Reklama

Reklama

Highlander

(seriál)
Akční / Fantasy / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / Francie, (1992–1998), 96 h 58 min (Minutáž: 48–49 min)

Hudba:

Roger Bellon

Hrají:

Adrian Paul, Alexandra Vandernoot, Elizabeth Gracen, Peter Wingfield, Lisa Howard, Christopher Lambert, Ben Pullen, Jan Tříska, Gregory Smith (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Je nesmrtelný. Narodil se před čtyřmi sty lety na Skotské vysočině a není sám. Jsou tu i druzí jako je on - někteří dobří, někteří zlí. Již celá staletí bojuje se silami temnot a jediné útočiště mu poskytuje svatá půda. Nemůže zemřít, pokud ho nepřipraví o hlavu a nevezmou mu jeho sílu. Na konci může zůstat pouze jeden. Je to Duncan MacLeod, Highlander. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (10)

Highlander (1992) 

Na konci musí být jen jeden! Vlastně mi bude Highlander docela chybět. V 90. letech to samozřejmě byli úplně jiné seriály, než jaké známe teď. Scénář byl tragický, peníze a triky ještě horší, ale i tak to mělo svoje kouzlo. Byl jsem naštvanej, když Duncan na začátku druhé série ztratil Tessu, strašně příjemný prvek, který dával seriálu o nesmrtelných lidskou stránku. Stejně tak Richie. Postupem sérií ale sledujete Duncana, jak je vlastně 400 let sám. Pětka byla určitě nejlepší, postavy Methose a Joea seriál zachránily a daly mi nejlepší sérii vůbec. Byla akční a překvapivě vtipná, občas dokonce brilantní. Škoda šestky, která je očividně naprosto zbytečná a přijde mi, že se jen daly dohromady scénáře, který zůstaly v šuplíku. Díky skvělýmu soundtracku (ne, nemyslím Queen) pro mě Highlander zůstane vždycky takovou emocionální záležitostí, protože jak na konci bude stát zahloubaný Duncan, uvidíte jeho život v několika scénách a Laura Creamer zazpívá svou Bonny Portmore, nejedna slza ukápne 🙂 Díky Duncane, Joe, Methosi, Richie...a Tesso! ()

Série 1 (1992) (S01) 

Úvod do seriálového Highlandera jsem zvládl až napodruhé s roční pauzou. Prostě se mi do toho nechtělo a protože jsem sehnal jen titulkovanou verzi, považuju Highlandera za zatím mou největší výzvu. Musím ale uznat, že jak jsem se seznámil s touhle trojkou a přijal ty roztomilý příběhy "na začátku dílu přijde nesmrtelný, buď je hodný a na konci odejde, nebo zlý a na konci umře", který se opakuje stále dokola, nabídne mi první série vlastně docela fajn podívanou. Jasně, je to furt seriál z roku 1992, takže o nějakých kvalitách nemůžeme moc mluvit, ale čekal jsem to zatím horší. ()

Série 2 (1993) (S02) 

Být scénáristou tehdejší doby muselo být hrozně lehké. Duncana polidšťovala Tessa a vlastně i Richie. Jejich vztah mě bavil a speciálně vztah Maca a Tessy byla jedna z mála věcí, která zatím v seriálu fungovala na jedničku. Jenže někdo si řekne, že je geniální nápad tenhle trojúhelník rozdělit absurdní situací ve 4. dílu, kde se seriál prakticky sesypal. Tessa chybí neskutečně, nechápu její konec, stejně tak ty různé slepé uličky, které nás seriál protáhl. Reportérka v první řadě? Přítel v NY? Detektiv v Paříži? Všechno potenciálně zajímavé postavy, ale oni...prostě odešli. A to nemluvím o faktu, že Duncan po Tesse (a jejich 12letém vztahu) smutnil asi díl a půl, aby pak balil další. ()

The Darkness (1993) (S02E04) odpad!

Scénáristé to měli před koncem tisíciletí fakt jednoduchý. Konec nebezpečí, nepřítel poražen, jde se domů, přepadení, bum, hlavní postava mrtvá... To fakt tehdy procházel takový brak? ()

Pharaoh's Daughter (1994) (S02E18) odpad!

Nefertiri mluví anglicky, geniální! ()

Série 3 (1994) (S03) 

Mě se prostě ten rámec "Duncan si najde holku, dřív nebo později odejde tak nebo tak" moc nesedí. I když musím uznat, že ve trojce se víc než kdy jindy přelévají příběhy mezi jednotlivé díly a občas se pohne i nějaký nosnější příběh, pokud se tomu tedy dá říkat příběh, ale budu si stále stát za svým. Jak není Tess a Richie, je Duncan jako postava zoufale sama a nemá nikoho zajímavějšího k sobě. Tedy až na Anne, která stejně odešla... ()

Série 4 (1995) (S04) 

S přehledem nejzajímavější a nejlepší série. Mnohem víc se jde do hloubky příběhu Strážců a víc než kdy jindy dorazí i humor, který překvapivě velmi funguje. Epizoda Till Death je vyloženě parádní, přitom čistě komediální. Hodně tomu pomáhá i víc postoru pro Methose a Joea, postavy skoro víc zajímavější než samotný Duncan. ()

Série 5 (1996) (S05) 

Kvalitativně zase sešup dolů. Rozvětvení mytologie o démony nebo jezdce apokalypsy je sice fajn, ale Highlander jednoduše už nemá moc co vyprávět. A bojím se, že závěrečným twistem bude šestá, poslední řada ještě horší. ()

Série 6 (1997) (S06) 

Šestá řada už neměla vzniknout. Očividně nebyly nápady, nebo chuť. Každopádně měli Duncanůj příběh po skvělý pětce zakončit třeba nějakým televizním filmem, pro fanoušky. Tohle vypadá jen jako když někdo vyhrabal neschválené scénáře někde ze šuplíku. Nejvtipnější fakt je, že v intru vystupující Amanda, Methos a Joe jsou tady asi ve 4 dílech. Sám Duncan tu ani ve 2 není. Šestka je divný guláš, který sice zakončil seriál, ale za něco opravdu stojí jen posledních 10 minut, u kterých mi ukápla nejedna slza. ()

Two of Hearts (1998) (S06E10) odpad!

Scénář nikdy nebyl nejsilnější zbraní tohoto seriálu, ale to, co se děje během šesté řady, je neuvěřitelný bláto. Pokud neměli nápady/peníze/chuť, měli to odpískat nějakým tv filmem, kde by trochu Duncanův příběh uzavřeli. Tohle je dno.. ()

Reklama

Reklama