Reklama

Reklama

Neuvěřitelné příběhy

(seriál)
  • USA Amazing Stories (více)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrají:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele kinej k tomuto seriálu (1)

Neuvěřitelné příběhy (1985) 

Viděl jsem 4 díly, z toho 3 díly byly od Spielberga a dá se předpokládat, že si jako režisér vybral ty nej a musím konstatovat, že je to slabé. V 80. letech se zkrátka dobré sc-fi seriály asi ještě točit neuměli. Scénáře povídek jsou většinou psány s vědomím nízkého rozpočtu a omezených možností speciálních efektů a tak je výsledek tristní. Dvojepizoda Neobyčejný let, kterou také točil Spielberg je, i přes mizernou technickou kvalitu, (televizní kamera se nikdy nevyrovná té filmové) poměrně napínavý, ale závěr je tak pitomý, že ani sám velký režisér to nedokáže sdělit kloudně. Éra dobrých serálů tohoto raení přišla až s Twin Peaks a X-Files. ()

Reklama

Reklama