Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (2)

Jó, to jsem ještě žil (2000) (S01E05) 

V našich končinách neběhá moc lidí, kteří umí bavit ostatní a přitom si klidně dělat legraci i zebe samotného. Jiří Šlitr takový byl a mne zaujala zejména scéna, ve které zpívá "Oči sněhem zaváté" a přesvědčuje přitom diváka, že to je stejně kvalitní interpretace, jako když to zpívá Karel Gott. Ty archívní záběry jsou stejně o třídu výš než celý tento dokument a tak jen musím smutnit nad tím, že Šlitr nedostal k pobytu mezi námi delší časový prostor. ()

Občan Karel Kryl (2000) (S01E16) 

Karla Kryla si velice vážím, neváhal bych mu udělit titul Nejmenší Čech a proto jsem v hodnocení vykouzlili čtvrtou hvězdu, kterou si tento dokument nezaslouží. Jednak proto, že mi neobjasnil lékařskou diagnózu "puknutí srdce žalem", jednak proto, že do všech trapně krátkých úryvků skladeb vždycky kdosi kecal a hlavně proto, že se na slávě zemřelého génia přiživila spousta lidí, se kterými bych na pivo nešel. ()

Reklama

Reklama