Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hrdinové jsou seriálem, který se ze všech zaručených amerických seriálových hitů posledních let dostává na naše obrazovky jako poslední. Přitom to zdaleka není žádné béčko, jeho ohlas ve Spojených státech byl mimořádný, ostatně i očekávaný. Je to záležitost, která vychází z tradice amerického superhrdinského komiksu jako je např. série Top 10 nebo Devětatřicátníci, ale je pochopitelně upravená pro potřeby dnešního mainstreamového publika. Vůbec to není na škodu, protože superhrdinové jsou daleko civilnější, seriál nepřekypuje takovou mírou patosu a přepjatosti, která je typická pro tradiční superhrdinský americký komiks a který v evropském kontextu působí spíš směšně. Samozřejmě filmů i seriálů na toto téma se v posledních dvaceti letech vyrojila celá řada, ale Hrdinové dokázali přijít s velmi propracovaným a stále se rozvíjejícím světem, je to fantasy, která se od toho našeho známého světa zas tak moc neliší, je jen mnohem napínavější, záhadnější a barvitější. Superhrdinou může být klidně váš soused nebo spolužák ze školy. Někteří o svých výjimečných schopnostech nevědí, někteří si pro změnu neví rady, jak s nimi naložit, a někteří je zneužívají. Zlo je v seriálu zákeřné, bezohledné a dostatečně silné na to, aby dokázalo udržet napětí až do poslední sekundy. Scénáristicky pečlivě ošetřené, byť pozorný divák po nějaké době zjistí, že se hrdinové vybavení nadpřirozenými schopnostmi často pozoruhodně nadřou a stejně jako Dočolomanský, který se v Adéle pokoušel vyrazit dveře, které mohl otevřít, dělají zcela zbytečně složité věci tam, kde mohou použít své schopnosti. Při nejlepší vůli se Hrdinové nevyhnuli ani některým žánrovým klišé, padouchův konec, respektivě únik do druhé řady mě opravdu ale opravdu nepřekvapil....Z hlediska režie si dosud vyrobené díly uchovaly slušnou úroveň bez ohledu na osobu režiséra a sympatické bylo i herecké obsazení, kde autoři využili řadu dosud neokoukaných mladých tváří, které nezklamaly vedle tak osvědčených borců jako je Malcom McDowell nebo nových hvězd typu Ali Larter. Druhou řadu seriálu zastavila stávka scénáristů ve Spojených státech. Mé relativně střízlivé hodnocení je dáno mým chladnějším vztahem k superhrdinské tématice v komiksu. Mám radši realistický evropský komiks nebo artové fantasy typu Sandmana. Celkový dojem: 75 %. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dost originální seriál o superhrdinech. Sympatická věc je, jak se ke svým komiksovým kořenům a zdojům inspirace věřejně hlásí: Issac Mendez kreslí komisky, Hiro hlavně ze začátku měl nějaké narážky na Spider-mana atd.. Zřetelná je hlavně inspirace v komiksových veledílech jako jsou Strážci (Watchmen) Alana Moorea či Vycházející hvězdy (Rising Stars) Michaela J.Straczynského a také týmovkami jako jsou X-men. Je zde velké množství postav, což je chytré, protože pak si každý najde svého favorita, ale je tu i několik postav, které mě téměř štvaly, především pak Niki a její rodinné problémy. První serie neskončila nejlépe, poslední díl trochu zklamal a několik dílů se zabývalo nesmyslama (alternativní budoucnost, ke které ovšem nedojde, jak mi hned došlo, takže v seriálu vůbec být nemusela) ale za své poutavé a dobře zpracované téma si minimálně silné 4 **** zaslouží. Druhá serie také není špatná, spolu s Peterem se snažíme přijít na to, co se mu stalo a ještě jednou "zachránit" svět, zde ale už mi přišlo, že svět by se ani nemusel zachraňovat, kdyby ho svou hloupostí někteří "hrdinů" nedostali do problému... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až čas mal ukázať, či Tim Kring vytvoril skutočnú seriálovú hviezdu alebo nie. Potenciál na to Heroes mali, už prvé a slabo vygradované finále, ktoré malo byť vrcholom snaženia však naznačilo niečo iné. A v tom istom duchu seriál pokračova aj naďalej, každým rokom nastoľoval nové pravidlá až inšpirácia X-menmi, či 4400 už prestávala byť inšpirácou ale skôr pozvoľným vykrádaním. Do istej miery škoda ale ak sa tvorcovia boja experimentovať, zákonite sa začnú točiť v kruhu a odtiaľ už niet východiska. Predčasné zrušenie bolo viacmenej ranou z milosti. Aj napriek tomu má seriál divákovi v globále čo ponúknuť ale od skutočnej legendy má veľmi ďaleko. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta 1. série. Popis ve zkratce: umím lítat, neumím lítat, umím nejen lítat... Všichni se náhodně potkávají, všichni k sobě nějakým tajemným a záhadným způsobem patří.. Scénárista to měl jednoduché - když potřeboval nějaký zajímavý dějový zvrat, popohnat děj, nebo prostě něco vyřešit, vymyslel "hrdinu" s novou schopností, který mu s tím hravě pomohl (umím najít kohokoli - stačí když na něj pomyslím) - to se to pak lehce tvoří. Co se herců týče, jsou Hrdinové sbírkou "bezvýrazných" a "bezmimických" (Adrian Pasdar,Greg Grunberg, nebo třeba Ali Larter) - najde se pár výjimek (Jack Coleman, Milo Ventimiglia), ale ty už to bohužel nespasí. Co mě na tom všem ale naštvalo nejvíc, je ten nesnesitelně natahovaný konec - asi 5 dílů jsem čekala kdo teda a co jako s ním - peklo! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to hodně dobře udělané, ale už to prostě není originální. Těch variací na superhrdiny je už v dnešní době tolik, že mě prostě parta lidí se superschopnostmi nedokáže tolik nadchnout. Zápletky jsou celkem povedené, ale až moc se to občas snaží o velkolepost, když tam pořád hrajou jakési indické zpěvy a v každém díle někdo pronáší takové ty matrixovské "osudové kecy." Samozřejmě, že se mi to ale líbí. Nejradši mám určitě komickýho asiata Hiro Nakamuru, protože prostě stačí se na něj chvíli dívat a už se gebim. Takže suma sumárum, teď když už jsem zmlsaný Lostama, Prison Breakem a bůhví ještě čím, tak se mi Heroes "pouze" hodně líbí, dřív by to pro mě byla naprostá bomba. ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Tvůrce seriálu Tim Kring chtěl dle svých slov vytvořit rozsáhlou ságu s mnoha postavami o tom, jak velký, děsivý a komplikovaný je podle něj svět, a o lidech, kteří s tím mohou něco udělat. Kring měl pocit, že policejní nebo lékařské drama nemá postavy dostatečně mocné na to, aby mohly zachránit svět. Přišel tedy s myšlenkou obyčejných lidí, kteří by v sobě objevili neobyčejné schopnosti, a přitom by byli na rozdíl od mnohých superhrdinů stále zakotveni v reálném světě. (JayCZ)
  • Hayden Panettiere (Claire Bennetová) a Milo Ventimiglia (Peter Petrelli) spolu přes rok chodili (od prosince 2007 do února 2009). Údajně se rozešli kvůli konfliktu životních stylů. Panettiere totiž byla o 12 let mladší než Ventimiglia. Zatímco on se chtěl věnovat práci a své produkční společnosti Divide Pictures, Panettiere chtěla dobývat Hollywood. Některé zdroje uvádějí, že byl na vině také strach z Panettierina těhotenství, které nakonec těhotenský test nepotvrdil. (apps)
  • Podle webu TorrentFreak si v roce 2009 jednu z epizod seriálu stáhlo nelegálně z internetu 6 580 000 lidí. To bylo v tomto roce nejvíce ze všech seriálů natočených v USA. Toto číslo asi o půl milionu převyšuje průměrnou sledovanost seriálu na tamějších televizních stanicích. Na dalších příčkách v ilegálním stahování tehdy figurovaly epizody seriálů Ztraceni (od r. 2004) s 6 310 000 staženími, Útěk z vězení (od r. 2005) s 3 450 000 staženími, Dexter (od r. 2006) se 2 780 000 staženími a Dr. House (od r. 2004) se 2 590 000 staženími. (virus10)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama