Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Památné dny když po Dallasu přišla náhrada v podobě Dynastie. Ale nebylo to ono, nějaký ten nádech a ozvy, ale vyklubala se z toho telenovela, ač ten termín jsem tenkrát neznal. Buchty oproti Dallasu žádná změna, žádný charismatický J. R., jen prachy, intriky, smilstvo a hlavně kecy, všechno naprosto nezajímavý. Slabota a naprostá ztráta času. Jediný, co mi z toho seriálu zbylo, je Alexis je mrcha. ()

PetrB. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, nekonečný seriál. Na rok 1981 velmi kvalitní zpracování. Vždy jsme s nadšením sledovali příběhy milionářských rodin Carringtonových a Collbyových a nejen jich. Zajímavé zápletky, nevěry, intriky i leckdy až „akční“ scény v podání skvělých herců v podání Johna Forsythe, Lindy Evans a samozřejmě nádherné Joan Collins alias Alexis. Myslím, že tento seriál si našel po světě mnoho fanoušků. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obzvláště vydařený živý obraz v jednom z dílů, kdy byl unesen nějaký potomek některého z hlavních hrdinů. Bohužel jsem viděla právě jenom tento díl, což je možná nebetyčná škoda, třeba v jiných dílech byly i větší vychytávky. Ale patos stříkal z obrazovky takovým fofrem, že jsem nestíhala uklízet, takže jsem dospěla k závěru, že než pokaždé rekonstruovat byt, raději se ochudím o mimořádný zážitek spojený se sledováním emerického seriálu. Milovníkům absurdního umění lze Dynastii pouze doporučit, určitě si přijdou na své. Je to nářez. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Všichni se v tom seriálu chovali jako retardovaní, každý měl nějakou úchylku, ale vzhledem k jejich rodokmenu a sledování vývoje této rodiny, která by mohla sloužit jako názorný příklad v příručce sociální patologie, jsem jejich jednání dokázal nějakým způsobem chápat, což mi u některých jiných skvostů trochu unikalo. Semtam náznak vtipu, občas velmi mírňounký náznak jakéhosi smysluplného děje, na odpad to tedy není. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Znatelně méně zdařilá kopie Dallasu. Nebyla nejhorší, ovšem stejně jako v případě Dallasu postupně přicházely šílenější a šílenější zápletky. Oním přeskočením žraloka byl paradoxně vrcholový moment - Moldavský masakr (k němuž došlo ve stejné době, kdy v Dallasu poslali Bobbyho do sprchy). Dál už přicházela jedna větší šílenost za druhou, a vše vyvrcholilo tím, že jednu z hlavních postav unesli mimozemšťani (k tomu sice došlo ve spin-offu, ale jelikož ten hned potom skončil, museli ten problém dořešit v hlavním seriálu), po čemž už nebral Dynastii vážně vůbec nikdo. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (22)

  • Během 5. série bylo odhaleno, že hostující Rock Hudson je HIV pozitivní. Protože měl v seriálu několik líbacích scén s Lindou Evans, spekulovalo se, zda nemohla být ohrožena. V reakci zavedly herecké odbory pravidlo, které vyžaduje od herců pravdivé informování o zdravotním stavu. (kenny.h)
  • Pamela Sue Martin (Fallon Carrington) odešla na konci čtvrté série, protože měla pocit, že její postava se nerozvíjí, zároveň se chtěla vdát a založit rodinu. Na konci páté série se postava Fallon vrátila s tváří britské herečky Emmy Samms. Ta se původně ucházela o menší vedlejší roli, ale Tori Spelling byla jejím fanouškem v soap opeře General Hospital (od r.1963) a navrhla ji otci do role Fallon. (kenny.h)
  • V 1. epizodě 6. série s názvem The Aftermath se neobjevila Alexis. Důvodem bylo, že Joan Collins žádala zvýšení platu a jednání nebyla uzavřena před začátkem natáčení. I tak se jednalo o nejsledovanější epizodu série, protože diváci chtěli vědět, kdo přežil „Moldavský masakr“. Joan se vrátila v následující epizodě uspokojena honorářem 60 000 amerických dolarů za epizodu. (kenny.h)

Reklama

Reklama