Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Po pěti sériích pět hvězdiček. Na první řadu jsem náhodou narazila na youtube (nebo spíš ona narazila na mě, dodnes to sama nechápu...:) a úplně konsternovaně jsem jí celou viděla za jeden den. A od té doby se L Wordu už nemůžu zbavit. Baví mě na něm spousta věcí, je vtipný, je tam spousta dramatu (znalci Tibette kultu ví své) a některé hlášky prostě nelze zapomenout...Some people are straight ´till they´re not, třeba.__Tak po zhlédnutí všech 6. řad (včetně té poslední-rozhodně nejkontroverznější, po jejímž posledním dílu Last Word se na hlavy tvůrců sesypala spousta řekněme nesouhlasných vyjádření) zůstávám i přes kritiku na pěti hvězdičkách a do jisté míry chápu, proč je finále seriálu takové, jaké je. Stejně stojí za vidění. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, aké sa v ostatných rokoch objavili na televíznej obrazovke... Tak táto veta bola napísaná po zhliadnutí prvej série. Odvtedy sa veľa zmenilo... Niekedy mám pocit, akoby na seriáli začali pracovať tí najhorší scenáristi široko-ďaleko. Jednotlivé postavy menia od základu svoj charakter a jedna po druhej strácajú sympatie divákov (teda poväčšine diváčok)... Vidím to tak, že štvrtá séria, s vysielaním ktorej sa má začať na jeseň, bude definitívne posledná. Je to škoda - The L-Word mal v sebe obrovský potenciál. Rozhodne odporúčam pozrieť si prvú sériu (hlavne pilot!). No hoci budete chcieť vedieť, čo sa stane s Bette a Tinou, Danou a Alice... a ostatnými, NEPOZERAJTE ďalej! Nie, ak si chcete zachovať dobrý dojem zo seriálu... Ak to mám zhodnotiť na záver, tak séria 1 - *****, séria 2 - ***, séria 3 - asi tak pol hviezdičky (ktorá patrí len a len Alice). No a po dopozeraní celého seriálu sa patrí moje hodnotenie dokončiť... Séria 4 - *** pozerateľná, séria 5 - **** (znovu si získali môj záujem a sympatie), ale séria 6 a celý záver (ak sa to tak dá nazvať) - obrovské sklamanie * a aj tá len za Lucy Lawless... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ahoj my jsme lesby a jsme strašně moc hodný,chytrý,ohleduplný a naše problémy jsou větší než vaše,vy co nejste homosexuální,jste všichni zlý,nechapávý a nábožensky z fanatizovaní....Feministická lesbo modla pro největší lesbu ČSFD AngelAngie,která zřejmě ukojí své choutky nadržené fenny s pocitem nepochopení a hněvu vůči netoleratnímu a podlému světu..úúú brr hrůza :-D Já se jen můžu neskonale bavit kam až lze klesnou a na čem stavět seriál,který má bohužel až nepochopitelně moc fanoušků.Nesympatické obsazení,naprosto nezajímavé problémy a situace které jsou hnány jen tím jedním velkým L.Feministky radostí leští kliky a já leštim podlahu kterou sem poblil po shédnutí pilotu a prvních třech dílů.Jedna* za Miu Kirshner,která sympaticky nechá srát ženský chlapům do práce jen na půl a za to,že jako jedna z mála umí opravdu hrát a je to navíc hezká holka a taky za to,že ze seriálu odešla roztomile předčasně :-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Faye. I když postavy mi nepřijdou nesympatické s výjimkou Jenny a v druhé řade Heleny, která se potom změní. Ale seriál má jiné chyby: sice pojednává o queer komunitě, ale to neznamená, že všichni koho hlavní hrdinky potkají je lesba nebo bisexuál, heterosexuální chlapy jsem ve dvou řadách a pár dílech z třetí řady viděl jen dva, další byly buď transsexuálové nebo lesby(!), což jaksi neodráží skutečný stav věcí. Z pohledu chlapa je na co se dívat, neboť erotické scény jsou v každém díle, ale jinak to vážné drama a to já moc nemusím, prostě není tady vtip a nadhled jak v seriálu Sex ve městě. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, přišlo mi přehnaný, že v LA nežije žádnej heterosexuál, k tomu všemu mi bylo nesympatických hodně postav, ale na konci každýho dílu, jsem chtěla vidět další a další. Celou dobu co jsem se koukala na seriál jsem to hodnotila jako průměr (3*). Od pátý série jsem se začala dívat na The L word v originále a musim prostě přidat jednu hvězdu, ne jen kvůli dabingu, ale 5 a 6 série byly prostě fakt dobrý. Jenny jsem chtěla zakroutit krkem od začátku, takže jsem byla ráda, jak to dopadlo. Oblíbené postavy: Alice, Bette (až na ty její přehnaný kecy o umění), Shane. Neoblíbené: Tina, Jenny, Kit ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Leisha Hailey se jako jediná z hlavních postav přiznala veřejně ke své homosexualitě. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno