Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele HonzysKISS k tomuto seriálu (9)

Ve jménu vlasti (2011) 

Opravdu velmi výborně špičkový seriál o špionáži proti teroristům. Na první pohled se může zdát, že je hodně divné, že hlavní postava je ženská a ještě k tomu blondýna, ale naštěstí to typka hraje vážně skvěle. To její neustálé mrkání tykadly jsem jí fakt žral. Mini spoiler – hrdinka trpí bipolární nemocí a sledovat ji někdy je celkem psycho. I když nutno říct, že se v seriálu opakuje nemoc často. Což mi místy vadilo. Takový to „když nám dojde nápad, vysadíme jí léky“. Může to vyznít tak, že se občas chová jako kráva, ale to naštěstí zase ne. Je to vážně parádní seroš. Hlavně sledovat špionácké techniky, jak vše krásně funguje. Nebo ty irácké lokace jsou doslova bomba. Také se mi moc líbí to, že se často zmiňují jiné reálné teroristické útoky. Například 9/11 je řečeno doslova v každé sérii. Dokonale do toho teroru pasuje také hudba. Když zaznělo jazzové piano, tak mi naskakovala husí kůže. Jinak vadí mi trochu to, že snad každá série je taková, že prvních osm dílů jsou klasicky upovídané a poslední čtyři začnou být pěkně akční. Není to úplně průser, ale je to takový, že bych spíš nejradši uvítal celý seriál buď upovídaný nebo naopak akční. Dál někoho může štvát, že se občas naše hrdinka chová jako muž (co se týče práce), ale když je zní opravdová žena, tak je top. Pět hvězd se zavřenýma očima 90/100 ()

Série 1 (2011) (S01) 

Díky naprosto výbornému pilotnímu dílu mě seriál ihned zaujal. Vážně moc zajímavý příběh a všechny postavy se krásně vyvíjí. Vážně jsem dumal dlouho nad tím, na jaké straně je Brody ve skutečnosti. A jeho manželka je neuvěřitelná kočka. Celkově jsou v seriálu pěkný ženský, to je super. Každopádně musím dát jeden menší mínus za závěr první série. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Pořád výborná jízda, ale přece jen malinko slabší oproti první sérii. Je sice moc nápaditá, jenomže na druhou stranu strašně zrychlená. Jako by si nechali utéct gradaci. A z dcerunky Brodyho udělali bohužel pěknou pitchu. Každopádně herecké scény naprosto geniální. Takhle mají vypadat výslechy. Závěrečné díly to zachraňují úplně nejvíc, ty jsou skvělé. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Třetí série je nejslabší. Příběh určitě nikoho nezajímá a bez Brodyho je vážně malá šance na úspěch. Dokonce do toho rvou jeho dceru, která je vážně na přes držku. A naše milá Carrie je opakovaně postižená. Hlavně se tato série snaží hrát na něco, co ji absolutně nežeru. Což mi vadilo nejvíc. Celé je to jako by příprava na poslední čtyři díly, které jsou naprosto převýborné. Vážně skvělé, ale to čekání je moc dlouhé, takže to hodnocení bohužel nezachrání. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Čtvrtá série je kupodivu skvělá, dokonce jedna z nejlepších. Terorismus se tu řeší v plném proudu, z Fary bez šátku se vyklubala moc krásná svlečna, Max už není mlčenlivý a dokázal si otevřít hubu (i když nutno zmínit, že ta jeho divná prázdnota měla svoje kouzlo) a královna dronů Carrie byla občas humorná. Musím říct, že v této sérii byla scéna s výměnou ta jedna úplně nejkvalitnější ze seriálů celkově. Ani nezklamal pan Lockhart. Je to sice protivný čur..k, ale svoji práci zvládá špičkově. Akorát mě velmi zklamal finální díl. Ten byl opravdu špatný. Chvíli jsem si myslel, že jsem se omylem začal dívat na pátou řadu. V pohodě tato epizoda mohla být uprostřed série, nikoliv na konci. Nejradši bych kvůli tomu dal o hvězdu méně. Příšerný nápad taky je, že Carrie se ještě musí starat o děcko. Vůbec se k ní nehodí nějaká výchova dětí a už absolutně ne do tohoto seriálu. Velká chyba. Ale naštěstí v tom to děcko bylo řešeno minimálně. Ještě jedno velké zklamání je, že nedošlo k mučení, protože jedna scéna se k tomu přímo vybízela.  Každopádně padla skvělá fráze: „Tihle lidé umí změnit i včerejší počasí“ ()

Série 5 (2015) (S05) 

Pátá série vypadá ze začátku moc dobře. Zápletka s dokumenty je supr a postavy také. Akorát už to začíná chybět přímým terorismem. Ona i změna lokace na Berlin není zrovna nejšťastnější. Každopádně je to stále moc fajn. ()

Série 6 (2017) (S06) 

Šestá série mě na rozdíl od většiny diváků bavila. Pravda, musím uznat, že Quina měli nechat důstojně zemřít a prezidentka je nechutně nesympatická. Quina budete nejspíš jenom litovat a z prezidentky nejde absolutně žádný respekt. Každopádně jinak jako příběh super. Sice se to už hodně opakuje od prvních sezón, ale s tím se musíme holt smířit. Dokonce se filmaři už i poučili a finální díl byl pecka. ()

Série 7 (2018) (S07) 

Sedmá série zahání spíš víc politikou než špionáží. Ovšem i přesto je to natočené výborně. Zvykem, kdy u seriálu bylo, že vždy poslední 4 díly byly nejvíce rozjeté, tak tady se to už rozjelo hezky na začátku. Moderátor rádia je vážně skvělá postava. Díky ní to bylo pěkně napjaté. Potyčka se státem z minulé série pokračuje, což je taky super. Finální díl také velmi skvělý. Akorát škoda, že tu mohl mít velký potenciál jeden hacker, který byl bohužel odbytý. Vlastně i ten moderátor tu mohl mít větší prostor. ()

Série 8 (2020) (S08) 

Vážně výborná finální série. Konečně jsme se vrátili tam, kde to začalo. Už jenom úvodní scéna každého dílu je zde nejdepresivnější. Tato řada byla opravdu společně se závěrem celá geniální. Dokonce v tom byl chvílemi i moc příjemný humor. I když musím podotknout, že je trochu škoda, že poslední tři díly to trochu otočily a najedou napovrch vyplavalo něco, co se mohlo schovávat už dávno. A taky totálně vyšuměly některé postavy. Každopádně i tak jsem to celé zbaštil. Jeden z nejlepších konců ze seriálů. ()

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama