Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 3
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Foxhound#1 k tomuto seriálu (4)

Pokémon (1997) 

Poslední animovaný seriál mého dětství, na kterém jsem jako většina tehdejší populace mého věku silně ujížděl skoro se všímvšudy, včetně ranního víkendového vstávání a sbírání samolepek. EDIT: Po dlouhých letech na mne padla nostalgie a já nevím proč jsem si začal seriál stahovat a sledovat od začátku abych se dozvěděl, jak to vlastně dál pokračovalo když to Nova tehdy utla v půlce Johto ligy. Už po 10 dílech přijdete na to, že rakeťáci jsou se svým neustálým opakováním motta trapní až na půdu. Po 50 dílech si vlastně musíte říct, že Ash je vlastně idiot jelikož když se mu podaří vycvičit vzpurného pokemona tak, aby ho začal řádně poslouchat, tak ho pustí na svobodu. Jenže světe div se, s každým novým regionem se jeho postava vyvíjela a já nemohl přestat sledovat. Ba co víc, v okamžiku kdy došla zásoba titulků a dabingu TV Barrandov jsem byl nucen poslední série shlédnout v plném EN módu bez titulků a kupodivu jsem tak 90% rozumněl. Mimochodem je dle mého škoda, že se série v regionu Hoenn v ČR nikdy nevysílali. Nový prvek soutěže koordinátorů, samozřejmě nové příšerky a k tomu velmi dobrá navazující série Battle Frontier. I když další vývoj Ashovi postavy po ukončení Battle frontieru a nástupu regionu Sinnoh to bylo jak z vrcholu na dno. Nový region i postavy byl super, ale z pomalu hraničního mozku se stal amatér první třídy a na scéně se objevil tvrdý soupeř. Rakeťáci tehdy dosáhli dna svého šaškování. Pak přišel Black&White a s tím i série, kdy Rakeťáci zanechali šaškování a poprvé za X let z nich byli opravdoví padouši se vším všudy. Mimochodem úvodní znělka z Rival Destinies patří asi k těm nejlepším. XYZ a region Unova přinesly nový prvek, megaevoluci. Zajímavá série a opět se Ashova postava posunula dál. Jestli se časem dostanu i k sérii Sun&Moon nevím, ale spíše ne, ta nová animace je divná a z hlediska soutěžní šňůry to snad je něco jako příběhový spin-off. Spoustě lidí budou P-moni stále připadat jako neskutečná blbost, já se ale po letech svezl na megavlně nostalgie a byly to opravdu příjemné chvilky. Vlastně jsem zjistil, že jsem je tehdy měl opravdu rád a možná i proto měním hodnocení, které v tomto případě je za seriál jako celek, nejen za série Beginning a Johto, které tento seriálový profil ohraničují. ()

Ruby and Sapphire (2002) (S02) 

Je velká škoda, že poslední série Johto byla v Česku už neodvysílaná a stejně tak je škoda, že nedošlo na Advanced série a tím i region Hoenn. Plus i následující Battle Frontier. Tento region kromě nových příšerek (spíše nové alternativy těch původních) přinesl i úplně nové společníky (Misty mi chyběla) a taky už nebylo jen o zápasech a chytání díky disciplíně koordinátorství. Celkově mě to opravdu bavilo, zvláště pak poslední část Battle Frontier. ()

Diamant a perla (2006) (S03) 

Série s regionem Sinnoh byla doslova jako restart pro hlavního hrdinu, z téměř Battle Frontier mistra byl najednou looser, co projízděl jeden zápas za druhým, hlavně s novým a tvrdým rivalem Paulem. Nové postavy jinak byly fajn, co naopak šlo hodně dolů byli Rakeťáci, takhle trapný nebyli snad za celou dobu seriálu a jejich šaškování dosáhlo vrcholu. ()

Black and White (2010) (S04) 

Nový region, nové postavy a přátelé. Znalec Cylan je vcelku fajn a sympatická postava, ale dračí trenérka Iris je chvílemi dost otravná. Čím ale série vyniká je návrat Rakeťáků ke svému témnému řemeslu a konečně se zase chovají jako řádní padouši na úrovni ostatních gangů. Za úvodní píseň k Rival Destinies bod navíc. ()

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama