Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 3
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele Jaro_slav k tomuto seriálu (8)

Koruna (2016) 

The Ultimate Game of the Throne. Seriál, který vás nutí se (do)vzdělat. ()

Wolfertonská senzace (2016) (S01E01) 

Když člověk ví, k čemu se schyluje, je tísnivý se na to dívat. A přesto jsem u prvního dílu pociťoval z téže tísnivosti jistou rozkoš. Jsem zvědavej, jak další díly královnu Alžbětu 2. vykreslí. ()

Hyde Park Corner (2016) (S01E02) 

Po nadějnym prvnim dílu přišel neméně slibnej druhej. Dlouho jsem na něco tak nezíral. ()

Vyšší moc (2016) (S01E04) 

Tenhle díl o velkém smogu mě přiměl gůglit a zjišťovat. Je úžasný, jak je seriál současně edukativní a současně spekulativní. ()

Scientia potentia est (2016) (S01E07) 

Jsem u vytržení. Bez váhání jsem dal plný hodnocení všem předchozím dílům, ale po tomhle bych ho měl snížit na čtyři – a nebo tomuhle dát šest. Naposledy jsem takhle hltal Enderovu ságu o Orsona Scotta Carda. Jsem u vytržení. A pořád mě to nutí gůglit – a současně začínám víc chápat a oceňovat tu unikátnost britský monarchie v současný době. ()

Aberfan (2019) (S03E03) 

Nevim, jak tenhle seriál vnímaj Britové, ale pro svět je to hotová učebnice moderních dějin Spojenýho království. Resp. takový vodítko, co si zjistit. Tenhle díl je silnej. Hodně silnej. ()

Ritz (2023) (S06E08) 

Pocta všem „druhým“. Pro mne nejsilnější díl všech sérií. ()

Sleep, Dearie Sleep (2023) (S06E10) 

Land Rover s rakví a dudák: loučení se všemi čtyřmi seriálovými Alžbětami a tou skutečnou asi důstojněji natočit nešlo. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama