Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 1

Recenze (310)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ještě větší podřadnost než jsme (ne)doufali. Už prvních pět minut pilotu udělá z nejzásadnějšího momentu příběhu směšnou frašku, a pak se zbytek dílu zvrhne v pouhé defilování skoro komplet všech Batmanovských záporáků, přičemž každý z nich je tu tak tragický loser, že dělá ostudu dokonce i těm hypersračkovitým Batmanům od Joela Schummachera. Horší herce jen těžko pohledat, tupější scénář jakbysmet. A všechno tu tak zoufale vypadá jako derivát z nejprůměrnějších televizních kriminálek, že i ty animované Bat seriály pro pětileté děti jsou vedle tohoto zajímavější. 4/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pilot opravdu hodně rozpačitý a jakkoliv se může chlubit známým prostředím a postavami,přinesl Gotham v prvním díle sice dobře vypadající,ale jinak celkem tuctový seriál.Nebýt jmen jako Jim Gordon,Bruce Wayne,... byl by Gotham snadno zaměnitelný s jinými kriminálkami.Šanci i tak ale ještě dostane a doufám,že nakonec splní to co sliboval a co většina lidí očekává...edit po 6. díle.Stále to ještě není úplně ono,ale postupně začíná Gotham vystrkovat růžky a ukazovat na co by opravdu měl.půl hvězdy nahoru...70%...po rvní řadě nakonec spokojenost a myslím,že to tvůrci ustáli se ctí.Pár hluchých míst by se našlo,ale jako celek je Gotham pro fandy solidní zábavou...80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

27.9. 2014 : Pilot mega luxus. Stan Lee je mi svědkem, že jsem velkým fanouškem i Batmanovské mytologie (což asi jako jediné od DC), ale k seriálu jsem měl ze začátku velké pochybnosti. Arrowa jsem sledoval skoro od začátku, započal i Gotham, to je úplně jiné kafe. Skvěle napsaná, brilantně uchopená noir detektivka s jednou sympatičtější postavou než druhou a pečlivě vypiplanou geekovskou atmosférou. Takto se na to musí. Asi ze všeho nejvíc mě pohltil casting, přičemž sice znám odjinud pouze Donalda Logue, což naopak přispívá na faktu, že si herce nespojujete s jinými rolemi a užíváte si jejich postavy. Ke castingu nemám jedinou výtku (Catwoman, Penguin, Falcone užasní)...EDIT 28.4.2019 : Jelikož jsem u výše zmíněných seriálů změnil názor, u Gothamu tak trošku taktéž. Seriál začal výborně, platonicky jsem zamiloval do Catwoman, Gordon ačkoliv občas házel divné xichty, tak celý seriál dokázal utáhnout a hodně mě zajímala linka s Brucem a Alfredem. Celkově jsem první sezóny hodnotil velice pozitivně, ovšem předfinálové díly a samotné finále mě nezaujalo tolik ačkoliv to bylo zamýšlené velkolepě, bohužel jsem měl občas pocit trapnosti (Příkladem budiž Tučňákův "proslov" nad městem v první sezóně). Ale to jsou jenom drobnosti, bavilo mě to sledovat a vydržel jsem až do konce. Bezkonkurenčně nejlepší pro mne byla čtvrtá sezóna, jež byla bez jediného hluchého místa a užíval jsem si ji plnými doušky..bohužel Legend of the Dark Knight už mě nechytlo vůbec až na finálový díl, který měl být roztažen na celou sezónu. Celkově to bylo krásných pět let a jsem rád, že to nikterakt extra už nenatahovali. Best moments : 1) Magor Joker sice nevynikl nijak extra, ovšem mě i na malém prostoru dokázal zaujmout. 2) Ochutnávka Edvarda Nygmy, jehož každá scéna stojí za to. 3) Prostě Selina Kyle! 4) Loajální Butch. Komentáře ke všem jednotlivým sezónám zde. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 4/5 | S4: 5/5 | S5: 3/5 | .....75% ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozvinutý příběh jednotlivých komiksových postav. Máme zde k nahlédnutí postavy, které jsme ve filmovém zpracování ještě neviděli a zde se povedly výtečně ztvárnit. Na druhou stranu seriál má občas křiklavé momenty, ale to vše vynuluje velmi napínavý děj, skvělé kladné i záporné postavy a moc dobře rozvrstvený scénář. Mrzí mě, že pátá série je konečná, nýbrž chápu, že se už děj začínal až moc natahovat, a tak všechno má svůj konec. Gotham je čiré seriálové napětí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem tak trochu burtonovskou atmosféru, Nolanův švih, trochu coppolovské mafiánštiny a klasické schéma kriminálních seriálů, ze kterého se budou postupně profilovat postavy Batmanova světa. A vlastně jsem to tak nějak dostal, takže bych měl být spokojený. Ale nejsem. Tím nechci říct, že by byl Gotham špatným seriálem. Právě naopak. Jen se tvůrcům nedaří mě přesvědčit, že to má něco společného s Batmanem. Ale třeba to přijde. 80% ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Novinářka z této epizody se jmenuje Valerie Vale. Stejně jako novinářka Vicky Vale z filmu Tima BurtonaBatman (1989). (G....)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama