Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (805)

InJo 

všechny recenze uživatele

HOMELAND je taková neakční a výrazně psychologičtější a zemitější verze 24 HODIN. Není tu tolik zvratů (což je plus z hlediska inteligence a realismu, ovšem drobný mínus pokud jde o zábavnost a poutavost), atmosféra není tak hutná a ponurá (a celkově pohlcující) a démoničtí badass záporáci se tu taky příliš nevyskytují. Ovšem Claire Danes je jakožto ženská (a velmi uvěřitelná) obdoba Jacka Bauera naprosto skvělá (ostatně výborní jsou i snad všichni ostatní stálí herci). 1. série: 80 % ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jestli některý z nových letošních seriálů stojí za vidění, pak určitě tenhle. Zatím jsem viděl prvních 7 dílů a musím říct, že jsem nadšen. Téma terorismu se ve scénářích seriálových tvůrců neobjevuje vůbec často, ale tohle pojetí je (zatím) velmi přesvědčivé. ... A tak jsem po dlouhé době ve stadiu netrpělivého očekávání každého nového dílu. (A to se mi stalo tuším naposledy u "Lostu" ...) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

MUCH LESS THAN MEETS THE EYS. Reflexe Ameriky po 9/11 povrchní, představa práce armádních složek a tajných služeb naivní, triky s flashbacky a prolínačkami laciné. Premisa je zajímavá, postava Carrie výborně napsaná, ale jinak to takovému West Wingu nesahá ani po kotníky. (pilot plus 2. díl) Hype sezony. 7/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jó špión, ten tvrdej chleba má. Nejsem fanda alternativních  historických  reálií se skutečně žijícími osobnostmi, ale tohle je vyjímka. Fantastický seriál, po většinu sérií zcela nepředvídatelný. Je obdivuhodné, jakou psychologickou proměnou Carrie Mathison napříč celým seriálem prošla, tomu se, milá Claire, říká životní role. A úplně poslední díl mě naprosto rozsekal, v úžasu z toho, jak geniálně hořkosladké zakončení celému příběhu dali. Vím, že to k tomu svádí, ale doufám, že žádné pokračování, žádný přídavek už nenatočí, takhle je to perfektní. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale silných ženských hrdinek v seriálech nikdy není dost. A tajná agentka Carrie je skvělá a zajímavá postava. Je chytrá, schopná, emancipovaná... a v jistém smyslu slova poškozené zboží, protože jí tak trochu hrabe (a má na to potvrzení od doktora). Když začne být obsesivně posedlá myšlenkou, že bývalý voják Brody, který se právě vrátil z pekla iráckého zajetí, vlastně spolupracuje s teroristy, rozjíždí se zajímavá špionská hra na kočku a na myš. Jenže kdo je tady ta myš a kdo kočka? Kdo si s kým hraje a kdo předstírá? Líbí se mi, jak klasický špionský koncept tvůrci okořenili ženskými prvky a nejde tu jen o tvrdé agenty FBI, zlé teroristy a namakané vojáčky. Claire Danes její postavu žeru každou minutu - když honí zlé hochy s pistolí, když je citově zranitelná i když je psychicky hroutí. Tenhle seriál staví na paranoi vybudované po 11. září a překvapivě silně se trefuje do černého. ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • V 9. minutě, když Numan (Atheer Adel) prochází nočním klubem, zní skladba „Gottland“ od německé elektronické kapely Armageddon Dildos. (Trajektt)
  • Představitel Brodyho Damian Lewis je ve skutečnosti Brit. Aby se mu přízvuky nepopletly, tím americkým mluví prý již od probuzení v natáčecí den. (hellstruck)
  • Čtvrtá série, jejíž děj se odehrává v Afgánistánu a Pákistánu, se natáčela v Jihoafrické republice. Režisérka a producentka Lesli Linka Glatter k tomu uvedla, že nejtěžší na tom bylo najít kvůli pár scénám okolo domu sestry Carrie oblast, která by připomínala americké předměstí. (oli009)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama