Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 1
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele Elio k tomuto seriálu (4)

Série 3 (2019) (S03) 

Upřímně jsem k 3. sérii the Crown přistupovala se skepsí, protože Elisabeth II. v podání Claire Foy byla jednoduše nepřekonatelná. Alespoň tak mi to připadalo. Právě proto jsem si musela mezi 2. a 3. sérií vyhradit "přestávku", abych si na přeobsazení zvykla. Snad tomu napomohla tahle půlroční pauza, ale měla jsem dojem, že Olivia Colman přerod do role Elizabeth II. zvládla bravurně. A i když mě první minuty, kdy jsem ji v the Crown viděla, příliš nepřesvědčily, každý další díl mi napovídal, že jsem svědkem dalšího skvělého hereckého výkonu. A to samozřejmě nemluvím o dalších "starších" rolích a těch nově příchozích. I když jsem teprve u 6. dílu, který mě mimochodem přesvědčil o tom hodnotit tuto řadu o hvězdičku výš, i tak tuším, že se vše uzavře stejně podařeně jako to začalo. A to díky skvělým hereckým výkonům, ale i dokonale vykreslené atmosféře a otázkám, jestli to ti lidé v Buckinghamském paláci nemají v něčem přece jen o něco těžší než my ostatní. 5 hvězdiček ()

Zápletka (2019) (S03E09) 

Tento díl, spolu s 6., považuji za jeden z nejlepších z celé the Crown. A to hlavně díky závěrečnému projevu, který v sobě skrývá tolik tragédie, že by Shakespeare záviděl. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Já nevím. Něco, a nejsem si jistá co, mi v této řadě vadí. Vážně jsem se na sérii s Dianou těšila, ale asi jsem se moc nechala navnadit trailerem. Pořád to má stejné kvality jako předchozí řady, samozřejmě: výborné herce, nádherné kostýmy, kameru, všechno. Asi mi tam lehce vadí snaha zařadit humorné momenty, které zase tak humorné nejsou. Nevím. Možná mi schází kousek toho "dramatu", které bylo skvěle nadneseno v minulé řadě, ty mrazivé scény se silným hudebním doprovodem. Tady se také občas vyskytnou, ale povětšinou jde spíš o jakési dokumentární záběry, které ve mně bohužel žádné emoce nerozdmýchají, ať se snaží sebevíc. A že by těch emocí šlo vyvolat hodně. Abych to shrnula: dokonalost jako vždy, ale pro takové zastánce patosu jako jsem já to na pět hvězdiček možná stačit nebude. ()

48:1 (2020) (S04E08) 

48:1 prozatím považuji za nejlepší díl této série. 4. řada pokračuje s odhalováním nepříliš pěkných pravd, které britskou královskou rodinu staví do poněkud jiného světla. Jestli lidštějšího, nebo pragmatičtějšího, to už posuďte sami. Ale rozhodně se nedivím, že vyvolala takovou nevoli. Můžeme se jen domnívat, jak to celé bylo v souvislosti s oněmi novinovými články. Jedno je ovšem jisté: autorům se povedlo v této epizodě, konečně, vystavět v posledních minutách slušnou atmosféru rozčarování a osudovosti, na kterou jsem pořád čekala. 5 hvězd ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama