Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k seriálu mého mládí, čekal jsem zklamání, jak už tomu v podobných případech bývá, ovšem dočkal jsem se pravého opaku. Mám doslova zhltnutou první sérii a dychtivě se třesu na tu druhou, kde jak si matně pamatuji dojde k přechodu od temného thrilerového ladění k mysterióznímu nádechu, k čemuž už směřovala v závěru i první řada, mimochodem 19. část je přímo mistrnou ukázkou hororového řemesla. Přes několik více či méně křiklavých logických kiksů v některých dílech a zejména tu v první sérii až trapnou kulisu Frankova idylického soukromí pálím plný počet, a to nejen kvůli nostalgii, ale pro tu příjemně depresivní procházku zákoutími zvrácených lidských myslí. Po II. sérii mé nadšení opadá a na třetí skoro nemám chuť :( Nabujelá mysteriozní stránka, která de facto vytlačila motiv sériových vrahů mi vůbec, ale vůbec nesedla, matně si vzpomínám, že díky tomuhle jsem už kdysi od seriálu odešel a patrně to udělám zas.... ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Další dítě pana Cartera. V několika ohledech i povedenější než X-Files. Carterovo rukopis je tu cejtit prakticky z každýho dílu a stejně jako X-Files i tady je nutný překousnout pár vycpávkových až trapných dílů. Některé zločiny sou lepši, jiné horší ale to nejlepší přichází s hlavní zápletkou týkající se nadcházejícího milenia. Pro mě osobně je vrcholem seriálu dvou-epizoda 2x15-16 Sovy a Kohouti zabývající se prknem z kříže na kterém byl přibit Ježíš. Nejvíc nechápu zdejší hodnocení 68% a podle IMDB 82%, čekal bych to spíš obráceně. ()

Reklama

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

No stěží jsem dokoukal 1.polovinu série, to se nedá, větší nudu už jsem dlouho neviděl. Postavy nesympatické, děj jako přes kopírák jeden díl za druhým stále stejný, žádná dějová linie, která by se táhla celým seriálem. Prostě nic k tomu jsem ještě měl verzi z Fandy , která je roztáhlá 16:9 ,ale točené je to 4:3, tak že o to horší koukání na roztáhlé postavy. Opravdu nechápu proč jsem tohle stahoval, už to jdu mazat. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Chris Carter po "Aktech X" ukázal, že patří mezi nejtalentovanější televizní tvůrce, a že jeho arcidílo není náhoda..."Millennium" staví na zlu v lidském rodu, na těch nejhnusnějších zločinech, které lidé páchají...S postupem času se v seriálu objevují carterovské náznaky "mytologie", které se postupně prohlubují a v pozdějších sériích se stávají nosnou kostrou vyprávění. Lance Henriksen je v roli Franka Blacka vynikající a v podstatě to samé se dá říci i o ostatních...Mark Snow odvádí svou standardní (tzn. na televizi špičkovou) práci a především úvodní melodie je překrásně melancholická a naléhavá. "Millennium" si rozhodně nezasluhuje být zapomenuto, vyjmenovávat všechny výtečné díly (které mám ještě teď nahrané) nemá cenu. Ale musím souhlasit s andersonem - epizoda "Mikádo", která je inspirována skutečným případem nikdy nepolapeného vraha Zodiaca (ano, to je ten, o němž David Fincher zrovna natáčí film), mezi ně určitě patří... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní seriál z tradičně kvalitně hrajícím Lance Henriksenem v hlavní roli. Asi akorát trošku doplácí na fakt, že byl v televizi k vidění ve stejné době, jako tehdy velmi populární Akta X nebo Krajní meze a žánrově je to trochu podobné. I když pravda určitou specifickou depresivní atmosféru a tvůrčí styl si to udržuje, ale po pravdě po shlédnutí zhruba poloviny dílů jsem měl pocit, že se to začíná trošku opakovat.60% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Fiktivní náboženství selphosofy (česky egosofie), ze které si v této epizodě dělají srandu, je přímou parodií scientologie. (Radiq)
  • Chris Carter pojmenoval hlavní postavu Frank Black po zpěvákovi kapely The Pixies. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama