Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Znatelně méně zdařilá kopie Dallasu. Nebyla nejhorší, ovšem stejně jako v případě Dallasu postupně přicházely šílenější a šílenější zápletky. Oním přeskočením žraloka byl paradoxně vrcholový moment - Moldavský masakr (k němuž došlo ve stejné době, kdy v Dallasu poslali Bobbyho do sprchy). Dál už přicházela jedna větší šílenost za druhou, a vše vyvrcholilo tím, že jednu z hlavních postav unesli mimozemšťani (k tomu sice došlo ve spin-offu, ale jelikož ten hned potom skončil, museli ten problém dořešit v hlavním seriálu), po čemž už nebral Dynastii vážně vůbec nikdo. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si čistě vzpomněl na svoje dětský školní léta v devadesátých letech, kdy na nejmenované televizní stanici Nova, moje čekání na oblíbený Vražedný podřeží a Odpadlíka prznila tahle pffff nekonečná Dynastie... Je to sice slabší odvar než Tak jde čas, nicméně ty vzpomínky to nabouralo dokonale. 15% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě dost zaujal a viděl jsem pěknou řádku jeho řad. Vzdal jsem to, až když se většina hlavních představitelů pomocí plastických operací po "smrtelných" nehodách úplně proměnila, když se hlavní hrdina po několikáté oženil s vlastní manželkou a přibyla mu kupa všemožných levobočků. Nevím, jak byly v tehdejším SSSR vnímány díly, jež se měly konat v jakémsi Moldavském království, ale mě to tehdy přestávalo bavit. Každopádně, dnes už to dávají jenom v ranních hodinách na německých kabelových stanicích. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Taky si na to vzpomínám, no co museli jsme se na to dívat, nebyl net, musel ses koukat na to co bylo v televizi, a jedním seriálem co běžel každý týden byla i Dynastie. Trochu to připomíná Dallas, ale hodně vzdáleně, spíš mi to připomíná slátaninu nepovedených scénařu z Dallasu, které pak dali dohromady a stvořili Dynastii. ()

PetrB. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, nekonečný seriál. Na rok 1981 velmi kvalitní zpracování. Vždy jsme s nadšením sledovali příběhy milionářských rodin Carringtonových a Collbyových a nejen jich. Zajímavé zápletky, nevěry, intriky i leckdy až „akční“ scény v podání skvělých herců v podání Johna Forsythe, Lindy Evans a samozřejmě nádherné Joan Collins alias Alexis. Myslím, že tento seriál si našel po světě mnoho fanoušků. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (22)

  • Al Corley odešel ze seriálu na konci druhé série. Nelíbilo se mu, že jeho postava Stevena Carringtona, jedna z prvních otevřeně homosexuálních postav v americké televizi, se po nátlaku náboženských organizací a obavách studia o sledovanost začala měnit v nevyhraněného bisexuála. Od třetí série byl jako Steven obsazen Jack Coleman a změna vzhledu byla vysvětlena plastickou operací po výbuchu na ropné plošině. (kenny.h)
  • V rané fázi scénáře mezi sebou soupeřily rodiny Parkhurst a Corby, teprve po začátku natáčení byly přejmenovány na Carrington a Colby. (kenny.h)
  • Postava exmanželky Blakea Carringtona (John Forsythe) se poprvé objevila v 15. epizodě 1. série s názvem The Testimony jako tajemná bezejmenná postava v klobouku se závojem. Ve druhé sérii se měla objevit v pouhých 4–6 epizodách jako Madeline a hrát ji měla Sophia Loren. Scenáristé Eileen a Robert Pollockovi postavu přejmenovali na Alexis a zároveň upozornili producenta Spellinga, že hvězda typu Loren se na postavu nehodí. Loren v mezičase stejně roli odmítla, stejně jako další oslovené Elizabeth TaylorJessica Walter. Joan Collins byla obsazena dva týdny před začátkem natáčení. (kenny.h)

Reklama

Reklama