Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Přestože seriál nemá, co by lidem navštěvujícím tyto stránky mohl nabídnout, není hodný zatracení. Měl by se brát fakt, že toto anime je určeno pro děti a ty si jej náramě užijí. V porovnání s jinými seriály určenými pro stejně staré děti jsou Pokemoni na daleko lepší úrovni a mnohdy i přínosnější (např. Teletubbies, Strážci vesmíru, Beverly Hills) Jediným negativem je, že po sledování tohoto seriálu děti a občas i dospěláci občas vydávají podivné zvuky :-) Kvalita grafiky a hudby je na nízké úrovni, ale to zajímá asi už jen odrostlejší děti. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

V dobách temných a zlých, kdy lidstvo čelilo největšímu zlu v podobě spaní do poledne, se zrodil Pokemon. Seriál, jehož síly neznají mezí. To on zničil můj víkendový spánek. To on má na svědomí milióny bzučících budíků a nevyspaných lidí. Avšak je to právě Pokemon, jenž se stal mou nejmilejší závislostí. Sbírání kartiček, holografických čtverečků, nálepek, to vše se mi nevyhnulo. Taky mám plyšovýho a vrnícího Pikaču, héč :-D..... Vy, co to kritizujete už asi máte hodně let za sebou a nechápete to. Ale my, kterým je kolem 20-25 let, my jsme na Pokémonech vyrůstali a já si rozhodně nepřipadám ani o chlup blbější či nějakým způsobem zdeformovanější něz kdokoli jiný. Před časem mě napadlo, že mrknu na pár dílů Pokemonů a ke svému překvapení - zhlédnul jsem celou první sérii a za svými 5 hvězdičkami si stojím. BTW: Nemáte někdo náhodou plyšovýho Bulbasaura? :-)))) :-D ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Bože muj... tady je to zas samej intelektuální odborník. Odpad? Ani náhodou! Tohle je seriál mýho dětství, seriál na kterym sem vyrůstal, je to pro mě zkrátka nesmrtelná legenda kterou sem miloval. Nenechal jsem si ujít ani jeden jedinej díl, vstával jsem kvůli tomu vždycky v 7 ráno abych to neprošvih. To tu nikdo nebyl do tohohle seriálu stejnej blázen jako já? Nikdo permanentně neprosil rodiče o nový samolepky, pokeball, pokémony v plyšový podobě a tak? Já dávám jasnejch pět hvězd a pro mě za mě se z toho klidně poserte. /viděno v TV: 100% a 5*/ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nejde než dát za 5*. Kdo na tom nevyrůstal, tak opravdu neví, co to s tou hlavou udělalo. Zopáknul sem si jen tak z chuti první sérku a prostě už to neni, co dřív, sou tam nelogičnosti, rakeťáci strašně brzo omrzej, ale tak kdo má vymejšlet na 1000 dílů nový padouchy. Prostě v tý době to byla asi jedna z nejlepších "pohádek"... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl vždy nařízený budík, abych nezmeškal jediný díl. Tyhle dětské kulty bývají s přibývajícím věkem kontroverzní (viz taktéž legendární Strážci vesmíru, na které se koukat nedá), ale na pár dílů Pokémonů jsem se před časem znova podíval na youtube a víte vy co - pořád mě to celkem bavilo. Tady je ta averze naprosto přehnaná, seriál jako takový opravdu není třeba nenávidět. Čtyřhvězdičkové hodnocení berte jako vzpomínku na mladší léta a protiváhu k odpadům - Pikaču si je nezaslouží :-) ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Devátou sérií se Pokémon stal v roce 2006 nejdéle běžícím seriálem podle počítačové hry. (patrik1177)
  • V japonskej verzii sa 10-ročný chlapec, hlavný hrdina príbehu, volá Satoši. Je pomenovaný podľa tvorcu Pokémonov, Satošiho Tadžiriho. (PATWIST)
  • Ashov štartovný pokémon mal byť pôvodne Clefairy, až neskôr sa to zmenilo. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama