Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (488)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Víte jak spolehlivě zlikvidovat jakoukoliv pohádku? Začnete psychologicky rozebírat dobro a zlo v ní. A tenhle seriál nabízí kompletní freudovskou analýzu snad všech pohádkových postav! Navíc v ubíjejícím mechanickém vyprávění minulost/současnost. Přestal jsem sledovat v momentě, kdy se začalo víc kecat než kouzlit a ze seriálu se stala absurdní vztahová břečka popírající sebe samu. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Abyste mohli rozkládat známé narativy na molekuly a atomy, musíte je nejprve perfektně ovládat. V první a částečně i druhé sérii se tvůrcům rozkládat dařilo bravurně - Alenka v říši divů, Jack a fazole, Červená karkulka... ploché pohádkové postavy dostaly trojrozměrné charaktery, často mnohem temnějšího rázu a černohumorného podtextu. Od poloviny druhé série ale tvůrci začínají klopýtat a "jsem zlá - ne, jsem hodná! - vlastně ne, zlá!!" přestává být zábavné. Uvidíme, kam se bude příběh ubírat s příchodem do Země Nezemě. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatický seriál o místě bez magie, kde pohádkové bytosti žijí "za trest". Převyprávění pohádek podle svého není ve fantasy nic nového, tady je to ale obohaceno o odraz archetypálních postav v našem světě. Je znát omezený rozpočet na triky a občas i omezenost scénáristů, ale cením si toho, že leccos vyřešili už v první sérii a pro tu druhou si ponechali jen rozumné množství otazníků. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, 2 roviny děje, civil, kde se charaktery vyvíjí a snaží se změnit a pohádková, kde jsou pravé charaktery postav. Příběh mě pohltil hrozně moc, jsou tam slabší chvíle, ale to seriálový milovník rád přehlídne a když ho děj nadchne a pohltí, tak tyto hluchá místa přejde. Jennifer Morrison si tímto seriálem vysloužila čestné místo v top herečkách, zejména oceňuji dramatické scény, když už vše téměř vzdává, ale pak se to v ní zlomí a jde do toho na plno. Strašně mě v tomto seriálu baví postava Rampelníka (Rumpelstiltskin) ztvárněná Robertem Carlylem, taková mírně zvrácená postava, kterou jsem si oblíbil svou výstředností a domýšlivostí. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavě pojatý seriál řadící se do kategorie fantasy oddychovek. Akce je poskromnu a když už je, nestojí za moc. Vtípky prakticky chybí, hudba nenachne, výprava je podivná. Ač se zdá, že na tomto seriálu mnoho pozitiv nenajdeme, svou originalitou a ztvárněním jednotlivých postav si fanouška nakloní na svou stranu. Kdysi dávno má pomalejší rozjezd a chce to mu dát více času, ale po pár dílech si vás získá. Střední pasáž první série je naprosto bravurní (po obsahové a dějové stránce), ale bohužel v závěru tomu dochází dech. Několik posledních dílů je už jen zbytečné protahování a vaření z vody a naopak finále je neskutečně našťouchané, až přeplácané a dalo se klidně rozložit do více dílů. Pocity ze seriálu máme lehce rozpačité - na jednu stranu mizerné efekty, choreo akčních scén apod, ale na straně druhé originalita, skvělý nápad, slušní herci a vtáhnutí do děje. Budu doufat, že si druhá sezóna vyslouží lepší rozpočet a že scénáristé lépe vyváží jednotlivé díly - potenciál tam určitě je. Hodnocení první série: Hodně slabé 4*. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Ginnifer Goodwin, představitelka Sněhurky, a Josh Dallas, který ztvárnil Krasoně, tvořili zamilovaný pár i v reálném životě. Mají spolu syna jménem Oliver Finlay Dallas. (Dlee)
  • Jména mnoha postav jsou často odvozena od svých pohádkových předloh. Například jméno Blanchard je odvozené z francouzského slova "blanc" nebo "blanche" pro bílou. Mary Margaret je část jména skutečné ženy jménem Maria Sophia Margaretha Catharina Freifräulein von Erthal, o které se traduje, že byla inspirací pro původní Sěhurku. Křestní jméno Reginy Mills je pozdně latinské ženské jméno, které znamená královna. Příjmení Mills pak odkazuje na řecké slovo "Milo", v překladu jablko, které souvisí s otráveným jablkem, které královna dala Sněhurce. Pan Gold spřádal slámu ve zlato. Jméno Červené karkulky Ruby má původ ve slově rubín, což je krvavě rudý drahokam. Při spalovacím procesu jsou nejprve uhlíky, v angličtině „cinders“, z nichž pochází pojmenování Cinderella neboli Popelka. Z uhlíků je pak popel, který se v angličtině označuje jako ash, čímž se dostáváme ke jménu Ashley Boyd. Příjmení Boyd má pak původ z galského slova „buidhe“ pro světlovlásku. Glass, příjmení Sidney, je jedním z anglických výrazů pro zrcadlo. Stejně tak označuje zrcadlo název novin The Mirror. Přijmení Archieho Hoppera je zase označením pro skákavý hmyz, do kterého se cvrčci řadí. (Aurum)
  • Producenti Adam Horowitz a Edward Kitsis poprvé s námětem na seriál neuspěli, a tak neztráceli čas a věnovali se seriálu Ztraceni (od r. 2004). Prvotní neúspěch je přitom neodradil a nakonec se natáčet začalo. K premiéře pilotní epizody, která byla uvedena 23. 10. 2011, v USA usedlo více než 12 milionů diváků. (pufina)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama