Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, my jsme měli Ninja Želvy, dnešní spratci mají Pokémony....dodnes nevím, jestli si Mister Fookah dělá legraci nebo to se svou láskou k Pokémonům myslí vážně:))) Nicméně pokud má nějaké dítko ve vaší blízkosti Pokémony (nebo Činkopomončáky) rádo, můžete si s ním na ně zahrát. Vy budete trenér, dítě si zvolí, v roli jakého skorozvířete bude vystupovat, a pak jen stačí mrštit pokeballem a říct: "Pikachu, umyj nádobí."A pak že Pokémoni mají na děti negativní vliv:)))))) Ale vážně - soucítím s Gimlim v jeho zármutku nad zavlékáním podobného škváru do našich luhů a hájů, čímž trpí všichni příznivci kvalitní anime. GHOST IN THE SHELL 4EVER!!!! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Co blbnete?? 297: nejhorší seriál a zároveň 187. nejoblíbenější?? Tak tomu dejte dobrý hodnocení, když je to oblíbený seriál, ne?? :D :D Nejlepší seriál mého dětství... Když pominu večerníčkový klasiky samozřejmě.. :D Asi bych ještě někde vyhrabala album s kartičkami a samolepkami :D Dokud bylo známo 150 pokémonů.. super!! :) Jak jak se objevovali další a další tak mě to začalo štvát.. :D 4* ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Pokemon je kult, pokemon je závislost, pokémon býval prostě všude. Jak už tady mnoho lidí psalo, ten kdo v době kdy začala pokémonová mánie nebyl dítě, ten to prostě chápat nemůže. Jenže právě ten kdo tenkrát dítě byl tak ví, jaký to bylo šílenství, co všechno by jsme udělali pro to aby jsme dostali všechny, aby jsme mohli machrovat před kamarádama, aby nám záviděli. Jak jsme každý víkend napružený seděli u televize až začne ta šílenost, až se zase dostanem do toho světa malejch (a i velkejch) zápasících pokémonů. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

To akože vážne? Ja neverím. Pokémon je legenda. A všetci v mojom veku, ktorí tvrdia niečo iné akože to nepozerali a nezbierali kartičky a nerecitovali báseň raketového týmu, to je akoby tvrdili, že nezbierali Céčka a že o nich nikdy nepočuli. Che, myslím, že pri detských senzáciách a či chceme alebo nie jedna z nich je aj Pokémon, netreba rozmýšľať nad kvalitou ani nad kvantitou ale na tom ako sa to deťom páči. A pozrime sa dozadu. Necítim sa, že by mi to zdegenerovalo mozog, no keď sa pozrieme na dnešné rozprávky a seriály určené pre deti, kde je hlavnou témou ako prežiť s veľa peniazmi, a akože príbehy ,, o skutočných problémoch mladých ľudí, typu Hannah Montana!" radšej povolím svojej štvorročnej sestre nech pozerá a zbiera pokémonov ako si nechá vymývať mozog. Toľko odo mňa. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, je to infantilní a hloupý....ale pro všechny bohy...vždyť je to pohádka pro děti! kde v tom všichni chtěj hledat rozum? Proč to tu každej srovnává hned s anime jako Cesta do fantazie? X-D Já ho onehdy milovala. Má to všechny prvky, který průměrný dítě potřebuje...roztomilý příšerky, nadpřirozeno, boj...proč to hned házet do odpadu?:-) ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Ve 49. epizodě 1. série, kdy se Rakeťáci potápí na logi a uplavou jim pokébally, Jessie řekne: "Můj Arbock a Lickitung!" Pokémona Lickitunga však chytí až o celých 12 dílů později. (Milan25)
  • V sérii „Diamant a Perla: Vítězové ligy oblasti Sinnoh“ na Shaymina a jeho dočasnou majitelku zaútočí Rakeťácí nejdřív Yanmegou, poté Seviperem. Když ale pak Shaymin použije sluneční semeno, Seviper zničehonic zmizí. (t.mon)
  • Koffing a Weezing sa mali pôvodne volať Ny a La. Ny označuje New York a La Los Angeles. Tvorcovia chceli poukázať na znečistenie v týchto mestách. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama