Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele Ištván87 k tomuto seriálu (2)

Občan Karel Kryl (2000) (S01E16) 

Je tu všechno co tu má být. Vzpomínka na mého nejoblíbenějšího zpěváka, básníka, textaře a skladatele, Karla Kryla, několik ukázek z jeho před- i polistopadových koncertů a hlavně vzpomínky jeho přátel, jeho rodiny, i jeho blízkých kolegů. Dokument patří k řadě v seriálu Předčasná úmrtí a jedná se o velmi kvalitní kousek, kde se dozvíte dost zajímavých informací o tomto velikánovi české kultury. Je dobře, že se točí takové dokumenty a mělo by jich být víc. SPOILER: Ten konec, kdy zpívá před jásajícím publikem Anděla, to je nádhera.... ()

Já budu chodit po špičkách (2001) (S02E13) 

Petra Nováka jsem obrazem poprvé zaznamenal ve vzpomínkovém pořadu Ve vedlejší roli S + H k nedožitým 70. narozeninám Miloše Kirschnera. Seděl tam tenkrát na pódiu na klíně s kytarou a zpíval píseň Klaunova zpověď. Do tohoto pořadu tenkrát výborně zapadla a když do toho pustili záběry Miloše Kirschnera, běhal mi mráz po zádech. Tuto píseň jsem tenkrát neznal, takže jsem nepoznal, že ten hubený, sešle vypadající pán byl Petr Novák (Já budu chodit po špičkách a Náhrobní kámen jsem samozřejmě znal). Když si na to po letech vzpomenu, mráz mi běhá po zádech znovu. Pořad vznikl nedlouho před zpěvákovou smrtí. Díky tomuto dokumentu o tomto výrazném českém zpěvákovi jsem si o něm rozšířil znalosti a dozvěděl jsem se mimo jiné, proč tenkrát při vystoupení na počest náhradního otce Spejbla a Hurvínka vlastně seděl. Takoví zpěváci jako byl on nám rozhodně chybějí. ()

Reklama

Reklama