Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Enterprise a její kapitán Jonathan Archer by určitě neměli zapadnout v zapomnění za svými slavnějšími kolegy Kirkem a Pickardem. Zatím poslední seriálový příspěvek do Star Trek universa je totiž na vysoké úrovni a hravě se může se svými kultovními předchůdci měřit. Jistě, ne vždy vítězně, avšak vždy se ctí. Výprava ja kvalitní, stejně jako efekty a příběhová stránka. Samozřejmě ne všechny epizody jsou kvalitativně vyrovnané, ale to už se holt u seriálů stává. Trefa do černého byl rozhodně casting, jelikož Scott Bakula je jako kapitán Archer výborný a pokud vím, jde i o velkého fanouška Star Treku. "Spocka" mu dělá nebezpečně krásná subkomandér T'Pol v podání Jolene Blalock. Tenhle seriál by prostě zapadnout neměl, kvalitu má totiž nepopiratelnou. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná low cost záležitosť - Babylon 5 mal krajšie počítačové efekty, Nová Generácia vyzerala o triedu veľkolepejšie. čo sa týka ostatných zložiek- dej je často neuveriteľne nelogický, casting bol robený asi nejakým amatérom a zvučku tvoril nejaký človek neznalý Star Trek sveta a toho, e vesmír nebol dobýjaní len USA. Napriek tomu 3* - vydržal som predsa len pozrieť všetky série, takže pre mňa je Enterprise taká milá nenáročná guilty pleasure. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika dílech, kdy jsem s pravidelností usedal k obrazovce zjišťuju, že Enterprise nemá čím by si řadového diváka, nedotknutého Trekies šílenstvím, dokázala trvaleji udržet. Hlavní problém vidím v nevýrazné posádce. Kapitán není sympaťák, je to postarší Mirek Dušín s banánovým ksichtem. Strojař Tucker sice na pohled ujde, za to krom pár záletů neprodává naplno svou pouze nastíněnou, rebelskou povahu. Ostatní si stále pletu, jelikož na úkor kapitána nedostávají téměř žádný prostor. Jen snad Vulkánka Topol je i s otřesným sestřihem sexy a mimozemský zdravotník je zase sympatický ňouma. Každopádně to, co vždy dělalo Star Trek Star Trekem, tedy kultovní postavy ať už Kirk, Spock či Picard, o někom takovém si v Enterprise můžete nechat jen zdát. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem Trekies, nebo jak se to řekne, ale mně Star Trek nebere. A to přesto, že čas od času se vždy znovu snažím prostě do něj nanutit a říkám si: "Teď to určitě přijde." Ale zase ne. Jak praví klasik, po fázi Očekávání u mne vždy přijde fáze Zklamání. No, co už, asi s tím nic nenadělám. Ale musím uznat, že subkomandér Topol je pěkná, kvůli ní to vždy aspoň chvíli vydržím :-) ... / ... Tak jsem dokonce svůj komentář původně umístil pod nesprávný Star Trek. Teď už je to správně a děkuji tímto "tempusovi" za upozornění! Jak je i z tohoto vidět, servírovat mi Star Trek je asi stejné jako házet perly sviním :-) ()

Const.ex 

všechny recenze uživatele

1. sezóna První díly první řady jsou dost rozporuplné.. a některé až trapné, ale kdo vydrží tak dostane prémii v podobě druhé poloviny této řady. Od dílu 12 (Tichý nepřítel) si už seriál udží jistou laťku, jenž až na malé vyjímky neklesne. Hodnocení: 60% ____2. sezóna V druhé řadě seriálu není snad ani jediný díl, který by vadil.. skok kupředu. Hodnocení: 70% ____3. sezóna Po první a druhé řadě přichází opravdu plnohodnotný Star Trek. Téměř všechny díly byly skvělé a jako celek měla 3. sezóna poutavou atmosféru. Hodnocení: 85% ____4. sezóna Hodnocení: 80% ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Loď Enterprise (NX-01) má před názvem označení NX, tedy „naval experiment“, což naráží na to, že je to experimentální loď a jediná pozemská loď, která v té době uměla letět warpem 5. (Krocan505)
  • Vesmírná loď Enterprise-D, známá zejména ze seriálu: Star Trek: The Next Generation (od r. 1987) a z filmu Star Trek VII: Generations (1994), se po 10 letech znovu objeví na obrazovce v seriálu Star Trek Enterprise. Můžeme si ji vychutnat v závěrečné epizodě čtvrté série (a celého seriálu) "These are The Voyages..." (Honzíno)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama