Reklama

Reklama

Die Pfefferkörner

(seriál)
Rodinný / Krimi
Německo, (1999–2024), 109 h 55 min (Minutáž: 25–30 min)

Hrají:

Aglaja Brix, Vijessna Ferkic, Aurelia Stern, Julian Paeth, Anna-Elena Herzog, Ihsan Ay, Tim Troeger, Laura Gabriel, Mira Lieb, Bo Hansen, Carolin Garnier (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(256)

Obsahy(1)

Nemecký seriál Zrnká korenia sa sústredí na partiu mladých detí, potýkajúcich sa s bežnými pouličnými problémami. Prostredníctvom ich príbehov a dobrodružstiev sa dozvieme, ako deti v nemeckom meste vnímajú lásku, kamarátstvo či školu. (Artogon)

Recenze uživatele Kri-kri k tomuto seriálu (1)

Die Pfefferkörner (1999) 

První třináctidílná řada tohoto u nás absolutně neznámého seriálu běžela na podzim roku 2001 na STV1. Zvláštní, že ČT před časem kupovala žánrově podobné seriály, ale o tento, který je minimálně o třídu lepší ani nezavadí. Přitom na to, že se jedná o německou tvorbu byl zrovna tento celkem koukatelný a taky mravně vzdělávající. I když je fakt, že parta dětí, která si namísto chlastání, fetování a sezení u počítačových her raději hraje na detektivy a odhaluje pachatele pouliční kriminality zejména v dnešní době, kdy kriminalita evropské mládeže neustále roste může působit poněkud naivně a vzdálené realitě. Mé objektivní hodnocení je na pomezí 2 a 3 * (přece jen tvůrci do seriálu velmi často propašovávali multikulturní obohacování, téměř v každé partě byl nějaký přičmoudlík), ale vzhledem k tomu, že všechny naše TV stanice už 20 let kupují stovky německých braků a zrovna tento seriál českým divákům nabídnut nebyl trochu nadhodnotím a přikloním se k velmi slabým třem *. 45% https://www.youtube.com/watch?v=KIXiGcTdZKY ()

Reklama

Reklama