Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 4
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele unitedfan k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2016) (S01) 

Velkolepá královská freska popisující začátky mladé Alžbety II. na trůně. První dva díly a předposlední díl o konci Winstona Churchilla naprosto strhující a dechberoucí, zbylé jsou kvalitní řemeslo. Herecké výkony, režie, výprava a v neposlední řadě i hudba jsou perfektní. Akorát jako celek mě to tak nedokázalo strhnout a některé epizody mě lehce nudily, ale jinak pěkná podívaná. ()

Atentátníci (2016) (S01E09) 

Nejlepší díl první řady. Vcelku dojemné odcházení jednoho z nejvýznamnějších státníků novodobé historie. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Upřímně první polovina druhé řady úspěšného seriálu o britské královské rodině mě docela zklamala a musím říct, že jsem tam necítil ty správné emoce. Byl to zkrátka skvěle natočený průměr. Zhruba od šesté epizody ale seriál nabral zase tu kvalitu, kterou měla předešlá řada a nepolevil až do tísnivého finále. Poslední tři epizody jsou pak opravdu solidní depkařská záležitost. Po trojici hlavních představitelů(Matt Smith,Claire Foy,Vanessa Kirby) se mi bude v budoucích řadách opravdu stýskat. Za mě trochu slabší než první řada. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Koruna i ve své třetí řadě dokázala o jak kvalitní seriál se jedná. Přitom první dvě epizody mi i díky novému přeobsazení a celkem nezajímavému ději přišly hrozné, ale poté se opět vrátila kvalita a já zjistil, že noví herci své postavy ztvárnily opravdu výborně. Tady především vyčnívá princ Philip v podání Tobiase Menziese a naprosto skvělý a sympatický Josh OˇConnor v roli Charlese. Dalším objevem je Erin Doherty v roli princezny Anny, jejíž kariéru bude určitě zajímavé v budoucnu sledovat. I tato série má jako předešlé několik slabých míst, ale některé epizody jsou zase na hraně geniality. Hudba je v některých epizodách ještě lepší než v předešlých řadách. Pro mě druhá nejlepší řada za první sérií. ()

Aberfan (2019) (S03E03) 

Ohromně silná epizoda o jedné tragédii v hornické vesničce, která s vámi emocionálně zacloumá. Chvíli mi ta atmosféra připomínala dokonce skvělý seriál Černobyl. Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Nádhera, tato řada je jednoznačně nejlepší, protože narozdíl od ostatních řad nemá prakticky hluchá místa, respektive epizody a jede jako dobře promazaný stroj. Jedná se také o nejkontroverznější sérii, protože královskou rodinu neukazuje úplně v nejlepším světle. Každá postava od Královny přes Charlese až po pro někoho svatou lady Dianu má své stinné stránky a nechová se v některých chvílích úplně správně. To je skvělé stejně jako výkony dvou nových postav, Gillian Anderson jako Margaret Thatcher a Emmy Corrin jako lady Di. Zkrátka čtvrtá řada Koruny je prozatimním vrcholem celého seriálu a skoro 2 leté čekání na novou řadu, i když opět s novým obsazením bude neskutečně dlouhé. PS: Doufám, že Emmu Corrin čeká velká kariéra. ()

Balmoralská zkouška (2020) (S04E02) 

Dechberoucí. Musím říct, že čtvrtá řada je ještě o level jinde než všechny předchozí. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama