Reklama

Reklama

The Outer Limits

(seriál)
USA, (1963–1965), 41 h 39 min (Minutáž: 51 min)

Tvůrci:

Leslie Stevens

Hrají:

Ben Wright, Eddie Albert, Karel Hradilák, Gary Merrill, George Macready, Joe E. Tata, Dewey Martin, John Anderson, Robert Duvall, Robert Culp, Dabney Coleman (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(49)

Recenze uživatele Han22 k tomuto seriálu (1)

The Outer Limits (1963) 

Nasledováno 49 dílů. Krajní Meze byly v dětství a mládí mým nejoblíbenějším sci-fi seriálem. Jeho předchůdce jsem s vypětím všech sil a dlouhými pauzami nasledoval nakonec taky. Co se změnilo a co zůstalo? Zůstaly především dobré sci-fi příběhy, ale zdaleka ne tak propracované jak v novém seriálu. Je to zhruba půl na půl - instatní klasiky jako Demon With Glass Hand nebo Inheritors se střídají s pitomostma typu "monstrum týdne" kde na lidstvo útočí například i oživlé kameny, kytky nebo tráva. Bohužel zpracování je dnes už opravdu hrůzostrašné a to říkám jako člověk, který má nasledováno spoustu filmů z té doby i mnohem starších. Celé je to černobílé, vyprávění je pomalé, většina žen naprosto hystericky přehrává. A především efekty jsou otřesné, což je problém. Většina dílů je postavena na nějakém monstru a pokud to monstrum vypadá jako z dílny Eda Wooda, tak se to nedá brát vážně. O tři roky novější Star Trek je aspoň barevný a ty efekty jsou laciné, ale tvořené s láskou. Zkrátka a dobře, tohle je jen pro opravdové nadšence, které seriál odmění zhruba dvacítkou výborných dílů a hrůzostrašným zpracováním. ()

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama