Milénium (TV seriál)
Millennium
Milénium
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, 1996–1999, 66 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, 1996–1999, 66 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)
666teen
Carter & Snow strikes back. Po megaúspěšných Xfiletech se nám dvojka vrací(vrátila!) s vlastní vizí světa po Aktech. A není to svět určený pro Teletubís. Koncentrace masových, sériových a jiných vrahů je v jejich světě vskutku vražedná....Mystická omáčka nám sice ke konci seriálu houstne, až je téměř nepoživatelná, ale to, že seriál má opravdu KONEC a účast Lance Henriksena v hlavní roli vyšetřovatele Franka Blacka (kam se hrabe inšpektór Kolumbus) vyvažuje ten drobný "paranormální" nedostatek. Jen víc vyřezaných jazyků v poštovních zásilkách!(1.7.2010)
TomikZlesa
Další dítě pana Cartera. V několika ohledech i povedenější než X-Files. Carterovo rukopis je tu cejtit prakticky z každýho dílu a stejně jako X-Files i tady je nutný překousnout pár vycpávkových až trapných dílů. Některé zločiny sou lepši, jiné horší ale to nejlepší přichází s hlavní zápletkou týkající se nadcházejícího milenia. Pro mě osobně je vrcholem seriálu dvou-epizoda 2x15-16 Sovy a Kohouti zabývající se prknem z kříže na kterém byl přibit Ježíš. Nejvíc nechápu zdejší hodnocení 68% a podle IMDB 82%, čekal bych to spíš obráceně.(23.9.2008)
Cervenak
Veľmi dobrý seriál, na ktorom je najúžasnejšie to, že naozaj skončil. Predstavte si, že by v 24 teroristi nakoniec rozpútali celosvetovú skazu a Jack Bauer by v zúfalstve, za podpory psychedelického videoklipu, ktorý zaberie 10 minút zo záverečnej časti, ošedivel a spáchal samovraždu. Frank Black a Chris Carter na čosi také gule mali. :-)(9.7.2007)
bacon
Ďalší bravúrny počin z dielne Chrisa Cartera. Fascinujú ma diela tohoto scenáristu. Black, Frank Black, bývalý agent FBI pracujúci pre tajné spoločenstvo Millennium, kde vyšetruje obzvlášť brutálne vráždy prenikaním do mysle páchatela. Súčasne rieši problémy so svojou ženou, ktorú unesú. Celý seriál sa nesie v typickom Carterovom klišé, tajomná skupina zahalená tajomstvom, únos Frankovej ženy. To mám na Carterovi rád, vie to podať neskutočne mysticky a temne podať. Tvorca mal gule na samovraždu hlavného hrdinu, to som teda fakt nečakal. Škoda, že to ukončili, verím, že ďalšia séria by bola len a len tajomnejšia, temnejšia a ponurejšia.(3.9.2014)
korbitch22
Zapomenutý seriál, "levnější" bráška Akt X, hororový nášup.Případy drsný, scénář někdy až zvrhlý.Dokonalý produkční počin, který nemohl vydržet věčně, za A) pro nevděčnou a těžkou látku, za B) pro vyčerpání možností, které by z něj udělali další sterilní slabotinu ( Akta X od páté výš ).Když sem občas ve tři v noci vzhůru, nevynechám.75%.(21.2.2014)