Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 11
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 11

Recenze (310)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoznačně městský typ, ale než bydlet v Gothamu, to si radši najdu samotu v lesích, kde maximálně jednou za rok otravuje nějaká holčička v červené pláštěnce. V Gothamu je buď hnusně, odporně nebo prší. Případně vše najednou. Městský blázinec je děravý jak cedník, takže z něj furt někdo prchá. Vzhledem k chování všech postav je víceméně jasné, že Arkhamským cvokhausem prošli všichni. ______ První řada série, která si pohrávala s úplnými začátky motivů a vztahů, které jsou obecně známé z komixů a filmů, měla velmi slušně našlápnuto. V dalších sériích se však ukázalo, že našlápnutí bylo pouhým stoupnutím do hov.. Série se nikam neposouvá, mnohé epizody jsou zapouzdřené a ději nic nepřidávají. Postavy se chovají zmateně a beze smyslu. Uzavírají se spojenectví, která nemají pražádnou logiku. Postupně stále více a více vysvítá, jak je Jim Gordon plochá postava. Ve finální řadě se pak soustředí hlavně na vyprázdněný slovní heroizmus. Patosu je v tom tolik, až je to trapné. Mrtvé postavy se vrací zpátky do hry častěji než figurky z Člověče nezlob se, takže smrt záporáka nepřináší žádnou úlevu nebo završení, protože víme, že se za pár dílu vrátí jako zombie bumerang. Fakt, zmrtvýchvstání je v seriálu víc než o Soudném dni. Čímž vymizí i poslední zbytky napětí. ____  Tématem seriálu je dvojznačnost nebo dvojtvářnost postav, v nichž se snoubí či soupeří dobro se zlem. V DC Comics je to obvyklý motiv. Zde ho však vytěžili jen na povrchu, na pár vnějších jevech a ještě ho v případě Tučňáka i Riddla využili tak nešikovně, že tyhle jednoznačně záporné figury a vraždící monstra v mnohých scénách ukazují jako téměř roztomilé poplety a jinak vcelku fajn brachy. Tohle relativizování je dost stupidní. SHRNUTÍ: Srovnejte Gotham se zemí a půdu posolte! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak tohle mi překvapivě sedlo. Dětinský seznamovací úvod je sice nechtěně humorný a děsím se budoucích scén se Selinou, pak se ale začne fuckovat o sto šest a hrdinové se brodí gothamským podsvětím. Tváří se to jako alternativní The Wire, které napsal spisovatel urban fantasy na drogách s kýblem pop-cornu vedle klávesnice, ne jako ždímačka příběhů postav z DC universe. Sleduju. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Po opatrnějším pilotu začne být seriál hodně temný, krvavý s pořádnými zvraty. Mnohdy se zde nešetří ani krví. Co se hlavních postav týče, tak ty hodně dobře rozjeli své příběhy a pěkně se vyvíjí. Seriálu sedla i doba, kdy je Bruce mladý chlapec a spousta záporáků, kteří Batmana později nenávidí, rozjíždějí svoji dlouhou pouť za mocí. 1. série 90% :) 2. série 95% :) 3. série 96%. 4. série 96% :) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch superhrdinských chlápků mě sledovat Batmana bavilo vždy bezkonkurenčně nejméně. Proto mě příliš nelákalo vidět ho tedy ani coby dvanáctileté štěně, ale překvapivě mě to chytlo. Díl za dílem byl lepší, až se z toho stala pomalu návykovka. Místy to bylo trochu drsné, ale celkové pojetí se mi moc líbilo. Rozhodně nesouhlasím s názorem, že "jeden padouch na epizodu" nefunguje. Osobně by mě spíš odradilo sledoval 22 dílů hon jen na jediného zločince. Takhle to mělo švih a bylo to zajímavé. A díky báječné osobitosti mnoha postav (Tučnák, Fish Moony, Nygma) to bylo často i dost vtipné. A sympaťák Jim Gordon, jako jediný poctivý a čestný policista v celém tom skrz na skrz prohnilém městě - co víc si přát ... :) ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele

Já nevím ale první díl jsem po cca čtvt hodince musel přeskákat a další díl si asi nedám... Na mě to jede moc hopem, urputná snaha nacpat co nejvíce batmanovských postav do jednoho děje mi připadá spíš křečovitá a otravná..no a celkově mi vůbec nesedí nástřel těch charakterů(většinou i z hlediska castingu).... Z mého pohledu je to slepá ulička i když nepochybuju, že fandové nolanovských filmů si z toho budou stříkat do trenek :D ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Novinářka z této epizody se jmenuje Valerie Vale. Stejně jako novinářka Vicky Vale z filmu Tima BurtonaBatman (1989). (G....)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama