Reklama

Reklama

Show Jana Krause

(pořad)
  • Slovensko Talk show Jana Krausa
Talk-show / Zábavný
Česko, 2010, 48 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), Miroslav Etzler, Miroslav Donutil, Jiří X. Doležal, Betka Stanková, Yemi Akinyemi, David Kraus, Jiří Krampol, Madeleine Albright (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jan Kraus, jak ho znáte, v úplně nové show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každý pátek večer na Primě. (TV Prima)

Recenze (433)

šerminator 

všechny recenze uživatele

Dneska už klasika. Vybrání Jana Krause a udělat po vzoru světových televizí bylo více něž vynikajícím nápadem, který i po přesunu na soukromou televizi neztratil na kvalitě. Naopak příjde mi, že na Primě má p.Kraus vetší volnost - dokonce se i popíjí, jsou výjezdy do zahraničí (které by česká televize asi nezaplatila). Dalším plusem je, že odpadly povinné písničkové vstupy synka Davida. Kvalita jednotlivých dílů ovšem souvisí s pozvanými hosty. Když tam přijde blbá modelka, tak co s ní? Tady tkví menší zádrhel, protože takých hostů (blbých blondýn) si moc neváží a jen si z ní dělá srandu a celý rozhovor je pak o ničem. Naopak k některým chová zbytčně až moc velkou úctu. Nemysláím si, že by se našlo moc lidí, kteří by tento formát pořadu mohli moderovat a Kraus to zvládá dokonale. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pana Krause nemám ráda a v tomto pořadu se mi jeví jako sebestředný, silně pravicově orientovaný moderátor, což dokazuje mimo jiné rozdílným přístupem k pozvaným hostům. Ač považuji jeho moderování za neuctivé a mnohdy i urážlivé, tak se občas podívám, pokud je avizována účast nějaké zajímavé osobnosti. Pořad, kromě ega pana Krause, trpí i bolestí všech podobných reality show a to, že zajímavý host, který třeba vážil do studia i dalekou cestu, nedostává dostatek prostoru pro své povídání, které by diváky zajímalo. Nevím, jestli ironický a agresivní způsob moderování není televizí stanoven jako formát, který je divácky úspěšný. Taky si říkám, že hosté většinou vědí, co je v pořadu čeká a přece riskují zesměšnění a jdou tam. V tom případě dobře jim tak! Janu Krausovi nelze totiž upřít, že je pohotový, vtipný a možná by zvládl překročit svůj stín a změnit svůj styl. Bylo by to zajímavé. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na "Dvaadvacítku" (jasně, Soda byla lepší, ale když beru v potaz náš tehdejší hlad po podobných formátech, tak z toho byl člověk stejně u vytržení) a na "Další, prosím" (v podstatě totéž co teď, ale o 20 let dřív, kdy byla arogance moderátora ještě neobvyklá a zábavná), tak je mi z toho dost smutno. Dávno je to jen trapná exhibice zaslepeného egomaniaka, přesvědčeného o tom, že každý s odlišným názorem je totální idiot. To mu samozřejmě jindy nijak nebrání šavlovat tolerancí a dalšími hodnotami dneška - čili, tolerovat je třeba to, co si myslí a má rád p. Kraus, to ostatní samozřejmě nikoli, tam je v pořádku nahradit toleranci hulvátstvím. Málokdo reprezentuje stav dnešní společnosti lépe, než tento sebeparodický pán. O hosty už dávno nejde, z těch se stal dávno jen Krausův kompars. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ať už Uvolňete se, prosím, tak Show Jana Krause je pořád velice kvalitní a vlastně nejkvalitnější zábava na českých obrazovkách. Osobně nevidím téměř žádný úpadek, pouze změnu televize a jména pořadu. Kraus to má v hlavě srovnané, má přehled o svých hostech a jeho politická satira se mi opravdu líbí. Umí zahrát natvrdo, nebojí se hostů a jde mu to na výbornou. Kraus je špička v Talk-Show. Kvalita dílů se taky odvíjí od hostů, ale bavím se vždycky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie, sorry, Janovi Krausovi (proti ktorému a priori nič nemám, skôr naopak) to stále nejde. Nie je to zlé, ale nie je to ani príliš dobré. S prestávkami to sledujem od r. 2010 a vtedy som si vravel, že sa z toho Kraus dostane, že to s pribúdajúcimi rokmi, dielmi a hosťami (a rozhovormi) bude lepšie. Ale nie, aj v roku 2019 je to rovnaké - často bez pointy, s divne vedeným dialógom (spomedzi všetkých "odporúčam" trápny 15-minútový teror renomovanej sympatickej baletky otázkami o tom, prečo jej kolegovia počas predstavenia nosia suspenzory). Ak aj pointa nezaznie (čo často nezaznie), tak kapela (v čele s moderátorovým synom, nič proti tomu) si z toho nič nerobí a buchne tam "džingel" ako keby zaznel vtip desaťročia. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (14)

  • Osmdesátá osmá a osmdesátá devátá epizoda pořadu byly 29. září roku 2012 natočeny v Bohemian National Hall (České národní budově) v New Yorku. Odvysílány byly v opačném pořadí, přičemž hosty byli (dle odvysílání) Jan Linhart, Pavlína Pořízková, Petr Sís a s písní Ivan Král; Marián Gáborík, Markéta Irglová, Bohdan Pomahač. (JoranProvenzano)
  • Show Jana Krause se dne 10. 3. 2020 poprvé natáčela bez diváků. Poprvé za dobu vysílání pořadu v divadle Archa čekala na tři hosty smutná kulisa – prázdné hlediště bez diváků  Kvůli tehdejšímu nařízení vlády vzhledem k šíření koronaviru se muselo natáčet bez publika. (TheSlezy)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama