Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 1
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele Darth_AK k tomuto seriálu (6)

Osobní strážce (2020) (S04E01) 

Epizoda, které vévodí jeden atentát a dvě nové slečny zapojující si do běhu dění. Vzhledem k tomu že čekám kvalitativně větší překvapení (hlavně po 3. řadě, která mě moc nechytla), hážu zatím 3* - obzvláště za skvěle prostříhanou sekvenci při atentátu a za to že Philip umí projevovat emoce :) Gillian i Emma jsou skvělé volby pro Thatcherovou a Dianu. PS: Panorama Skotska a Islandu jsou nádherné. ()

Balmoralská zkouška (2020) (S04E02) 

Za mě lepší než první epizoda, Gillan Anderson je jako Thatcherová bezkonkureční - a královská rodina v tomto díle působí ve svém chování vůči ní jak banda idiotů. 4*, série se slušně rozjiždí. ()

Pohádka (2020) (S04E03) 

Bezchybné. 5* ()

Oblíbenci (2020) (S04E04) 

Trochu detektivní díl, ve kterém královna pátrá po tom, které ze svých dětí má nejradši a zjišťuje jediné - že všechny její děti jsou těžce mimo. Charlesovo chování v téhle sérii je příšerné, sama královna se trochu zlepšila, ale všechny pořád a neustálé válcuje Gillian Anderson jako Thatcherová, která i vlastní dceru dokáže uzemnit jako svého největšího nepřítele. Díl se mi hodně líbil, poznat rozdílné nátury dětí královny bylo svým způsobem zajímavé. 5* ()

Michael Fagan (2020) (S04E05) 

Po dvou pětihvězdách trochu sestup z výsluní, z mého pohledu Michael Fagan nepůsobil zcela tak "jako oběť systému" - resp. problém jsem viděl jak z pohledu Thatcherové, tak královny, někde napůl. Zajímavý rozhovor a závěr ve které opět vládla Thatcherová mě však přesvědčil k udělení čtvrté hvězdy, byť regulérně se domnívám že díl byl spíš za tři - myslím si že v případě "atraktivního tématu" jako je válka o Falklandy, by se hodil od samotné královny lehce vzdálit k bojům, protože upřímně drobné resumé války by seriálu určitě jen prospělo (takhle je vše odbyto větou "válka je drahá, a Fagan nemá práci, to je to na čem mi záleží" a "vyhráli jsme"). Slabé 4* - série zatím však o mnoho lepší než třetí. ()

Země nikoho (2020) (S04E06) 

Nejsem žena, takže se nijak necítím pobouřen chováním Diany - celý díl jsou totiž nesnesitelní doslova všichni. Diana kňučí, Charles kňučí, dítě kňučí a královna a její klub udrbaných báb zase neprojevuje emoce žádné. Každopádně 5*, čiší z toho atmosféra neskutečně. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama