Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (488)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Pohádkové části na mě působily trochu uměle ("papundeklová" výprava), takže mě příliš neoslovily, na rozdíl od té civilní části. Ta se mi líbila hodně. Zatím tedy lehce rozporuplné pocity, ale Robert Carlyle mě rozhodně navnadil na další díl. / Po třetím dílu hodnotím seriál velmi kladně. Má to zajímavý nápad, děj se slušně rozjíždí, zkrátka taková příjemná oddechová podívaná. Jen by to chtělo více Roberta Carlylea. / Mé přání se vyplnilo ve čtvrtém dílu, kde měl Carlyleův Rampelník hodně prostoru. Možná i díky tomu jde zatím o nejlepší epizodu. Stále více mě příběh vtahuje, zamlouvá se mi propojování mnoha pohádek a zároveň vyobrazení moderní verze slavných postav z pohádkového světa. Vskutku nápadité a do detailu propracované (což se ovšem stále nedá říct o mnohdy až směšné "pohádkové" výpravě, triky atd. ten dojem trochu kazí). / Seriál bohužel s přibývajícími díly ztrácel na zajímavosti, takže jsem to už v průběhu první řady vzdala. Necelá 1. série - 60% --- Nejoblíbenější postava: Rampelník / Mr. Gold (Robert Carlyle) ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, 2 roviny děje, civil, kde se charaktery vyvíjí a snaží se změnit a pohádková, kde jsou pravé charaktery postav. Příběh mě pohltil hrozně moc, jsou tam slabší chvíle, ale to seriálový milovník rád přehlídne a když ho děj nadchne a pohltí, tak tyto hluchá místa přejde. Jennifer Morrison si tímto seriálem vysloužila čestné místo v top herečkách, zejména oceňuji dramatické scény, když už vše téměř vzdává, ale pak se to v ní zlomí a jde do toho na plno. Strašně mě v tomto seriálu baví postava Rampelníka (Rumpelstiltskin) ztvárněná Robertem Carlylem, taková mírně zvrácená postava, kterou jsem si oblíbil svou výstředností a domýšlivostí. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Počáteční rozpaky a chvilkový dojem trapného béčkového seriálu zmizí velmi rychle, a pilot se tak nakonec prezentuje jako neotřepaný mix pohádky a moderního dramatu (takové spojení známe většinou z levných televizních inscenací). Ten, kdo na Once Upon a Time pracoval, se v branži asi jen tak neztratí: má to šmrnc! Jediná silnější výtka letí k (herecky) otřesnému dětskému hrdinovi. Další díly si rozhodně nenechám ujít... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série: 85% Mezinárodně známé pohádky jsou kouzelně propletené a jejich odlesk je cítit i v novém světě mimo knihy, ve Storybrooku. Hlavně v první sérii je možné si užívat notoricky známé příběhy v jiném kabátku a prolínání minulosti a současnosti. Napínavé příběhy společně tvoří nádherný celek plný kouzel a magie v našem zdánlivě nudném světě. Občasné zbytečné zdržování je odpustitelné a finále je kouzelné a dostatečně jasné. První série je rozhodně skvělý seriálový bonbónek. 2.série: 80% Druhá série už ztrácí své kouzlo a objevují se spíše méně známé pohádky i jiné příběhy, které už nejsou tak nablýskané. Přesto jen musíte žasnout, jak jsou jednotlivé osudy propletené a stále fandíte svým hrdinům, kteří nejsou rozděleni jen na hodné a zlé. Šedý pruh nejistoty o motivech postav je ještě širší a vy se s každým dílem těšíte na v mnohém velkolepější finále. Máte lehký pocit překombinovanosti, ale už jste lapeni a své pohádkové oblíbence nebudete chtít pustit. Natěšení na další sérii je na 80%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První série je fajn, drží vás v napětí – co se stane? Když už si sakra vzpomenou? Ale pak napětí upadá, pokud to třeba měsíc dva nevidíte, nic se nestane, ani nemáte potřebu se k tomu hned sednou a koukat. Navíc to začíná být čím dál tím větší klišé, a ačkoliv klišé jsou fajn, tady tomu tak bohužel není. Navíc je to na můj vkus až moc natahované a tváří se to hrozně zamotaně (ale není, jen se prostě k tomu, co víme, pořád nabaluje něco nového, snad aby to mohlo mít o sérii navíc, kdo ví…). Nakonec si tam stejně jen užívám R. Carlyleho, protože ten je opravdu skvělý. Jinak průměr, podprůměr a občas mi některé herecké výkony haprovaly s hranicí snesitelnosti. Slabší 3* a ani nemám moc chuť dokoukávat 3. sérii. A to mám pohádky ráda, obzvlášť když se míchají s naším světem. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • V pôvodnom scenári sa Emma mala volať Anna. (domca27)
  • Natáčanie prebiehalo v blízkosti mesta Vancoucer (Kanada) v dedine Steveston. Prerobenie Stevestonu na Storybrooke zabralo asi 10 hodín. (domca27)
  • Josh Dallas si před seriálem zahrál roli ve filmu Thor (2011). V pokračování Thor 2 (2013) se však již neobjevil, protože nabízenou roli odmítl právě kvůli natáčení seriálu Once Upon a Time. (pufina)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama