Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mala s L Word problém tento originálny seriál a postavy rešpektovať. Postupom času sa z toho stala závislosť nielen pre sexy scény ale chuť dozvedieť sa čo sa s postavami ďalej stane. Dosť veľa krát ma od dopozerania iritovalo strašne veľa drámy, ešteže obsadili sympatické herečky, ktorým odpustím ich nezmyselné konanie. Niektorý ľudia možno odsudzujú, alebo ani nedajú šancu tomuto seriálu čisto iba pre to, že je o lesbičkách a to nesedí ich presvedčeniu. Pre mňa sú práve takéto kúsky výzvou. Nestojím o tuctové seriály, takže si prajem aby tvorcovia vytvárali viac takýchto originálnych seriálov. Negatívum považujem iba to, že seriál nedokončili. Alebo skôr povedané, nechali otvorený koniec, a tým priestor pre zničujúce úvahy. Najobľúbenejšie postavy - Shane, Helena. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se tento seriál objevil na našich obrazovkách, tak působil jako zjevení. Byla jsem hodně překvapená. Z Shane mi poklesla čelist. Samozřejmě jsem byla faninkou Tibette. Těm dvěma jsem držela palce. Mám slabost pro Jennifer Beals. Tady jsem si ji užívala. Ovšem, i ostatní postavy stály za to. Dokonce došlo i na slzy. Měla jsem problém s Jenny. Nemohla jsem ji pořádně rozklíčovat. Alice mi přišla dost bláznivá. Postavy byly hezky vyprofilované. ()

Reklama

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Může to působit jako obrovský riskantní projekt. Asi ano, ale pouze v době, kdy se natáčela první série. Protože po odvysílání Pilotu se strhla lesbická lavina a každá čekala na další a další díly. Stala se z toho celosvětová závislost po ženách, co žijí sice v LA a mají, co chtějí, ale přesto to jsou ženy, co řeší problémy jako každá z nás. Řeší problémy mezilidských vztahů, nejenom lesbických. Je to typická ženská drbárna, kterou každá z nás potřebuje a když jí zrovna nemůže mít, podívá se na ní v televizi. Seriál skončil, jak víme, docela otevřeně, ale skončil. To je nejdokonalejší závěr seriálu - aby se o něm stále mluvilo a řešilo se - kdo jí teda zabil?! Tento seriál se stal kultem, není nadnesený, nepovyšuje se, je lidský, pravidelně protkán sexem a hlavně je, jako každý seriál, extrémně návykový! ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem byla hodně zvědavá. První série se mi líbila - byť k ní mám určité výhrady. Musím však říct, že po shlédnutí dalších 3 sérií mé nadšení opadlo a tuším, že tím to pro mě skončilo. Mé „postřehy“ shrnu do několika bodů: 1) Vztah dvou hlavních hrdinek Bette a Tiny mi připadal nepřesvědčivý. Z ničeho nebylo poznat, že by k sobě cítily lásku (kromě toho, že si to pořád říkaly). Možná to měly doložit erotické scény, jenže... – když se někdo na někoho neustále vrhá a cpe mu jazyk do pusy a šahá mu na prsa, nemám prostě dojem, že ho miluje. Nebylo tam žádné napětí, nic. 2) Postava Shane byla zvláštní, snad jediná (pro mě) vykazovala cosi jako „charakter“. 3) Femme fatale Marina k mému smutku zmizela po první sérii. Její avantýra s Jenny (jinak poměrně nesympatická osoba), měla pro mě jako jedna z mála erotický náboj. Marina mě prostě uchvátila. Nevím, proč jí scénář "přidělil" tak nemožnou životní družku – tu příšernou bábu, co vyraší v půlce první sady. 4) Dana a Alice mi připadaly nudné, tak o nich psát nebudu. 5) Po celou dobu mě štvalo, že hrdinky spolu vše rozebírají, všechno o sobě vědí, nemají žádné soukromí, slídí kdo s kým co a jak, atd. Mají "jakože" pochopení. Prostě moc mluví. A neměla jsem dojem, že by byly nějaký opravdový kamarádky. 6) Hlavně se mi nelíbil přístup k sexu obecně – všechno šlo hrozným fofrem, nazdar, šup do postele a zase nazdar. Bez rozhovorů, bez spřízněnosti, bez nápadu, bez ničeho… Nuda - šeď. První série byla dobrá, výše popsané výhrady sice platí, ale přesto jsem se pokaždé těšila na další díl. O dalších to říct nemůžu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že chlapácký lesby by mohly být míň otravný než normální slabší pohlaví - ale stejně se tady řeší ty samý píčoviny, co v jiných Sexech ve městě. Vlastně jsou tady ty vztahy snad ještě víc "fatální" a "podřežu si žíly", než je běžný. A všeobecný úspěch je samozřejmě předplacen díky neustálému oblejzání více či méně oblečených holčiček. Ale aspoň to nenudí, no. Shane by mě v krajním případě mohla pozvat na koktejl s půlkou rohypnolu. (2,5*) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)
  • Znělku seriálu vytvořila skupina Betty, jež má na oficiálních soundtracích několik skladeb a objevily se i v seriálu. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama