Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (8)

Hrdinové (2006) 

Hrdinové mohli být brilantním seriálem. A ve své první sezóně také byli. Jenže pak přišla stávka scénáristů a seriál to naprosto potopilo. Druhá série byla zvláštní směs komedie a drama, trojka zase chtěla všechno napravit, byla šíleně nesmyslná, hrozně napsaná a zběsilá. Poslední sérii se občas povedl lepší díl, ale to nic nemění na faktu, že Hrdinové měli končit úplně jinak. Přišlo mi, že scénáristé měli vymyšlenou jen první sérii. Nádech tajemna, nadpřirozena ve spolupráci s naprosto fantastickým soundtrackem tomu prostě dodával grády. Sylar byl skvělý, Milo pomalu získával sílu a všichni jsme se těšili na ten střet. Jenže ten se nikdy nekonal. Buď někdo zapomněl schopnost, nebo byl zrovna out, a nebo pokud přišel souboj, viděli jsme jen zavřené dveře a záblesky světla, což mě prostě na*ere. Příběh se od první série prakticky nikam nehnul a po konci seriálu tu máme asi tisíc nezodpovězených otázek, které ale nepůsobí jako například ve Ztracených, kde jste jim to odpustili, tady to přímo křičí o odpovědi, které nám ale nikdo nikdy nedal. Hrdinové měli obrovský potenciál, který naplňovali během první série, potom to bylo už jen čekání na smrt. A je jen dobře, že několik hlavních herců se rozhodlo, že po čtyřce ze seriálu odejdou a tím pádem seriál ukončí, nedokážu si představit, co za šílenosti bychom ještě viděli. ()

Série 1 (2006) (S01) 

Komorní, atmosférické a zajímavé. Úvodu Hrdinů možná trochu ubližuje moc postav a příběhů. Sledujeme tu snad 5 nebo 6 příběhů, kde každý má několik postav a každý musí dostat alespoň minimální prostor. Hlavní příběh se tedy ubírá dopředu na můj vkus moc pomalu, proto jsem první sezónu nezkoukl během pár dní, jak je u mě zvykem. I přes tenhle mínus jsou ale Hrdinové nový neokoukaný seriál, dostatečně zajímavý, aby diváky navnadil na dvojku. ()

Série 2 (2007) (S02) 

Málo seriálu schytalo stávku scénáristů tak moc, jako Hrdinové. Po skvostné jedničce přišel šílený pád na zem. I na prostoru pouhých jedenácti dílů série většinou nudí, protože se v ní jednoduše nic neděje. A pokud se něco děje, sledujeme komediální snahu Hira v minulosti, který je tady totálně odstřelený, nebo kýčovité romantické chvilky Claire. Peter si zase jen snaží vzpomenout na svoje schopnosti, Sylar je někde v Mexiku a tím pádem seriál nemá jednoduše kdo táhnout. Pevně doufám, že se trojka alespoň přiblíží brilantnímu úvodu. ()

Pomoc bližnímu svému (2007) (S02E04) 

Po první sérii neuvěřitelný sešup dolů. Seriál prakticky bez příběhu a nějakého vývoje. ()

Série 3 (2008) (S03) 

Oproti dvojce tu rozdíl je. Komediální scénky naštěstí téměř vymizely a temná atmosféra tu je téměř na denním pořádku. A právě kvůli tomu je trojka jeden velký guláš. Téměř neustále se cestuje v čase, až to nikoho nebaví, stále se tu všichni snaží o záchranu světa a já nevím čeho jiného. Jenže protože se tu děje toho tolik, nemá to prakticky žádnou křivku. Nemá to žádný začátek, nic, co by Vás strhlo. Hrdinové tak vlastně pokračují v tom, co tak brilantně začali ve druhé sérii. V nenaplňování velkého potenciálu. ()

Neviditelné pouto (2009) (S03E25) 

První potenciální akční scéna, která mohla být parádní, a místo toho koukáme na zavřený dveře. Komedie. Závěrečná pointa je ale výborná. ()

Série 4 (2009) (S04) 

Obrovský průšvih, který pohřbil jeden z nejlépe nastartovaných seriálů co jsem viděl. Je samozřejmě otázka, jestli je dobře, že pátá řada už nikdy nevznikla, protože tu byl ještě ten pokus s restartem, který přežil jedinou sérii. ()

Na této skále (2010) (S04E13) 

Ani v ten nejemocionálnější moment minimálně dvou sérií nedokáže seriál strhnout když už ne k slzám, tak alespoň k nějaké smutné pohnutce. ()

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama