Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro až zvrácená je myšlenka,že bych se někdy pokusil dokoukat byť jen jedinej díl,týhle scénáristický zhovadilosti.Všeho všudy jsem viděl asi 70% stopáže tak 15ti dílů a naprosto mi stačí,abych mohl tenhle seriál označit za nejpříšernější sračku všech dob,nejenže nenávist ke Star Treku je ve mě hluboce zakořeněná,ale tenhle seriál jí dokonale umocnil.Stupidní dialogy,při kterých každý člověk kterému ještě zbylo kousek mozku,musí prskat záchvaty smíchu,tupý herci,trapné efekty,vymaštěný scénář,výkony gumové koblihy a věty typu přes kalibraci transoprdéru a do mezi molekulární ho extraktu kvantových vln,sem přes hloubku mizotopů završil kalibraci hmotné vlny....co to kurva je? :D Upřímně z fanoušků Star Wars si dělám občas legraci,nad demencí těch Startrekových přímo umírám ;) odpad tak čistý,že by se z něj dalo žrát. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Návykovost typická pro Star Trek universum je zde přítomná v míře více než dostačující. Pouze omezeně jí však sekunduje hloupoučký a místy velmi nelogický scénář většiny epizod (viz charaktery postav, hierarchie velení, motivace a jednání jednotlivých ras apod.), jenž se absolutně nedá srovnat s konverzačně bohatými díly Nové generace. Nepotěšil ani casting, jenž je pravděpodobně tím nejhorším v rámci dosavadních spin-offů (subjektivně mně vadil zejména kap. Archer). Seriál je obecně laděn dosti akčně a jde na ruku či oko těm lidem, jímž konverzace a dlouhé dialogy z nějakého důvodu vadí. Příklon seriálu k auře hansolovského jednání a vypořádávání se s problémy též dosti tupí tak rigorózní a formální stránku, jež je vlastní všem původním filmům a seriálům. ()

Reklama

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tenhle Star Trek patří k mým nejoblíbenějším zde se seznamujeme s všemi postavami které později (dříve ) známe z původních epizod . Zároveň zjišťujeme jak se stavěla a projektovala loď a navazovaly vztahy s vulkánci či klingony - Možná se to může jevit někomu jako zbytečná série ale zároveň nám říká jak to vše začalo takže za mě za 5. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika dílech, kdy jsem s pravidelností usedal k obrazovce zjišťuju, že Enterprise nemá čím by si řadového diváka, nedotknutého Trekies šílenstvím, dokázala trvaleji udržet. Hlavní problém vidím v nevýrazné posádce. Kapitán není sympaťák, je to postarší Mirek Dušín s banánovým ksichtem. Strojař Tucker sice na pohled ujde, za to krom pár záletů neprodává naplno svou pouze nastíněnou, rebelskou povahu. Ostatní si stále pletu, jelikož na úkor kapitána nedostávají téměř žádný prostor. Jen snad Vulkánka Topol je i s otřesným sestřihem sexy a mimozemský zdravotník je zase sympatický ňouma. Každopádně to, co vždy dělalo Star Trek Star Trekem, tedy kultovní postavy ať už Kirk, Spock či Picard, o někom takovém si v Enterprise můžete nechat jen zdát. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Vaughn Armstrong (admirál Forrest) se před tímto seriálu ve Star Trek univerzu objevil v 9 různých rolích, ale člověka si zahrál až zde. (mirliflore)
  • Vzhled lodi navrhli výtvarníci společnosti Paramount Pictures John Evans a Doug Drexler, kteří se inspirovali letounem Lockheed P-38 Lightning z období 2. světové války. (Illuminare)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama