Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Renton k tomuto seriálu (1)

Hrdinové (2006) 

Creator: Tim Kring .. X-Men hadra. Přesto (nebo právě proto) nebudu skrývat své nadšení. Tohle sci-fi téma mám zkrátka rád, ale musí to vzít do rukou někdo skutečně schopný a tvůrčí. Mutanty X vynesl vysoko Bryan Singer, než je patlal a loser Brett Ratner potopil do bahna podprůměru a stvořil největší filmové zklamání roku 2006. Asi i právě proto jsem z Heroes tolik nadšený. Sice to není X-Men, ale seriál si je toho plně vědom i přes některé citace své comicsové inspirace. Tento tvůrčí přístup se mi líbí asi nejvíce - Tim Kring dění zasadil do současného světa, kde je popkultura comics super hrdinů vnímána jako něco pouze fantaskního, existujícího pouze v literatuře či filmu a konfrontuje obyčejné smrtelníky s tím, že formou evolučního vývoje získávají tyto superschopnosti a společně je musí použít k záchraně roztleskávačky potažmo celého světa.. A čím jsou Heroes prozatím? Monstrózní skládačkou s jasně vymezeným cílem - zabránit jadernému výbuchu v centru New Yorku dne 8 listopadu. Děj má neuvěřitelné tempo, hutnou atmosféru a divák je zahrnován konstantně vysokým přívalem informací a skutečně napínavého děje. Prozatím žádná rozvleklost, žádné nudné flashbacky nebo jiné tvůrčí berličky (ala Lost, kde se napůl plynu, který nemá stabilní rytmus jede vlastně od začátku). ______ Tak tohle bez výhrad platilo do první resp. druhé přestávky, kterou seriál měl. Zvláště po té druhé šlo mnoho vzpomínaných kvalit k šípku, začaly se opakovat motivy a hlavně moje nadšení opadalo. Vše pak podtrhlo vlažné finále, které se proměnilo ve skoro ubrečenou rodinnou tragedii. Věta "nejlepší seriál, který jsem v roce 2006 viděl" tu má stále své pevné místo, ovšem to co šlo z první sezóny v roce 2007 si už tohle označení nezaslouží.. 90%. ()

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama