Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 3
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (831)

Jansen 

všechny recenze uživatele

Je strašně jednoduchý kopnout si do pokémonů, když už leží na zemi. Je to jakási antipatie která vůči, přiznávám pro dospělého diváka nevkusnému a hloupému seriálu, pokémonům zavládla a pomalu se stala módním trendem. Ale našel bych přinejmenším polovinu horších pořadů, které v době pokémonů dávali v televizi. Jako malý kluk jsem každou sobotu ráno ani nemohl dospat, tak jsem se na pokémony těšil. A docela jsem si to užíval. Pokémoni jsou kult. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Něco málo jsem absolvovala se svým mrňavým synovcem a přišlo mi to opravdu připitomělé. Na druhou stranu tahle animovaná slátanina není určena dospělým... a všechny děti by jistě chtěly svou vlastní příšerku se zvláštními schopnostmi;-). Hvězdičku tedy ponechám, ale pokud je vám nad 7 let, je tahle blboučká podívaná vážně na PIkaČU. 15% ()

Reklama

Molikop 

všechny recenze uživatele

I když si jej z dětství pamatuju jako nejoblíbenější seriál a i když je mezi i staršími dětmi stále proslulý a oblíbený, má od vás na těch to stránkách velmi nízké hodnocení. Dovolte mi s vámi nesouhlasit. Ano, přiznávám, že je spousta dílů a skládám poklonu tomu, kdo je viděl úplně všechny, ale každý dílů toho to seriálu je poutavý a každý v něm najde zalíbení. Není skvělé, že je seriál, co se neomezuje pouze na chlapce nebo na dívky? Pokémoni ovlivnili spoustu menších i větších dětí, a stále ovlivňují. Věřím, že každý kdo viděl aspoň pár dílů, by je rád chytil všechny. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem sledovala tento seriál pěkně dlouhou dobu v dětství a nechápu jak je možné, že jsem tomu natolik propadla. Asi právě díky tomuto mám averzi k anime jako takovému. Musím přiznat, že jsem byla náruživou sběratelkou nálepek s pokémony a vždy jsem si přála mít doma živého pikachua(měla jsem jen z plyše)a pokébal :-D. Nutno podotknout, že digimoni jsou jen trapnou napodobeninou a i když ani pokémoni nejsou zrovna inteligentní zábava, pak musím přiznat, že ta jedna hvězda je udělena ze sentimentu. Nyní si nedokážu představit, že bych sledováním tohoto zabila snad jen vteřinu svého života, protože to opravdu vymývá mozky. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V době zrodu této legendy jsem již nebyl tak malý, abych se do toho zbláznil, ale ani tak starý, abych to, na základě lékařsky diagnostikované senility, považoval za příjemné vyplnění volného času. Pro mne je to jen kravinka, jejíž tvůrci v sobě objevili potenciál pro vytřískání peněz z každé nakreslené potvůrky. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Slovo "Pokémon" je odvodené od japonského originálu "Pokétto monsutaa", teda "Pocket Monsters". Dĺžeň nad e pridali kvôli anglicky hovoriacim krajinám, kde meno chybne čítali ako "poukmon". (rador)
  • Ash prozradí, že Squirtle byl jeho první volbou a Charmander jeho poslední. (LUKICKK)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama