Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 4
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Diskuze

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

mm13

Pád komunismu a rozpad východního bloku, konec apartheidu, Jugoslávie... Když si matně vzpomenu, kolik času v prvních řadách zabrala situace v Egyptě, přijde mi to dost jako nepoměr.

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Tak a mám to za sebou. První dvě série jsou nejen nejlepší co se týče tohoto seriálu, ale klidně bych to přirovnal k těm nejlepším seriálům vůbec. Třetí byla o něco slabší, čtvrtá vrátila seriálu zpátky lesk a pak přišla suverénně nejhorší a to pátá. Šestá závěrečná se ze začátku docela dlouho vlekla, ale konec to vynahradil. Největší chyba seriálu byla věnovat se přes 3 řady Charlesovi a Dianě. Pokud se to točilo okolo královny, Filipovi či Margaret (její poslední díl byl vážně skvělý) tak je to pořád prvotřídní dílo. Nicméně všechny 3 představitelky královny byly naprosto skvělé a konec se všemi byl vážně dojemný. Každopádně je to luxusní seriál který i přes výkyvy pořád drží laťku hodně vysoko, 90%. 

PS, takový seriál odehrávající se v jiné monarchii bych bral hned. 

kraeos

kraeos (hodnocení, recenze)

Posledních pár epizod jsem si užil a završení bylo skvělé. Dobrá práce. 

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Bude to znít dost cynicky, ale přeju si, ať už Diana narazí do toho sloupu v tunelu a ať se seriál konečně věnuje něčemu jinému. Jak vidím z komentářů, její duch straší postavy i po smrti... Na prvních třech sériích se mi líbilo, že tvůrci dokázali zkombinovat témata z osobního života členů královské rodiny s vnitropolitickým a mezinárodním děním. Poslední tři řady je to ovšem výhradně jen Charles, Diana a jejich pro mě docela nezajímavý vztah.

na příspěvěk reagoval mm13, Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Tak on Leonid Iljič Brežněv taky vypadal, že by tu s námi mohl být na věčné časy.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nejlepší je 1.a 2.serie.. Napínavé, mladí herci, hodně zvratů, atd.. Pak už změnili herce a spíše to jde pozvolna stereotypem starších herců.. Je to jiné, než první dvě série, které byli top.. 

na příspěvěk reagoval Merengues9

Uživatel rounen smazal svůj příspěvek.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Nemaj obavy, ja ho nijak neriešim ani nesledujem, už vôbec neanalyzujem... Občas pobaví, keď sa vynorí, občas otrávi, ale v podstate je neškodný. A v záujme objektivity musím napísať, že úplne bez prehľadu nie je, občas aj pomôže; ak napríklad hľadáš nejaký film na základe matných spomienok. Sú tu ďaleko väčší škodcovia a na definitívni BAN zrelí jedinci. Psychor je len jeden! ;))

Ten môj postreh je pekne starý, jeho komentár ešte starší, takže možno dnes je už pri nahliadnutí do jeho "tvorby" a účinkovania všetko jasnejšie. Vtedy ma to ale aj na jeho pomery prekvapilo-zarazilo-pobavilo. Že neverí pristátiu na Mesiaci sme už mali za sebou... ale "reptiliánsky původ iluminátky Alžběty II. a její zapojení do případů rituálního satanistického zneužívání" ... tak to sa fakt prekonal! :D ... a preto som na to vtedy odkázal, nech sa pobavia aj ostatní. Toť vsjo. :-)

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

mm13

Podle mě to bereš moc složitě. Ten člověk se očividně snaží být za každou cenu v opozici a dožadovat se pozornosti jako dítě, tečka. Překvapit to nemůže, stačí si pár recenzí od něho přečíst, buď je troll nebo hloupý :) Chápu, že se někomu můžou líbit kousky, které se ostatním nelíbí a naopak nelíbit věci, které se ostatním líbí. Ale ten člověk si prakticky protiřečí v půlce svých recenzí. Na tom není nic k překvapení, říkám... buď troll nebo hloupý a nevyrovnaný jedinec :)

na příspěvěk reagoval mm13

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Som to zacal pozerat az vcera, ale uz teraz je to medzi mojimi top serialmi - neskutocne cosi.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Gillian Anderson hraje železnú lady slušne, ale s tým hlasom sa mi zdá, že to trošku prehráva. Niekedy znie, akoby umierala :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

PozorGranat

Řekl bych, že kvalita je celou sérii na stejně vysoké úrovni. Ale po první epizodě hned soudit je téměř vždy docela hloupé, ještě aspoň další epizodu či dvě bych zkusil.

na příspěvěk reagoval PozorGranat

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Hele, lidi, má cenu sledovat další díly když mne nezaujala první epizoda? Jde kvalita nebo děj nahoru?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ve druhé polovině druhé série tomu maličko spadl řetěz, resp. to začalo skoro vypadat jak něco od Hallmarku, navíc dějová linie o Margaret je neskutečně nudná. No a Dexter v roli JFK tomu nasadil, ehm, korunu :-)

Ale Claire je úžasná, druhou sérii vlastně táhne hlavně ona.

Uživatel Anyways smazal svůj příspěvek.

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Nene, myslela tebe. Napsala ten sasek a tady na diskuzi kazdej vi, ze ten sasek jsi ty ! Tak ja se te zastavam ty sasku a ty jeste na me budes drzej ? No dobre, jak chces. Od ted ti budu taky rikat, ze jsi sasek. Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva ty sasku !

na příspěvěk reagoval KevSpa

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

KevSpa

No ja taky nechapu, ze LaserGun jeste neblokli ! Muzeme ho nahlasit spolu. Vic hlaseni, vic je videt ! Dobre jsi to vymyslela. Zase na druhou stranu ... jsou to jen jeho nazory a mozna bychom nemeli nekoho blokovat jen proto, protoze jsou nam jeho nazory protivne, ci nam nedavaji smysl. To je stejny, jako by jsi chtela nechat bloknout me, jen proto, protoze rikam, ze je tento serial kyc a buduje kult necemu zbytecnymu. Takze opatrne jako. Ja vim, ze to mas ted tezky, kvuli tomu sexualnimu skandalu a obtezovani, ale to neni duvod, aby jsi videla zlo v kazdym druhym. Mir a hezke vanoce.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Další zatrollená diskuze. Super. Nemohl by se ten šašek omezit třeba jen na mainstream a nezasírat i takovéhle diskuze?

na příspěvěk reagoval Donobonolono

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Vsak sa to tu vola diskuzia hej ty kokot ? Ten serial zachycuje realnej svet asi jako X-meni.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Tady je celkem dost informací. Já něco chtěla sepsat, ale momentálně se k tomu nedostanu. :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

KevSpa

Ještě horší než první odpadová série. Opět zde vidíme pouze záplavu lží, manipulací a překrucování faktů. Ať už tak tvůrci činí vědomě či nevědomě, zakrývají nám pravdu o reptilianském původu Alžběty II. a existenci magických rituálů, jejichž součástí jsou i krvavé oběti a sexuální orgie, kde jsou využívány především děti. Doporučuji všem divákům otevřené mysli, aby se i druhé sérii vyhnuli velkým obloukem.

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama