Reklama

Reklama

Vraždy v Oxfordu

(seriál)
  • Velká Británie Inspector Lewis (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2015), 50 h 15 min (Minutáž: 45–94 min)

Hrají:

Kevin Whately, Clare Holman, Rebecca Front, Cathy Tyson, Bradley James, Cheryl Campbell, Jenny Seagrove, Adrian Rawlins, Beth Goddard, Emily Beecham (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Inspektor Lewis se po letech vrací do Oxfordu, kde od smrti manželky ještě nebyl. Okamžitě se ujímá vyšetřování případu vraždy studentky, kterou někdo zastřelil ve spánku... (TV Prima)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (6)

Lewis (2006) (S01E01) 

Po včerejším druhém zhlédnutí přidávám hvězdičku. Zajímavé prostředí, sympatická dvojka detektivů doplněná příjemnou ženou - ve srovnání s tím, co občas vidím, je tohle opravdu nadprůměr. ()

Měsíc líbá moře (2008) (S02E01) 

Filosofie lásky v překladu J. Vrchlického: Slunce tiskne, líbá zemi, luna moře ke dnu až, co však s polibky je těmi, mne když nelíbáš. Mám ráda anglické romantické básníky. Percy Bysshe Shelley prožil velmi bouřlivý život, zemřel v 29 letech utonutím. ()

Život zrozený z ohně (2008) (S02E03) 

Původně jsem dala tři hvězdičky, teď přidávám čtvrtou. Dívala jsem se chvilku podruhé, a když srovnám s některými jinými detektivními seriály, tohle je pro mě nadprůměr. ()

Něžný déšť milosrdenství (2009) (S03E02) 

Pro mě jeden z nejlepších dílů, protože mám ráda Shakespeara a ukázky z Kupce benátského v studentském podání mě potěšily. A druhá linka, Lewisova osobní těžká zkouška. ()

Smrt na observatoři (2010) (S04E02) 

Nechce se mi věřit tomu, že by vážený profesor, který má doma krásnou, příjemnou a inteligentní ženu, udržoval intimní vztah s hloupou a nehezkou uklízečkou. To je nevěrohodné. ()

Zamotaný případ 1 (2015) (S09E05) 

Po druhém zhlédnutí přidávám hvězdičku. Když srovnám s tím, co se natáčí u nás, i tato epizoda, která se mi zdála slabší, je velmi dobrá. Kouzelné prostředí Oxfordu, profesionální vyšetřovatelé, zajímavá zápletka. ()

Reklama

Reklama