Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
Ukázka z filmu 33
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Videa (97)

Ukázka z filmu 33

Recenze (1 194)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze aktualni hodnoceni 66% procent je naprosto odpovídající - nadprumerny sitcom, ktery ma ale stale co dohanet... EDIT: Zvyšuji hodnocení, protože postupujícím časem tento sitcom zraje jako víno :) EDIT 2: Tak jsem to začal sledovat po dvou dílech na Nova Cinema a musím přihodit i tu poslední hvězdu. Některé hlášky jsou naprosto kulervoucí - a není jich málo. Seriál sice nedosahuje takových kvalit jako zbývající dva pondělní fláky CBS (TBBT, HIMYM), ale i tak je to nejlepší večerní komediální line-up v celosvětovém televizním spektru. Charlie na Alana: "Ta mladá holka se po tvojí první mrtvici vychrápe s prvním doktorem na oddělení, než stačíš napsat "Fo fe děje" na tabulku v ruce." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál mojej mladosti. Seriál v ktorom hrala hlavná postava v podstate svoj život. Ironický, cynický až vulgárny, ale parodujúci sám seba. Poukazuje na svoje chyby a poklesky a zároveň neschopnosť sa zmeniť. Charlie je bohatý patologický sukničkár, ktorý miluje alkohol, povaľovanie sa a rád experimentuje. Jeho brat Alan je rozvedený otec malého chlapca, zároveň je lakomec a neschopný sa postaviť na vlastného nohy, je to veľký tragéd v každej situácii svojho života, zároveň veľmi naivný. Dopĺňa ich dospievajúci Alanov syn Jake, ktorý miluje sa prežierať, nedbá na svoje vzdelanie a vývoj a skôr preberá správanie svojho strýka Charlieho. Vedľajšie postavy sú napríklad sebecká matka dvoch hlavných postáv Evelyn, bývalá manželka Alana Judith, ktorá sa správa ako sekera, Rose chorobne zamilovaná susedka do Charlieho, Berta obézna pani domáca v dome Charlieho, ktorá je svojím spôsobom šialená, nedáva si servítku pred ústa, tiež miluje uletený spôsob života, ale zároveň ho u Charlieho kritizuje. Niekedy som mal pocit, že sledujem súčasnú realitu sveta. Strata hodnôt a zamenenie si ich s vlastnými. Bohatého lenivca, ktorý si len užíva a všelijaké iné chorobné povahy účinkujúcich. Niekedy som v tom videl situáciu Slovenska, situáciu kapitalizmu, situáciu života dneška. V seriály sa už tradične objavilo veľa známych postáv, prebralo sa mnoho tém a prešiel dlhým vývojom, avšak zanechal si svoje črty. Milujem ho sledovať popoludní po škole, ale ani v hociktorú inú dobu ma nenudí. Naviac sa tam vystriedalo veľa krásnych žien. Nesúhlasím s konaním postáv, ale tým, že sparodovali samých seba a urobili zo seba komické postavy a občas poukázali na svoje priestupky a neobhajovali ich, len poukázali na svoju slabosť, ma presvedčili. Je to akoby ukážka slabostí moderného človeka. Veľmi sa na tom bavím. Naozaj nemusím rôzne moderné iné ironické seriály, ale tento je akýsi iný. Prebieha síce tak, ako mnohé iné v prostredí domu, tu Charlieho na pláži v Malibu, ale má svoje čaro, je až naturalistický. Priame, nekašle sa to, ide na vec, nič trápne, len to neskončilo akoby som chcel, je to však pre mňa kultový seriál. Nové diely s Kutcherom už sú pre mňa iný seriál, Dva a pol chlapa pre mňa skončili s Charliem. Ach, Charlie kedy sa zmeníš? Držím ti palce, je ťa škoda, mal si na to možnosť v tomto seriály, bol by to nádherný koniec so zmenou patologicky chorého človeka na skutočného silného chlapa. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo nebylo, 1. série ještě vzdáleně připomínala klasické nudné americké sitcomy, ale tu a tam už cosi naznačovalo, že pokud se zvládne vstřebat základní rodinná zápletka, může to začít být opravdu vtipné. Takže zatím bylo možné si jen pomalu zvykat na Rose a Bertu a kochat se hostujícími kráskami: Kristin Bauer van Straten, Denise Richards, Megan Fox, Jennou Elfman, Teri Hatcher nebo Heather Locklear. 2. série vygradovala už do absolutně odvázaného humoru. Hlavně díky matce Charlieho a Alana. Z Jakea se stalo nejšílenější dítě televizní historie a z ženských hvězd se bylo možné pokochat Camryn Manheim, Lucy Lawless a Jeri Ryan. 3. série je pro změnu čím dál tím ujetější sonda do Oidipovského komplexu. A užívám si to čím dál tím víc. S hostovačkou Kevina Sorbo došlo i na doposud nejdokonalejší díl vůbec aneb Kandi, Mandi a Andy. Každý souloží s každým. O svatbě s Miou mi ale nemluvte. To byl eklhaft. ()

Rominator

všechny recenze uživatele

The Mooch at the Boo (S06E09) - 24. listopad 2008 - Charlie má problém kvůli Jakeovi, který šel na rande s Celeste (Tinashe Kachingwe), protože se nevrátili včas. Otcem dívky je totiž bývalý hráč amerického fotbalu Jerome Burnett (Michael Clarke Duncan). The Two Finger Rule (S06E19) - 30. březen 2009 - Charlie má hádku se snoubenkou Chelsea kvůli Rachel, která mu posílá svoje nahé fotky. Po zbytek epizody si Charlie, Alan, Herb, Jerome (od půlky) a Gordon (donese v závěru pizzu) důvěrně povídají. Of Course He's Dead: Part 1 & 2 (S12E15E16) - 19. únor 2015 - V posledním dvojdílu se zastaví i Jake. Arnold Schwarzenegger jako poručík Wagner výstižně shrne celý seriál. Za Duncana a Arnolda palec nahoru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat, že naprostá většina úžasných, superpeckových, populárních seriálů za posledních 10 let mě nenadchla. Dva a půl chlapa k nim patří taky - i tohle je seriál, který rozhodně nemusím vidět celý, stačí mi sem tam kousek (myšleno jeden díl), abych viděl, že se nic zásadního nemění, humor je stále podobný, herci vesměs také... Čisté tři. ()

Galerie (1 671)

Zajímavosti (913)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama