díl, kde to ovládnou protivná děcka! A asi nikdy do není dobrá epizoda... ()

Síť Tholianů (1968) (S03E09) 

Spock a McCoy... Spock se chová logicky a McCoy (často až příliž) nelogicky... Stojí na tom obě postavy v celém seriálu. McCoy je ale po několikátém zhlédnutí celého, dost protivná postava, protože až příliž často na ostatní vříská "Dělejte něco", nebo "Tohle nemůžeš udělat!", ale když se ho kdokoli zeptá "Co tedy doporučuješ?", tak prakticky nikdy neví! Tohle časem už nejde přehlédnout... ()

Den míru (1968) (S03E11) 

My nemáme čerty Kirku... My jako čerti vypadáme! :D A klasicky nenávistní Klingoni... ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama