Reklama

Reklama

Na zdraví

(seriál)
USA, (1982–1993), 110 h 7 min (Minutáž: 22–47 min)

Hudba:

Craig Safan

Hrají:

Ted Danson, Shelley Long, Kirstie Alley, Nicholas Colasanto, Rhea Perlman, Woody Harrelson, Kelsey Grammer, Bebe Neuwirth, George Wendt, Paul Willson (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(272)

Obsahy(1)

"Na zdraví" je bar, který převezme Sam Melone, playboy se slabostí na letušky. Bar pravidelně navšťevují jeho kamarádi s nudným životem, aby si ho zpestřili a odpoutali se od problémů (s alkoholem). Mezi zaměstnanci baru je poměrně jednoduchý, a proto vtipný Woody a také místy protivná číšnice, která pase po majiteli domu, ve kterém se bar nachází. A taky Rebecca, která sice v baru pracuje, ale nikdy nikdo ji pracovat neviděl. (masw)

(více)

Recenze (62)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Tento seriál treba chápať v kontexte doby a vtedajšieho filmového jazyku, štýlu, humoru... Z tohto hľadiska je skvelý a kultový! Ak poznáte seriál Frasier, tak by ste mali vedieť, že postava Frasier Crane vznikla a existovala dávno predtým - a to práve v tomto seriáli Cheers! ;) Frasier Crane teda existuje na obrazovke okolo 20 rokov :) Psychiater pôvodom zo Seattle, žije v seriáli Cheers v Bostone. V spin-off seriáli Frasier sa vracia domov. ()

waits 

všechny recenze uživatele

U sitcomů bych měl mít rád hlavní postavy, abych se na ně vydržel dívat několik dílů a měli by být opravdu vtipní, abych se na ně vydržel dívat několik sérií. Zpětně se divím, že jsem viděl tolik dílů Na zdraví, když mě není ani jedna z postav sympatická (nejméně Norm) a když mě používaný humor poměrně bez výjimek míjí (osvěžil jsem si po letech pamět několika díly). Je to prostě typický humor osmdesátek typu Krok za krokem, kde se postavy hašteří, ale vlastně se mají rádi a celé je to laskavé, decentní a krotké. Kdo by se chtěl ponořit do tehdejš doby, tak jeden z přehledů tehdejší produkce např, zde http://eclectikrelaxation.com/blog/?p=2096 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších amerických sitcomů. U nás svého času běžely dvě první série, ale faktem je, že ten sitcom se točil asi dvanáct let, takže si netroufám hodnotit to, co přišlo potom (v pozdějších dílech hráli např. Kirstie Alleyová nebo Woody Harrelson). Ovšem to, co jsem viděl, se mi dost líbilo. Vynikající byla především Shelley Longová (Doktor T. a jeho ženy) jako Diana. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Sledoval som prvé 2. série vysielané v začiatkoch TV NOVA. A keďže NOVA CINEMA nemám, hodnotím len to čo som videl v podvečerných časoch za Železného éry. Navyše ten pôvodný dabing bol vynikajúci: Danson (MARTIN ZOUNAR), Longová (VERONIKA ŽILKOVÁ), Wendt (ANTONÍN MOLČÍK), Perlmanová (MARTINA MENŠÍKOVÁ), Colasanto (JAN PŘEUČIL). No a NORMove hlášky, ktorými sa dožadoval ďalšieho pivka sú absolútne nesmrteľné. :-) (10.2.2009) ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (6) - 40. ročník (za rok) 1982, 42. ročník 1984 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, 47. ročník 1989 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 48. ročník 1990 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson + nominace (26) - 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 43. ročník 1985 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman 49. ročník 1991 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 50. ročník 1992 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson ()

Galerie (52)

Zajímavosti (51)

  • Ve 12. díle 8. série jde Cliff (John Ratzenberger) do americké verze pořadu Riskuj (od r. 1994). Při poslední soutěžní otázkce má jeho soupeřka na kontě 3 300 amerických dolarů a odpoví špatně, načež jí zůstane jen 400. V dalším záběru má odpovídat Cliff, avšak na kontě soupeřky svítí stále 3 300 místo 400. (cariada)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama