Reklama

Reklama

Neuvěřitelné příběhy

(seriál)
  • USA Amazing Stories (více)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrají:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečná fraška. Těžko uvěřit, že se na výrobě podílel Spielberg a Kathleen Kennedy. Některé epizody dokonce režíroval Eastwood nebo Zemeckis. Zatímco spousta filmů a seriálů z téhle doby si drží tu osmdesátkovou atmosféru, tak tady ta esence naprosto chybí. Celé je to neskutečně uřvané, amatérské a laciné a je úplně jedno, že se na tvorbě podílela spousta hereckých i režisérských hvězd. Pár dílů se dá zhlédnout, ale drtivá většina je fakt dno. Těžko říct jak se mohl takový mix prostě nepovést. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů. Nejvíce mne zaujal (jak jinak) ten, kde se poškozená létající pevnost B17 vrací z náletu do Anglie. Spodní střelec má zablokovanou věž, která nejde otevřít. Jelikož nejde hydraulika, nejde vysunout podvozek (a co ruční vytočení ? ehmm) a paliva zatraceně rychle ubývá. Vedoucí pilot K. Costner musí se strojem přistát, má na palubě dalším 7 chlapů a ví, že toho uvězněného tam dole bude nutno obětovat... Osádka se už připravuje na nejhořší, na věži odříkává modlitby kněz a k dráze se již ženou kvílející ambulance a vyprošťovací tými když v tom se něco stane... Tak to je v kostce jedna epizodka, která je tak trochu charakteristická pro celý seroš. Ten upoutá celkem solidní výpravou i nasazením slušné řádky známých herců. Nemohu si ale pomoct na Spielberga to bylo krapet slabší. * * * ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Značně neurovnaný seriál, plný na jednu stranu nesmírně zajímavých epizod, které bohužel čas od času nabourá přiblblá snaha o umění od těch méně nadaných. I když, kriticky viděno, nelze obviňovat režiséra zcela, protože některé hádankovity přebujelé části poněkud zapomínají na logiku. Každopádně Spielberg je značkou a pozval mnoho zvučných jmen, některé za to stojí. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle cyklus Stevena Spielberga je stejný jako cokoli jiného od něj - zajímavé, fantaskní nápady, často dobrodružně laděné, ale...! Jako vždycky u Spielberga to vázne v (ne)schopnosti nadsázky. Humor tohoto cyklu je skutečně velmi, velmi ubohý a nefunkční. Ale tomu se zcela vymykají dva mimořádně povedené díly: animovaný 'Rodiný pes' Tima Burtona a dvojdíl 'Jdi za hlavou třídy' Roberta Zemeckise. Těm bych dal po čtyřech hvězdičkách, ostatnímu po dvou. Takže velkoryse hodnotím třemi. ()

janny 

všechny recenze uživatele

No Števo Spielberg v tých 85tych rokoch si musel aj s kolegami na niečom fičať. Tak polovica tých príbehov je blbá(ako tá kde si chlapík predstavil kolesá pod poškodeným lietadlom a prežil pristátie-to bola v skratke 2-epizoda alebo tá kde učiteľ prišiel o hlavu). To že sa objavili známi herci v pár epizódach, to neznamená že je to dobrý seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy v seriálu jsou inspirované povídkami ze stejnomeného časopisu, který vycházel v období let 1926 - 2005 a byl prvním v žánru sci-fi. (Fenk)
  • Jméno Neuvěřitelné příběhy původně přináleželo časopisu, který ve světě vědecké fantasy vyvolal doslova revoluci. (Olík)

Reklama

Reklama