Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Beyond je skvělý Trek, ale to je i Into Darkness, nebo i ta Discovery.

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Po letech doplním svůj předchozí post dole - trvalo to víc než rok dva, ale nakonec jsem Enterprise přišel na chuť. Jen ty úvodní titulky jsou pořád ohavné :)
Jo a a ta "digibordel rubanice Justina Lina" se nakonec ukázala být nejlepším Star Trekem z celé té nové trilogie... a obzvlášť dobrým Star Trekem v kontextu s tím mrdkoseriálem Discovery co přišel později.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Tento seriál - je mi jasné, že se jedná o dobu před vznikem spojené federace planet - mě pokaždé, když se na něj koukám, strašně vytáčí tím, jak velmi snadné je obsadit Enterprise nebo unést člena posádky, především kapitána. 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

HAL

Já jsem zprvu k tomu třetímu filmovému pokračování též přistupoval poměrně s rezervou a spíše odměřeně, ale teď se už celkem dost těším a nemyslím si, že to bude zase tak moc špatné. První dva filmy, tedy myslím JJ treky, se mi zrovna tak dost líbí, tak tomu snad tady nebude jinak... 

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Vardant

Hmhm... měla by existovat ke stažení nějaká verze kde jsou ty titulky vystříhané, pak by to snad tak nebolelo.

Nu počkám než iniciační šok opadne, tak rok dva, a zkusím to znovu. Ono ta digibordel rubanice Justina Lina beztak překreslí čáru tolerance zas někam trochu jinam :))

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Vardant

Mě přijde ENT jako báječný ST i seriál, v době první projekce jsem dával klidně 3 - 4 epizody za den, když jsem měl čas. A dodnes se k němu rád vracím ;)

Vardant

Vardant (hodnocení, recenze)

HAL

No takovouhle reakci měl asi snad každý, ale věř tomu nebo ne, tak v druhé sérii jsem si na ní zvyknul a pak se mi i začala líbit. A i kdyby se to nestalo, tak seriál určitě stojí za shlídnutí, hlavně už kvůli třetí a čtvrtý sérii.

na příspěvěk reagoval Jakkob, HAL

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Čtyři minuty přesně tak dlouho jsem vydržel... PROBOHA, co za sračku tam dali jako skladbu u intra? Tohle že je Star Trek? Bolest, zvracím, a mažu z disku :/
A to jsem si myslel že větší ránu než filmy od Abramse tahle série už dostat nemůže.

na příspěvěk reagoval Vardant

Uživatel HAL smazal svůj příspěvek.

MetalMesiah

MetalMesiah (hodnocení, recenze)

Vyborny serial! Ma to svoje muchy ale neskutočne ma to bavilo... škoda že nedali ešte seriu alebo daky film....

na příspěvěk reagoval Jakkob, lolok

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Uvidime ako si povedie StarTrek Horizon. Efekty su zatial super, ale herecke vykony - otras mozgu 😠

DapaCz

DapaCz (hodnocení, recenze)

Kdo se nezamiloval do T'Pol, že :) 98dílů na můj vkus u tak super seriálu je málo...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak jsem nakonec vydržel, ale né že bych se do toho snad musel jakkoli nutit. Naopak, díl za dílem (třebas i několik za den) jsem sledoval a prožíval všechny ty příběhy s posádkou první hvězdné lodi Enterprise a teď, na samém konci, se s nimi musím (bohužel) rozloučit, ač mám opravdu velkou chuť si seriál projet ještě jednou, k čemuž zcela určitě (a jak by řekla T'Pol - "logicky") dříve či později dojde. A ač seriál utekl jak voda, stačil si u mě vybudovat silnou pozici mezi seriály vůbec a moc rád ho řadím mezi své nejoblíbenější počiny, které na poli seriálů existují a které jsem měl tu čest vidět. Byl to krásně strávený čas a na kapitána Archera s jeho posádkou jen tak nezapomenu, stejně jako na NX-01 Enterprise, jednu z nejkrásnějších ST lodí vůbec :)

na příspěvěk reagoval Illuminare

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Sleduji teprve chvíli a jsem velice spokojen, kvalita tohodle dílka (myšleno seriálu) je podle mě imho více jak zdejších 70%, já osobně bych dal zatím 80% a samotné T'Pol pak 100%.. O:)

na příspěvěk reagoval Illuminare

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

sl4necek

No dvě poslední sérky jsem sjel těď během necelých 14ti dnů a fakt se mi to líbilo!!! A stesk po Topol bude ještě nějaký čas trvat;-(

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Alpha-17

Jo, já taky zamáčkl slzu. Byl to poslední Star Trek, kterej mi chyběl do sbírky. Ono se po těch několika sériích zkouknutých během tří dnů dostaví solidní absťák, tak i proto ty slzy :)

na příspěvěk reagoval Alpha-17

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Právě jsem to dokoukal a musím říct... zamáčkl jsem slzu. Fakt asi nej...zajímavější Star Trek. A Topol mi bude opravdu chybět!

na příspěvěk reagoval sl4necek

karel46

karel46 (hodnocení, recenze)

Pokud se mi na tomto seriálu něco opravdu nelíbí (a jsem jeho vděčným divákem),pak je to (pro mne) naprosto nepřijatelná ůvodní píseň.Za tu by se snad nemusela stydět ani buran-rocková sqadra Argema.(Nechci se dotknout ani jejích příznivců ani yinloveyang).

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Co říct? Snad jen to, že dříve jsem sice možná viděla nějaké scény, možná že i pár epizod starších Star Trek, myslím tím novou generaci, Voyager nebo i Deep space Nine, protože si pamatuji hudbu z této série, ale dám ukázku, dnes ráno jsem vstala z postele a protože mám dnes jako jediný den volno, tak si pustila tv a právě začínala Nová generace, ovšem stačilo pár scén, kde se mluvilo o nějakém paktu mezi otcem a synem a já zavřela oči a za chvíli usnula. Po hodině se probudím a právě začíná Enterprise. Úvod neuvěřilně rychlý a potom intro a já otevřu oči a zaujatě koukám na celou epizodu seriálu, kterému se do posledních dní nevěnovala žádnou pozornost. Nevím, ale tato série mě asi donutila, abych této sérii s názvem Star Trek konečně věnovala pozornost, za pár zkouknutých epizod se připojím s hodnocením :) PS: chápu, že fanoušci dřívějších sérií jsou zvyklí na hudební intra bez textu, které zní tak majestátně, ale já mám nejradši právě úvodní písničku této série :)

IsaacClarke

IsaacClarke (hodnocení, recenze)

Faruco: Smrt tripa je totální hovadina, ale dle mě cliffhanger na nikdy nevzniklou 5.  sezónu. Za prvé, všecko je to simulace, a tu musel někdo vytvořit. A možná ten někdo chtěl aby Riker (a kdokoliv jiný) viděl tento konec Charlese Tuckera III. Jeho smrt byla pravděpodobně sfingována už taky proto mrknutí a proto že ho nikdo nijak zvlášt neoplakával. A kde byli MACO mariňáci když emzáci napadli loď? Tohle vše je rozvedeno v knize "Good that man do" která jaksi s dalšími knihami v sérii supluje pátou sezónu. Trip sehraje svoji smrt aby se pod záštitou sekce 31 účastnil mise kterou dokáže splnit jen někdo s jeho znalostmi: sabotáže Romulanského prototypu warp 7 motoru. 

 

Bože ze mě se stal trekkie=D

trokar

trokar (hodnocení, recenze)

Příjde mi úžasný, ajk kapitán musí být u všeho. Nevím, jestli si to pamatuju špatně, ale Pickard by nelezl ven a nezneškodňoval osobně minu. Prostě by uznal, že jiní to mohou umět lépe, a když on přijde o život, tak ho technik nenahradí.

Faruco

Faruco (hodnocení, recenze)

SPOILER! Já si nemůžu pomoct, ale smrt Tripa mi prostě zkazila celý zážitek ze seriálu,.. takový to konec byl podle mě hrubá chyba!

Bartyx

Bartyx (hodnocení, recenze)

pierre0068: Mě to právě STNG nepřipomíná vůbec. Než jsem na to začal koukat, tak jsem očekával ještě větší posun v čase dopředu oproti Voyageru, ale nakonec to spadlo až úplně na začátek, kde není podle mě potenciál efektů tak využit. Warp 5 je na dnešní poměry prostě málo :-)

Bartyx

Bartyx (hodnocení, recenze)

Lidi ta Vulkánka co je s nima na palubě, jak se jmenuje ta herečka? Nějak ji tady nemůžu najít.

Honzíno

Honzíno (hodnocení, recenze)

Musím říct že od první série jde kvalita skoro lineárně nahoru. Začal jsem teď sledovat třetí a to už jsou prostě pětihvězdičkové epizody. PS: fanda ST

PeterBlack

PeterBlack (hodnocení, recenze)

ach jo, docela neschopny scenaristi podle me :( tohle mohla bejt super serie... 1.serie bez penez a hloupa, 2.trosku jde 3.serie ulne vycucana z prstu, ale zase se na ni da koukat , 4.serie uz konecne trosku pripomina star tek ale posledni dil vubec nejhorsi

zbojnix

zbojnix (hodnocení, recenze)

Prva sezona je snad ta najhorsia padne aj ta 4ta sa mi nepacila . Treba pozret 2 a 3 sezonu 8))) Ked sa dostanu do tej oblasti anomalii to je fakt supeeeeer ...

Sir Vagas

Sir Vagas (hodnocení, recenze)

Jako Fanda ST hlavně skvělého Voyageru, chlapské První sérii původního ST je Enterprise něco co muselo zákonitě ST Série má potenciálu a potenciálu jen ho správně chynou .Žijete Dlouho a Blaze

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Quendi: To je bohužel i v českém prostředí :( Jinak, taky jsem viděl jen první sezónu.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Když jsem poprvé slyšela o Enterprise, říkala jsem si, že to asi nebude nic pro mě. Původní Star Trek mě nikdy nijak zvlášť neoslovil a pohybovat se do období ještě před ním mi připadalo absolutně nelákavé. A to byla obrovská chyba. Zatím jsem shlédla jen jednu sérii ENT a jsem strašně nadšená. Kapitán Archer je dokonalá postava(přestože jsem četla, že v pozdějších sériích se přetaví na ostřejšího muže, což mě trochu mrzí, líbí se mi jeho počáteční nevinnost a nadšení), příběhy zajímavé a chytlavé, ostatní postavy sympatické, jemný humor, neobyvklá znělka(ale krásná a prostě tam patří) a vůbec...celé je to prostě boží. Mrzí mě že co jsem četla zahraniční komentáře, tak mám dojem, že je tenhle seriál místy úplně nedoceněný...

freeker

freeker (hodnocení, recenze)

Ako velky ST fanda som pristupoval k tejto serii triezvo. Ist dejovo spat do minulosti mi pripadalo zbytocne, ved to co ma na star treku najviac pritahovalo bola vyspelost technologii, ktore su v serialy viac ci menej realisticky zobrazovane. Mylil som sa, az pri sledovani tohto serialu mi doslo ze krasa ST je niekde inde.Tu krasu som mal cele tie roky pred Cpt. Picard o nej hovoril v uvodnej zvucke TNG. Nikdy by som si nemyslel ze by TNG mohol este nejaky ST serial prekonat. Neviem ci ho prekonal ale odvazim sa povedat ze sa mu vyrovna. Skoda prijal by som viac serii. MImochodom romanik medzi nadhernou T`pol a Tripom davam jednoznacne ako + ku serialu, aj ked v niektorych momentoch mi bolo luto ze tu neide skor o Cpt. Archera. Osobne si myslim ze koniec je zbytocne velmy smutny. Ale to je uz len osobny pocit. posledny diel by mohol byt iny veru tak. Aj Picardova Enterprise ...jej gondoly sa mi zdaly byt nejake divne velmy masivne....v TNG mi pripadala vyvazenejsia. Nico mi na nej vadilo.

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama