Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (49)

Star Trek (1966) 

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, dospěl atd. Nedovedu si po 30 letech představit, jaký jiný SF seriál by ho mohl nahradit. (Možná Babylon 5). stilgar1, triumfuje! A to, že tomu někdo vytýká epizodičnost a masky, mi příjde tak trochu...mimo. To je právě ta síla ST od 1964-2005. Chujoviny typu DSC aj. ukázaly, jak se to může pěkně obrátiti proti vám. Uvědomte si, jaký to mělo rozpočet a ve které době to vzniklo. ()

Muddovy ženy (1966) (S01E03) 

Jaktoze to neni, v cervenych cislech???? 1.dil s neskutecne nehorazne, zabavne drzym, Harrym Fencourtem Muddem a ja jsem pokazde vytlemeny, jak leco. Jeho 2.dil v TOSce je jeste lepci a jeho 3.dil v TASce, je na uchechtani k smrti. Drive me tato postava vadila (humor ve SF zanru nemam rad a ve ST zvlaste) ale za ty roky se mi proste, dostal pod kuzi. Hejsek jeden. Mudd for UFP president!!!!!!!! Vote Mudd!!! ()

Nepřítel v nás (1966) (S01E04) 

Jo. Tu čtvrtou hvězdu si to zaslouží. Navíc je to od Mathesona. ()

Past na muže (1966) (S01E05) 

1 z classických dílů. Special quest star Solný Upír, což jest fanovské ozn. onoho tvora z planety M-113. BTW, všimli jste si, že jednoho exempláře měl (později ho vypařil phaserem) vystaveného gen. ve výslužbě Trelane dříve z Gothosu? ;-) ()

Čas obnažení (1966) (S01E06) 

Další základní díl. Později v TNG dostal od stejného autora volné pokr., které sice i přes svou trapnost, má něco do sebe. ()

Rovnováha hrůzy (1966) (S01E08) 

Pro mne rozhodně jeden z nejzásadnější a nejlepších dílů ST obecně. Kterému nesahají experimenty typu DSC ani po kotníky. Neskutečně hustá atmosphéra, připomínající některé z nej Ponorkových filmů, typu Das Boot aj. Nejraději bych z toho udělal 95min. film. Spockův osvětlující projev pro posádku o Pozemsko-Romulanské válce, je 1 z vrcholů. Patří již dávno k mé svaté Trojici tzv. Romulanské trilogie, kterou tvoří díly: Minefield z STE, Balance of Terror z TOS a The Neutral Zone z TNG. Po sobě puštěné tvoří zajímavý zážitek. A definitivní důkaz, že Spockův otec je největší lhář a podvodný dvojitý Romulanský agent v dějinách ST.;-)  P. s. přímý vynikající comics. prequel od Johna Byrnea, najdete ve ST TOS omnibus od BBartu. ()

Dýka v mysli (1966) (S01E10) 

Dalsi TOS lahudka, se supr kockou, ocividne, ze swedska. Soude, dle prijmeni. 😉 A ten psycho namet, zakonceny (jako v jinych dilech) dark pointou....super. V podstate, psychothriler z prostredi psychiatricke lecebny, alá ST. Tomuto muze konkurovati jen kpt. Garth ze 3.s. To je tez, genialni haluz. ()

Jeho Veličenstvo vrah (1966) (S01E12) 

1 ze 2 mistrovských epizod. V posledních 5 letech, když si jdu pouštět TOSku, vždy začínám tímto dílem. Přitom jsem ho 20 let skoro ignoroval. Proto mě překvapilo, jak se nenápadně stal jednou z mých stálic. Ani nevím, jak se to stalo. Ale myslím, že to je hl. díky románu Nejlepší Osud. Ta atmosféra+dialogy. ()

Sedm z Galilea (1967) (S01E13) 

Díky remaster verzi to získalo squellý další rozměr. ()

Zvěřinec - 2. část (1966) (S01E16) 

2. část má již záběrů z Klece o dost více, takže je (jako u dílu prvního) nemilosrdně přetáčím. Neb mám pochopitelně onen 1. pilot. ;-) Ale celkově samotný Pikeův zákl. příběh tohoto jediného TOS dvojdílu, se mi líbí. ()

Dovolená (1966) (S01E17) 

Special quest stars...Alenka, Bílý Králík a ve vzdálené budoucnosti, budoucí manželka dr. McCoye. Pokr. v STTAS. ()

Zeman z Gothosu (1967) (S01E18) 

Díky vysoce atmosférickému a silnému románu od Petera Davida ´Q na Druhou´, má tato episoda od 1. přečtení před zhruba 20 lety, zcela nový a docela hrozivý rozměr. ()

Aréna (1967) (S01E19) 

Jo, to bude ten souboj, na který se Sisko chtěl zeptati kpt. Kirka v DS9 Tribblech.;-) Jinak, opět díky remasteru Gorn (který mi zde už dávno nepříjde v tom těžkém gumovém obleku laciný) mrká! a dokonce uvidíme (sice zdálky, ale i tak) Gornskou wálečnou loď. ;-) ()

Dveře do vesmíru (1967) (S01E20) 

Ja vam dam, 64%. Tento dil jest totalne, genialni! ()

Zítra bude včera (1967) (S01E21) 

D.C.Fontana je prostě bez debat, jedna z nejlepších scénáristů/scénáristek ve ST, vůbec. Opět díky remasteru vám z některých závěrečných scén, vypadnou oči z důlků. Spock ,,Zastavili jsme se na planetě Signet 14 kvůli údržbě. Signet 14 je planeta, na které vládnou ženy. Měly zjevně pocit, že našemu počítači chybí osobnost. Tak mu ji dali. Ženskou ovšem´´. Kirk ,,Ani by mi to nevadilo, pokud by nebyl tak...něžný´´. Spock ,,Má také polítovánihodný sklon k chichotání ´´. :-))) ()

Návrat Archonců (1967) (S01E22) 

S každým dalším shlédnutím, více a více fascinující a silně psychoidně asociální.;-) Přidaná hodnota...další ST příběh s neviděnou lodí třídy Daedalus. A jak to dopadlo s Landru, se dozvíte v ST lower decks.;-) ()

Příchuť zkázy (1967) (S01E23) 

,,Pane, po rameni vám leze velmi nebezpečná mnohonožka´´. ;-) ()

Vesmírné sémě (1967) (S01E24) 

Betální prequel k 1 z the best ST filmu, všech dob. Nepřímo přímý prequel v STE 4.s. ()

Ďábel v temnotě (1967) (S01E26) 

Zhruba prvních 15min. totálně žeru. Dokud se neobjeví onen ďábel. Schmitter ,,Nikdy jsem si neuvědomil, jaká je tady dole tma´´.  ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama