Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Psema 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jak krátká chvíle stačila Kringovi na to, aby Hrdiny spláchl definitivně do záchodu. První série je boží, protože nabídla superhrdinský koncept v civilní formě a místo spoďárů přes kalhoty řešila duševní pochody jednotlivých postav a jejich zařazení v normálním světě. Druhá sezóna oproti tomu nenabídla vůbec nic. Jen některé linie zbytečně zamotala, scenáristé začali cpát do děje čím dál víc zbytečné vaty a Kring předvedl, že není zase tak geniální, jak mnozí předpokládali. Stále však šlo o solidní nadprůměr. Což se rozhodně nedá říct o sezóně číslo 3, která používá ty nejstarší seriálové zlozvyky, jaké si dovedete představit. Každý má něco s každým, vrací se domněle mrtvé postavy a Kring jen dokazuje, že nemá koule na to, odklidit zbytečné charaktery z cesty. Zkrátka slabota, navíc natahovaná jako žvýkačka Hubba Bubba. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Herecky seriálová elita, megarozpočet a neuvěřitelně promarněný potenciál superhrdinského tématu. Heroes měli krásný rozjezd, po kterém ale následoval kvalitativní sešup tak rapidní, že jsem zkrátka někdy během třetí série musel z tohohle rozjetého vlaku vyskočit, protože bych se jinak ukousal nudou a otrávením. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

1. série: 85% 2. série: 60% 3.série - 1.část: 60% 3.série - 2.část: 40% 3.série - 3.část: 50% Hrdinové začínali tak slibně! Nyní se pouze jedná o scénáristicou rychlokvašku, jenž už ani nemá smysl sledovat. Po třetí série se seriálem končím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tááák. Konečně mám za sebou všechny 4 série, jejichž zhlédnutí jsem si rozprostřel do období kratšího než jeden měsíc. Upřímně vám mohu říct, že i kdyby existovala série č.5, tak k jejímu zhlédnutí bych se už nepřekonal. Seriál má neuvěřitelně sestupnou kvalitu. Zatímco první série je naprosto úžasná a má alespoň nějaký smysluplný děj, tak ve všech sériích následujících se prostě někdo snaží vařit z ničeho. Tudíž vám tentokrát dávám svolení, věřit těm zdejším pověrám o propastném rozdílu mezi první sérií a všemi ostatními. Přesto jedna z postav přirostla k mému srdci natolik, že jsem seriál dokoukal až do posledního natočeného dílu. Ano, řeč je samozřejmě o zloději schopnosí a věčně pozitivně naladěném sympaťákovi se smyslem pro humor - o Sylarovi(Zachary Quinto). Celou dobu jsem s ním soucítil a držel mu všechny palce včetně těch na nohou. Trošku více mi v seriálu překáží, že se určitá situace dá jednou provždy vyřešit naprosto přímočarým a snadným způsobem a přesto naši hrdinové si vyberou cestu nejtěžší, která daný problém nevyřeší, ale pouze oddálí. Na druhou stranu chápu, že kdyby autoři k seriálu přicházeli tak přímočaře a alespoň z části s takovou genialitou jako já, tak by za pár dílů v poklidu skončil a nebylo by to určitě úplně ono. Někdy jsou vypjaté momenty docela efektní a krásné na pohled. Jindy zase naprosto odfláknuté a technicky nedoladěné, ale je to jen SERIÁL, takže se to dá asi přehlédnout. Přes 3* svoje hodnocení určitě nedostanu. Protože ve 3 ze 4 sérií jsem někdy i docela trpěl, protože takových nějakých těch pěkných momentů, kdy se třeba při vhodné konstalaci hvězd, dostaví i zimomriavky je tam docela poskrovnu. Takže ty 3* a jdu o dům dál. P.S. Český dabing není rozhodně zlý a o nic nepřijdete, když se pro něj rozhodnete. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

1. série 90%, 2. série 70%, 3.série 50%, 4.série 50%. Po tříleté pauze dokoukána závěrečná čtvrtá řada, která trpí stejnými neduhy, jako celý seriál někdy od začátku řady druhé. Absolutní neschopnost tvůrců rozloučit se s postavami, čímž naprosto mizí jakákoliv možnost aspoň trošinku proživat jejich osudy, když víte, že i když někoho jeden díl sejmou, za dva další ho máte zpátky... to samé se týká neskutečného přepínání chování většiny postav, takže tu máme jeden díl záporáka, ze kterého se mávnutím kouzelného proutku stane za pár dílů klaďas a zase naopak. Takže dokoukáno tak nějak ze setrvačnosti, kdy mě pouze zajímalo, jestli tvůrci kdysi fantastický seriál dojebali úplně, či zda ho dokázali ukončit alespoň trošinku se ctí, což se nějakým posledním záběrem vracejícím se až k úplně prvnímu dílu lehounce nakonec povedlo, ale žádné zázraky nečekejte. Pro nováčky pak jasné doporučení. Dejte první sérii, která je jedním z nejlepších počinů v seriálové tvorbě vůbec a zbytek raději ignorujte. Pak pro vás možná Heroes v paměti zůstanou uložení jakožto našlapaný a dobře obsazený seriál se spoustou zajímavých postav, které se v té době ještě ve většině případů nechovaly jakoby se u nich stavoval Haiťan snad pětkrát denně po každém jídle. ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Celosvětová premiéra epizody proběhla 22. července 2006 na Comic-Conu v San Diegu. (Varan)
  • Sylar (Zachary Quinto) ke konci 3. řady získá schopnost měnit podobu. Vždy mění tvář, ale šaty zůstávají stejné. Později však mění tvář i šaty bez jakéhokoliv vysvětlení. (A7X92)
  • Podle webu TorrentFreak si v roce 2009 jednu z epizod seriálu stáhlo nelegálně z internetu 6 580 000 lidí. To bylo v tomto roce nejvíce ze všech seriálů natočených v USA. Toto číslo asi o půl milionu převyšuje průměrnou sledovanost seriálu na tamějších televizních stanicích. Na dalších příčkách v ilegálním stahování tehdy figurovaly epizody seriálů Ztraceni (od r. 2004) s 6 310 000 staženími, Útěk z vězení (od r. 2005) s 3 450 000 staženími, Dexter (od r. 2006) se 2 780 000 staženími a Dr. House (od r. 2004) se 2 590 000 staženími. (virus10)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama