Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 455)

sepp 

všechny recenze uživatele

Dat Prison Breaku 5* proste nejde, Lost je jen jeden. I kdyz v Lost uz scenariste zacali pouzivat osvedcene nastroje k prodluzovani sezon a je to znat s kazdym novym dilem, ani PB puvodne planovanemu jako uzavreny projekt na 13 dilu se tento jev nevyhnul. A tak uz tu mame dilu 22, ve kterych se ale neustale neco deje, divak je neustale konfrontovan s novymi skutecnostmi a hlavne misty opravdu napinavymi scenami. I tak je bohuzel znat od 14. dilu jista plytkost, improvizace ve scenari a nekolik nelogicnosti (napr. Haywire zvracejici pilulky na podlahu v psychiatrickem oddeleni, jakoby uklidova sluzba na toto neprisla apod.). I tak nadprumerny serial z opravdu kvalitni hollywoodske produkce poslednich let. *** Od druheho seasonu je potreba tento komentar opravit a zmenit i hvezdickove hodnoceni. Ihned od zacatku prvniho dilu druhe sezony se rozjede poutavy a divaka pohlcujici hon na 8 uprchliku z Fox River a drivejsi plytkost je tatam. Lost ztraci s nove nastupujicimi serialy a pokracovanimi tech jiz rozbehlych dech a Prison Break pomalu, ale jiste prebira stafetu pro sampiona. Je sice pravda, ze zvraty v druhe serii jsou uz trochu divoke a prvotni uveritelnost cele prvotni myslenky je tatam, ovsem postavy obou bratru nuti cloveka hltat tento serial dal a dal... P.S.: Zakladam fanklub Wentwortha Millera, kdo chce vstoupit? :) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Skutečně adrenalinová záležitost. Každý díl má strhující tempo vyprávění a hezky dusnou atmosféru věznice, která je obydlená všemožnými sociopaty. Pedofil T-Bag v excelentním podaní Roberta Kneppera, ulízlej mafián Abruzzi s drsnou tváří Petera Stormara, parchant-dozorce Bellick v přesném podaní Wadea Williamse a spousta dalších menších i větších hajzlů, kteří mnohdy nevědomky kazí Michaelovi plány na útěk. Jako anděl mezi těmito individui působí krásná a vynikající Sarah Wayne Callies, coby vězeňský doktor. Celý seriál ale hlavně stojí na vyrovnaném a přesvědčivém výkonu Wentwortha Millera, který na sebe pokaždé bezpečně upoutá pozornost. Trochu mu to kazí nesympatický a otravný Dominic Purcell jako jeho bratr Lincoln, několik logických přehmatů a zvratů, kdy už tvůrci kolikrát pletou bábu s dědkem dohromady. Přesto je pořád Prison Break to nejkvalitnější, co lze na televizní obrazovce vidět. Ostatní série: Docela o ničem a určitě zklamání! Za skvělou první řadu, ale hodnocení snižovat nebudu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

První série byla naprosto fantastická a troufám si říct, že i revoluční v celé seriálové tvorbě - geniální, sofistikovaný a v podstatě i realistický příběh plný neuvěřitelně napínavých momentů se silnými charaktery (šílený T-Bag, mocný Abruzzi...) v neopakovatelné atmosféře - zkrátka seriálový ráj ve vězení. Druhá a třetí série měla tu nevýhodu, že musela nějak smysluplně navázat a "jít dál", paradoxně však snaha překonat sama sebe přinesla pár situací trošku vycucaných z prstu, ovšem v zájmu pokračování seriálu (a zachování jeho atributů) je třeba uznat, že to často ani jinak udělat nešlo. U mě přišel problém až se sérii čtvrtou, kdy se v zevrubném nákresu opravdu jedná o hovadinu - co to má být za všeobsažnou Scyllu? A ten sek se Sárou a Bellickem... Naštěstí síla tkvící v detailech zůstala Prison Breaku stále vlastní, je propracovaný, nepředvídatelný a napínavější než guma u trenek. Každopádně díky famózní první sérii z 5* neslevím. 9/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná nejde o nejdokonalejší seriál, bohužel pár much na své kráse má, ale jde o nejdynamičtější útěk z věznice, který si svých 5* za první sezonu ukousl bez zbytečných řečí. Všechna intenzita, dynamika a provázanost mizí začátkem druhé sezony, kdy tvůrci nezvládnou přechod do světa nekonečných možností, ale stále dokáží diváka držet v napětí a v jakém takém příběhu. Třetí sezona je už jen smutnou snahou o vzpomínky na první, kterou nelze zopakovat. Logika i příběh jdou do horoucích pekel a scenáristé asi po nocích při psaní spíše popíjejí a na výsledku je to znát. Vše se převalí do sezony čtvrté, aby zde nelogický příběh a bizarně vymyšlená zápletka, která již s původní první sérií nemá krom postav nic společného, gradovala do nejnudnější sezony a rozesmutněla všechny fanoušky. Final break jako film ukončující seriál na tom bohužel příliš nezměnil. Jak to vše shrnout? První série má neskutečný tah na branku a měla šanci se stát legendou. Druhá série měla stále slušný směr a živila se z dozvuků útěku Michaela a jeho družiny, ale o dalších dvou sezonách se raději nezmiňuji (samotná zmínka by fungovala jako nadávka:)). Smutné a nestálé 4* pro seriál, který jsem měl radost sledovat, ale který zabili nejen scenáristé, ale taky komerční nutkání těžit ze seriálu dokud to jde... PS: pokud to dokážete, podívejte se na první sezonu a pak si spokojeně vylepte pokoj plakáty Michaela a Sáry... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Scofield z tetovacího salónu.. Prison Break mi připomíná T-Bagovu obrácenou kapsu na vězeňských kalhotách. Vy jste vyjukaný bažant, co neví, jak to tu chodí a naivně se jí chytnete. Z počátku jste nadšen, vše vám přijde fantastické a držíte se jí, jako klíště. Po čase však na vás příběh několikrát zkusí ve sprše trochu něhy se spadlým mýdlem a vám to vzhledem k předchozím zážitkům přijde docela líto. Ale co, řeknete si.. Jednou se té kapsy držím, tak to dotáhnu do konce, ať to bolí sebevíc.. Hodnoceno po II.sérii a v hlubokém přesvědčení, že kvalitativní zlepšení již nenastane.. ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • Ve státě Illinois, kde se seriál odehrává, se nepoužívalo k trestu smrti elektrické křeslo, ale smrtící injekce. Pro větší efekt ale filmaři použili křeslo. Momentálně je ve státě Illinois vykonávání trestu smrti pozastaveno. (don corleone)
  • V průběhu natáčení 4. řady seriálu byli herci okradeni. Přímo ve studiu FOX se neznámí pachatelé vloupali do jejich karavanů. Ukradli hotovost, kreditní karty, dokumenty a počítač. Celková částka se pohybovala okolo 50 000 amerických dolarů. Nejvíce to odnesli Jodi Lyn O'Keefe (Gretchen) a Dominic Purcell (Lincoln Burrows). (FIBO)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama