Reklama

Reklama

Robot Chicken

(seriál)
USA, (2005–2022), 41 h 43 min (Minutáž: 10–12 min)

Hrají:

Seth Green, Breckin Meyer, Abraham Benrubi, Sarah Michelle Gellar, Mila Kunis, Alex Borstein, Macaulay Culkin, Scarlett Johansson, Mark Hamill (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(224)

Obsahy(1)

Satiricko-parodický seriál produkčního týmu okolo Setha Greena si nebere servítky a paroduje nejenom popkulturní fenomény a aktuální aféry, ale i kultovní filmy a seriály. (SaNcHeZ_cz)

Recenze (119)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Některé díly, zejména dva Star Wars speciály, hraniční s genialitou parodie a jsou zároveň i výbornou poctou tomu, co parodují. Bohužel ale u některých jiných jsem se zasmála poskrovnu, možná i kvůli tomu, že mi chybí znalosti a přehled v tom, co zrovna parodují (popkultura, politika, atd. - všechno ale zejména z americké scény). Takže místy jde opravdu o nehoráznou srandu k popukání, originální nejen animací ale třeba i tím, že skeče trvají obvykle jen pár sekund, místy ale o velkou nudu, takže 70%. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

alespoň první série je geniální a aspirující na status totálního kultu. ostré střihy, super fóry, desetiminutová stopáž a totální blasfemie - autoři si neberou servítky a naváží se úplně do všech. znalost popkultury podmínkou ;) výborná je třeba adaptace filmu "sedm" mezi šmouly, pravda o darth vaderovi, george bush... no je toho hafo :) ()

Reklama

Astu. 

všechny recenze uživatele

Nejnekorektnější zjev co znám. Anarchie a svoboda ducha. Kritika dnešní televizní zábavy a popkultury, ve které nám různí tvůrci fikčně-reálného světa skrze tuto realitu vymývají mozky. A RC to bez obalu paroduje a také zbavuje iluzí o této mediální realitě. Je to (sebe)reflexivní pořad, který si s nihilisticko-cynickým nádechem z nás všech dělá šoufky. A jde mu to znamenitě, už dlouho jsem se u něčeho takhle nezasmál. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Ostře originální seriál s ostrým humorem Setha Greena a jeho týmu. Epizody se nedají srovnávat, každá je úplně jiná a paroduje pokaždé něco jiného. Kolem 4. Série to už trochu pokulhává a seriál se dostává do stereotypu..Ale pořád je to ten starý Robot Chicken jak ho známe, což se třeba o osmé sérii Family Guy říct nedá. Nejoblíbenější skeče: Help the aged (http://www.youtube.com/watch?v=uQbyvXyf-bs ) , Eat To Freedom (http://www.youtube.com/watch?v=Aw7Gs91pQ4o ) , Grand Theft Mario a Unicorn Land (http://www.youtube.com/watch?v=TiELAlcBSq8 ). Za občasnou nudu, za kterou může možná moje neznalost o americké kultuře musím dát "pouze" 72% . ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se vážně nezastaví před ničím a pokud byste byli zapálení do stejného oboru, jako jsem já, nebo někteří moji uhrovatí následovníci, chápali byste to koňské řehtání, které se ze stran ozývá. Je to nápadité, je to humorné, je to cynické a zvrácené. Zkrátka takové, jaké to má být a jaké to mám rád. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Uvažovalo sa o viac ako 60 názvoch pre tento seriál, vrátane "Junk in the Trunk", "ADD TV", "Gold Dust Gasoline", "Toyz in the Hood", "Vegetable Fun Fest", "S&M Presents", no všetky boli zamietnuté kvôli ochrannej známke, alebo iným právnym dôvodom. Z mnohých titulov tvorcovia schválili iba "Robot Chicken" - názov jedla miestnej čínskej reštaurácie. Niektoré zamietnuté názvy boli neskôr použité ako názvy epizód. (ČSFD)
  • Šialený vedec, ktorý nikdy neprehovoril, sa volá Fritz Huhnmörder. Huhnmörder v nemčine znamená "vrah kurčiat". (ČSFD)
  • Záverečná hudba je kotkodákajúcou verziou The Gonk - hudba hraná v nákupnom stredisku vo filme Dawn of the Dead, ktorý bol tiež použitý v záverečných titulkoch. (ČSFD)

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Pinocchio vs. Pinocchio: Burton vs. del Toro

Pinocchio vs. Pinocchio: Burton vs. del Toro

17.11.2012

Děsil nás v podání Roberta Benigniho, bavil jako vedlejší figurka v Shrekovi. Dřevený panáček, který toužil být chlapečkem z masa a kostí. A pořád lhal, tak měl z toho často erekci nosu. Pochází z… (více)

Reklama

Reklama