Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tááák. Konečně mám za sebou všechny 4 série, jejichž zhlédnutí jsem si rozprostřel do období kratšího než jeden měsíc. Upřímně vám mohu říct, že i kdyby existovala série č.5, tak k jejímu zhlédnutí bych se už nepřekonal. Seriál má neuvěřitelně sestupnou kvalitu. Zatímco první série je naprosto úžasná a má alespoň nějaký smysluplný děj, tak ve všech sériích následujících se prostě někdo snaží vařit z ničeho. Tudíž vám tentokrát dávám svolení, věřit těm zdejším pověrám o propastném rozdílu mezi první sérií a všemi ostatními. Přesto jedna z postav přirostla k mému srdci natolik, že jsem seriál dokoukal až do posledního natočeného dílu. Ano, řeč je samozřejmě o zloději schopnosí a věčně pozitivně naladěném sympaťákovi se smyslem pro humor - o Sylarovi(Zachary Quinto). Celou dobu jsem s ním soucítil a držel mu všechny palce včetně těch na nohou. Trošku více mi v seriálu překáží, že se určitá situace dá jednou provždy vyřešit naprosto přímočarým a snadným způsobem a přesto naši hrdinové si vyberou cestu nejtěžší, která daný problém nevyřeší, ale pouze oddálí. Na druhou stranu chápu, že kdyby autoři k seriálu přicházeli tak přímočaře a alespoň z části s takovou genialitou jako já, tak by za pár dílů v poklidu skončil a nebylo by to určitě úplně ono. Někdy jsou vypjaté momenty docela efektní a krásné na pohled. Jindy zase naprosto odfláknuté a technicky nedoladěné, ale je to jen SERIÁL, takže se to dá asi přehlédnout. Přes 3* svoje hodnocení určitě nedostanu. Protože ve 3 ze 4 sérií jsem někdy i docela trpěl, protože takových nějakých těch pěkných momentů, kdy se třeba při vhodné konstalaci hvězd, dostaví i zimomriavky je tam docela poskrovnu. Takže ty 3* a jdu o dům dál. P.S. Český dabing není rozhodně zlý a o nic nepřijdete, když se pro něj rozhodnete. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lisa Coleman: 1. Heroes Title - Wendy & Lisa ,2. Fire and Regeneration - Wendy & Lisa/Shankar ,3. He's Frank - Brighton Port Authority/Iggy Pop ,4. All For Singing You Around - The New Pornographers ,5. Glad It's Over - Wilco ,6. Nine In The Afternoon - Panic at the Disco ,7. Weightless - Nada Surf ,8. Natural Selection - Wendy & Lisa ,9. AboneCroneDrone 3 - Sheila Chandra ,10. Chills - My Morning Jacket ,11. Jealousy Rides With Me - Death Cab for Cutie ,12. Not Now But Soon - Imogen Heap ,13. Homecoming - Wendy & Lisa ,14. All Things Must Pass - The Jesus and Mary Chain ,15. Man In The Long Black Coat - Bob Dylan ,16. Maya's Theme - Cucu Diamantes/Yerba Buena ,17. Keeping My Composure - The Chemical Brothers/Spank Rock ,18. Heroes - David Bowie , ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Viděno zatím první dvě série. 1. Série: Velice dobré a originální téma s velkým potenciálem pro seriál. Samotnou mě seriál překvapil svou chytrostí. Seriál mě neuvěřitelně vtáhl již svou úvodní scénou, kdy stojí Peter na střeše budovy. Objevuje se zde spousta zajímavých myšlenek, především o evoluci, které rozhodně vedou k zamyšlení. Líbilo se mi, jak se postavy postupně proplétají, důležité je ale, že je to uděláno vážně chytře a logicky. Od začátku víte, že děj směřuje k velkému výbuchu v New Yorku a sledujete, jak se k němu postavy postupně dostávají. Hodnocení první série: 85% 2. Série: Nevím, ale tady už jsem začala mít strach, že ten skvělý potenciál stát se jednou kultovním seriálem se pomalu, ale jistě vytrácí. Slabý odvar první série. První polovina je celkem o ničem, nepochopila jsem třeba, proč Hira odsunuli úplně bokem od hlavní linky, podle mě to nemělo vůbec žádný význam vzhledem k seriálu. Druhá půlka se však zase hodně zvedla, i když už se zde objevují nelogičnosti, pořád se jedná o velice zajímavý seriál a závěrečná věta "I´m back" dostatečně naladila na třetí sérii. Hodnocení druhé série: 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +námět, postavy, některé zvraty, zajímavé schopnosti hrdinů, je to krvavé, slušná atmosféra -slabý záporák, délka jednotlivých dílů (42min), rozvleklost, téměř žádné efekty, málo akce/// Už když jsem o seriálu poprvé slyšel se stal jedním z nejočekávanějších seriálů na které si jen vzpomenu. A byl k tomu důvod: první čtyři díli byly excelentní, každou chvíli jsem říkal "wow, to je úžasný" a byl jsem totálně ohromen (viděl jsem to na 95%). Záhy jsem však prokoukl slabiny seríálu. Sice každá část byla výborná a něčím zajímavá a hlavně ze začátku jsem si říkal, že zde je využita každá minuta seriálu a že tady nejsou žádné zbytečné obkecávačky nebo nuda. Jenže první problém je ten, že jednotlivé díli jsou dost krátké na to, aby nám odvyprávěli něco zásadního. Postav je tolik, že by na to byla potřeba přinejmenším hodina. Takhle se třebas jen uvidíme s určitou skupinou. Jedna část je dokonce jen věnována Hirovi a jeho cestě do budoucnosti. No a tímto vlastně zjišťujete, že se příběh nikam moc neposunul. Občas jsem měl pocit, že stojí na místě. Je pravdou že časem se přeci jen dostanete k velkému finále (které poravdě není moc velké), ale taky si uvědomíte, že už je nějaký patnáctý či dvacátý díl a zase vám dojde, že tohle by šlo zhrnout do dvou částí. Což mě mrzí, opravdu jsem si představoval, že hrdinové se během tří, čtyř částí dají dohromady a budou spolu bojovat proti zlu. Nestalo se tak. X-meny tedy vžádném případě nečekejte. Seriál je spíše zaměřen na psychologii postav, na jejich psychyku a fakt jak se vyrovnávají s tím, že mají určitou schopnost, kterou třebas ani nechtějí nebo ji neumějí používat. To je sice velice zajímavé, ale jak už jsem zmínil, není na to dost prostoru (kvůli délce epizod a množství postav) a na to dojíždí právě příběh. Po téhle stránce by seriál potřeboval aspoň 5 sezón. Když ale upustím na chvilku od kritiky. Nejvíce mě asi zaujala postava (a budete se asi divit), kterou ztvárnil Adrian Pasdar. Nathan Petrelli, starší bratr Petra Petrelliho, který se chce stát významným politikem má dar létání. Ale rozhodně nestojí o to stát se dalším Supermanem a tak svoji schopnost tají, nenej před veřejností, ale i před mladším bratrem, který má asi nejužitečnější schopnost ze všech hrdinů. Umí přebírat schopnosti jiných. Z počátku moc nechápe, a neví jak na ně. Ale učí se a využívá je. Což je velké plus, někdy je s tím sranda a dost často dochází na zajímavé scény. Ovšem já jsem se na seriál chtěl dívat především proto že tam hraje Hayden Penettiere. Tu jako jednu z mála jsem znal ještě před začátkem seriálu a tak jsem byl zvědavej. Její schopnost je rozhodně zajímavá. Umí se regenerovat. Díky ní je v průběhu celého sriálu o efekty postaráno a taky scény s ní jsou jedny z nejzajímavějších. Mimojiné její hrdinka je mi simpatická a točí se kolem ní hlavní dějová línie seriálu. ///Celkem 86%///PS: nevešel se mi sem celí komentář, kdo má tedy zájem, ať napíše. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak prvně musim říct, že jsem viděl zatim jen pár dílů, takže se hodnocení ještě může změnit, ale zatim mě Heroes nějak neoslinily, sice je hned na první pohled vidět, že to je kvalitní seriál a výborně natočenej, ale zatim se v něm neděje tolik kolik bych si představoval, možná se to dál zlepší, docela v to doufám. taky mi zatim moc nesedí, že se nerýsuje jedna hlavní postava, ale hned několik rovnocených. No uvidíme, doufám, že se to zlepší. [-] No tak po skouknutí dalších dílů musim uznat, že se to zlepšuje, ale stejně si myslim, že seriálům jako Lost nebo Prison Break se to ještě nerovná[-]. Mam za sebou celou první serii a musím říct, že to teda žádnej zázrak neni, prvních řekněme 10- 15 dílů je fakt zajímavých a některý z nich snesou i ty nejpřísnější měřítka, ale čim víc se blíží konec, tim je to trapnější a trapnější, má to neskutečný množství naprosto jednoduše předvídatelných zvratů, nesmyslný chování postav a nic moc příběh. Tohle si tak vysoký hodnocení opravdu nezaslouží ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Hayden Panettiere (Claire Bennetová) a Milo Ventimiglia (Peter Petrelli) spolu přes rok chodili (od prosince 2007 do února 2009). Údajně se rozešli kvůli konfliktu životních stylů. Panettiere totiž byla o 12 let mladší než Ventimiglia. Zatímco on se chtěl věnovat práci a své produkční společnosti Divide Pictures, Panettiere chtěla dobývat Hollywood. Některé zdroje uvádějí, že byl na vině také strach z Panettierina těhotenství, které nakonec těhotenský test nepotvrdil. (apps)
  • Celosvětová premiéra epizody proběhla 22. července 2006 na Comic-Conu v San Diegu. (Varan)
  • V epizodě Azyl ve scéně, kde Emile Danko (Zeljko Ivanek) sedí v autě a je překvapen Sylarem (Zachary Quinto), zní píseň „Runaway“ od Dela Shannona. Ta vyšla v únoru 1961, což přesně odpovídá době, kdy Angela Petrelliová (Cristine Rose) přijela s rodinou do tábora Coyote Sands, jak je uvedeno v jejích vzpomínkách v epizodě 1961. To je symbolické. Sylar se totiž v autě s Dankem domlouvá na zničení všech lidi se "superschopnostmi", a v Coyote Sands se lidé se schopnostmi shromažďovali na výzkum a zároveň se zde ze zkoumaných osob zformovala společnost Primatech, která chtěla existenci lidí se schopnostmi utajit, aby se o nich informace nikdy nedostali k takovým lidem, jako je Emile Danko. (ar-tuzard)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama