Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (831)

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, je to infantilní a hloupý....ale pro všechny bohy...vždyť je to pohádka pro děti! kde v tom všichni chtěj hledat rozum? Proč to tu každej srovnává hned s anime jako Cesta do fantazie? X-D Já ho onehdy milovala. Má to všechny prvky, který průměrný dítě potřebuje...roztomilý příšerky, nadpřirozeno, boj...proč to hned házet do odpadu?:-) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pokemon je super seriál a ne že ne. To jen nějací omezenci neznají anime. Pokémon je dokonale promyšlená hra, která se krásně přenesla na plátno. Ráda jsem sbírala pokémony a ráda se podívám ma celou první sérii i ted. Miluju Pidgeotta, Krabiho, Ponytu, Polywaga, Vulpixe, Squirtla a další miloučké postavičky i s těmi jejich neskutečnými hlasy včetně tria Gengar, Gastly, Hunter. Na pokémony nedám dopustit!!!!!! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Pika! Pika! Jigglypuff (1. stádium Igglybuff a 3. Wigglytuff) je totální STAR, páč dodnes nemohu z toho, jak svým dívčím japonským zpěvem (který je u všech japonských zpěvaček naprosto stejný) všechny v okolí spolehlivě uspí (nezáměrně) a pak fixou ukrytou v držadle mikrofonu (geniální) všem nedobrovolně zúčastněným, počmárá obličeje různými klikyháky a vousy, bradkami či kníry. Rachel s Rossem by mohli záviděti. To vždy bylo spolehlivě na uválení se smíchy. Zvládl jsem 155 dílů, tehdá na nově. Pak přišel Batman beyond a Digimóni. Ale ty už jen pár dílu.;-) P.s. ty zdější brutálně nenávistně odpady mě opravdu vysoce...baví. Bez komentáře. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nejedná o kdovíjakou fenomenální podívanou, ale myslím, že tak špatné hodnocení, jakým se Pikachu a spol. zde honosí si nezaslouží. Mánie, která se kolem japonských potvůrek rozpoutala, jim zároveň i dost uškodila. Minimálně kvůli geniálním hrám na Gameboy, které seriálu a filmům předcházely si to trochu úcty zaslouží. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Pokemon je kult, pokemon je závislost, pokémon býval prostě všude. Jak už tady mnoho lidí psalo, ten kdo v době kdy začala pokémonová mánie nebyl dítě, ten to prostě chápat nemůže. Jenže právě ten kdo tenkrát dítě byl tak ví, jaký to bylo šílenství, co všechno by jsme udělali pro to aby jsme dostali všechny, aby jsme mohli machrovat před kamarádama, aby nám záviděli. Jak jsme každý víkend napružený seděli u televize až začne ta šílenost, až se zase dostanem do toho světa malejch (a i velkejch) zápasících pokémonů. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Gary oslovuje Ashe, jakoby ho nikdy předtím neviděl, přestože byli kamarádi z dětství. (LUKICKK)
  • Koffing a Weezing sa mali pôvodne volať Ny a La. Ny označuje New York a La Los Angeles. Tvorcovia chceli poukázať na znečistenie v týchto mestách. (patrik1177)
  • Díl 18 "Holiday at Acopaulo" byl odvysílán pouze v Japonsku kvůli tomu, že rakeťák James měl v tomto dílu umělé poprsí. (Martin00x)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama