Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Rozhovor 6 - Kurt Sutter
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Rozhovor 6 - Kurt Sutter

Recenze (284)

bartias 

všechny recenze uživatele

Seriál o drsných motorkářích není jen o drsném jezdění na motorce. Kalifornští bikeři sice pašují zbraně (a v druhé řadě dojde i na produkování porna), Sons of Anarchy se ale věnuje hlavně rozdílům mezi starší a mladší generací členů gangu. První řada představuje atraktivní prostředí, v němž hrdinové žijí, a hlavní téma jenom naťukne. Druhá už se naplno věnuje neshodám, které stojí v přímém rozporu s bezmeznou loajalitou ke klubu. Přirovnávání k Hamletovým tragédiím není od cesty, mezi všemi těmi řvoucími motorkami a masivními prsteny se ukrývá hodně zajímavých vztahů a řada skvělých postav. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Na úroveň svého předchůdce v podobě The Shield to rozhodně nedosahuje. A popravdě po posledním dílu 2. serie začínám pochybovat, že se to kdy změní. Tím ovšem nechci říct, že je seriál špatný. Autoři měli při vybíraní herců šťastnou ruku a třeba Kim Coates jako uchylnej magor Tig je výbornej. A samotný prostředí motorkářskýho gangu je sakra atraktivní a neokoukaný. Škoda, že příběh občas hodně zadrhává, až se divim, že takovej, už od pohledu, šílenec jako Kurt Sutter dokáže vymyslet podobný bláboly...Sečteno podtrženo SOA je kvalitní seriál, ale na absolutní špičku pro něj vede asi až příliš strmá cesta. ()

Reklama

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy se mohou chlubit prvotřídní péčí o postavy. Jak z hlediska jejich vývoje, tak jejich vrstevnatosti, tvůrce seriálu Kurt Sutter si totiž na svých postavách, jejich přezdívkách, vztazích a příběhovém pozadí vždycky dává zatraceně záležet. Na ploše sedmi sérií se tady rozehrává výborně gradované drama o lásce (nejen romantické), o rodině, přátelství, loajalitě, ale také o nenávisti a pomstě. Drama plné drsných, stylových i dojemných scén, jež jsou vždy skvěle odehrané, ať už jde o veterány jako Ron Perlman a Katey Sagal nebo Charlieho Hunnama v dokonale padnoucí hlavní roli. Navíc mají Sons of Anarchy jeden z nejlepších písničkových soundtracků, který své převážně bluesrockové, rockové a občas metalové skladby neutíná rychle, ale nechává je patřičně vyznít. Pokud je rovnou nepoužije jako podkres do Sutterových takřka trademarkových dlouhých a skvěle sestříhaných koláží. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

SAMCRO - Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. Překvapení za všech sedm sérií. Podle mě neprávem mimo povědomí diváků, protože SoA dosahuje té nejvyšší scénáristické kvality. Protagonisté seriálu jsou vcelku netradiční postavy, s nevyzpytatelným chováním a víceméně se fandím těm špatným proti těm špatnějším. I přes počáteční rozpaky divák najde své oblíbence v tomhle motorkářském klubu a díl po dílu doufá, aby právě jeho oblíbenec neskončil na hrobníkově lopatě. Asi bych nečekal nic z toho, co mi SoA a Sutter přichystali. Hodně vymazlený seriál, který je spíše pro otrlejší diváky. Nad touhle, dovolím si říct ságou, by ani Shakespeare neohrnul nos. Komplet: 100% Oblíbené postavy: Opie, Jax, Chibs, Bobby, Tig, Nero, Piney. 1. série - 78%, 2. série - 85%, 3. série - 100%, 4. série - 100%, 5. série - 85%, 6. série - 88%, 7. série - 98% "We fight because we believe." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Synové anarchie - nedoceněný a mnohými dokonce nepochopený seriál, který naprosto dokonale a v celé své šíři vykresluje život motorkářského gangu, potažmo celé bikerské subkultury. Kurt Sutter ukázal svůj um v psaní kvalitních krimi zápletek již v policejní "dvojce" The Shieldu (jedničkou zůstane navždy The Wire) a zde ještě přitvrdil! Seriál jede téměř v každém díle na plný plyn, míra napětí je vysoká a postavy si nestačí vydechnout, neboť je na každém rohu čeká další pořádný průser, či kmotrovská odplata za jejich předchozí odplatu... I pokud vás motorkářská tématika nezajímá, Sons of Anarchy jsou pořád výborně napsaná a perfektně funkční gangsterka s charismatickými postavami (božský Opie)! Úžasná přidaná hodnota pak přichází v onom vykreslení subkultury MC. Scházet se s "bratry" ve stylové klubovně, mít na rameni vytetovanou drsnou lebku, vzbouzet respekt pouhým pohledem ze sedla blyštivého Harleye, to jest undergroundová verze Amerického snu. Ona některými zesměšňovaná drsnost zde rozhodně není sebeparodická a vlastně ani tolik nadsazená. Samozřejmě, aby seriál fungoval jako zábavná TV show, je třeba občas vybočit z mezí realističnosti, což se projevuje zejména na častých přestřelkách, do kterých se MC určitě běžně nepouští, ale jinak je ta pravá esence subkultury MC vystihnuta perfektně. členové se vnímají za bratry, nasazují za sebe život, nerespektují autority, ale mají vlastní morální pravidla. Má to své kouzlo - nemusíte se s ním stotožňovat, nemusíte chtít žít "jako oni", ale to vůbec neznamená, že vás to nebude bavit prožívat skrz obrazovku. 9/10 ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • Ve 4. epizodě 3. série Tig (Kim Coates) navrhuje Gemmě (Katey Sagal), aby si obarvila vlasy na zrzavo. Sagal se proslavila rolí zrzavé Peggy Bundové ze seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (Chibs)
  • Žena, která vyzýva v 1. epizodě 4. série Alvareze (Emilio Rivera) k tanci, je Riverova skutečná manželka. (Chibs)
  • V seriálu je řečeno, že spor mezi Tigem (Kim Coates) a Kozikem (Kenny Johnson) způsobila žena. Ve skutečnosti ho způsobila fena Annie. (Chibs)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama