Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát 3, ale vše se změnilo při L word maratonu. Stihli jsme za dva dny "pouhé" dvě série, ale stejně jsem si to s hetero publikem úžasně užila. Je fakt, že tento seriál není jen modla leseb, ale hlavně pár informací pro heteráky, což podporuje vše. Když se vrátím k seriálu jako takovém, tak jsem zklamána. Jak je možné, že z mrchy Heleny udělají milé děvčátko? Tak je to u všech postav, které tam vystupují. Vcelku mě to mrzí. Ale je fakt, že to má ten šťouch. Jen by mne zajímalo, jestli u toho vážně všechny lesby onanují?!:D ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, přišlo mi přehnaný, že v LA nežije žádnej heterosexuál, k tomu všemu mi bylo nesympatických hodně postav, ale na konci každýho dílu, jsem chtěla vidět další a další. Celou dobu co jsem se koukala na seriál jsem to hodnotila jako průměr (3*). Od pátý série jsem se začala dívat na The L word v originále a musim prostě přidat jednu hvězdu, ne jen kvůli dabingu, ale 5 a 6 série byly prostě fakt dobrý. Jenny jsem chtěla zakroutit krkem od začátku, takže jsem byla ráda, jak to dopadlo. Oblíbené postavy: Alice, Bette (až na ty její přehnaný kecy o umění), Shane. Neoblíbené: Tina, Jenny, Kit ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak toto je serial, ktery je dle meho nazoru urcen prevazne pro zeny, ktere se v nem mohou setkat a poznat trapeni one mensiny mezi nimy. Pro lesbicky to bude asi kultovni serial, pro ty "bezne" zeny asi velice zajimave pokoukani a mozna i velmi zajimava eroticka podivana. Ovsem pro vsechny, kteri vedi, ze zivot neni jen o hovadinach, to bude zrejme nudna podivana... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Po pěti sériích pět hvězdiček. Na první řadu jsem náhodou narazila na youtube (nebo spíš ona narazila na mě, dodnes to sama nechápu...:) a úplně konsternovaně jsem jí celou viděla za jeden den. A od té doby se L Wordu už nemůžu zbavit. Baví mě na něm spousta věcí, je vtipný, je tam spousta dramatu (znalci Tibette kultu ví své) a některé hlášky prostě nelze zapomenout...Some people are straight ´till they´re not, třeba.__Tak po zhlédnutí všech 6. řad (včetně té poslední-rozhodně nejkontroverznější, po jejímž posledním dílu Last Word se na hlavy tvůrců sesypala spousta řekněme nesouhlasných vyjádření) zůstávám i přes kritiku na pěti hvězdičkách a do jisté míry chápu, proč je finále seriálu takové, jaké je. Stejně stojí za vidění. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

The L Word je seriál, který se mi neskutečně dostal pod kůži. A není to jen tím, kolik úžasných a rozmanitých charakterů v něm lze najít. Spatřuji v něm hlavně obrovský potenciál změny, nabourávání stereotypů o všem možném a ukazování světa také z jiného úhlu, než z toho normativního heterosexuálního. Myslím, že tvůrcům tohoto seriálu se skutečně podařilo vyvolat obrovskou reakci a svým způsobem i svým divákům trochu pozměnit život. Měli totiž možnost ztotožnit se a vidět lesbický svět, se všemi těmi nekonvenčními dívkami, ať už víc femininními či maskulinními, vztahovými či antivztahovými, módními nebo nemódními, ale trochu i svět gayů, transsexuálů, hluchých lidí, atd. Seriál projednával řadu důležitých diskutovaných témat jako je adopce nebo manželství homosexuálních párů, domácí porody, rakovina, rasová příslušnost, třída, stereotypy o genderové identitě, možnost coming outu u lesbických žen v armádě či slavných osobností a vůbec občas i konfrontaci s heterosexuálním světem a jeho omezenými předsudky a někdy až nenávistí k odlišnému. Myslím, že L Word každopádně donutí všechny ty, co se považují za "normální", se zamyslet, ať už sami nad sebou a svým chováním k těmto lidem, nebo vůbec nad tím, jaké to pro ně musí být, když jsou v takové menšině. Protože všechno je to o respektu k jinakosti, kterou bychom měli brát jako součást nás samých a podporovat ji, ne se ji snažit vytěsnit. Na tento seriál nikdy nezapomenu, protože byl první, který jsem s touto tematikou viděla a protože mi v tomto směru přijde obrovsky významný, užitečný, odvážný, originální a skutečně nabourávající konvence. Smekám, snad přijde víc takových a snad jednou dosáhnou i všeobecné popularity, protože osobně bych ho doporučila hlavně lidem mimo GLBT komunitu. Edit: L Word Generation Q je taky bezvadná a moc ráda jsem se zase shledala s Tinou, Bette, Alice a dalšími charaktery z původní verze. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)
  • Erin Daniels a Eric Lively, kteří v seriálu hrají, jsou v osobním životě partnery. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama