Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

Fr 

všechny recenze uživatele

BYLO NEBYLO. BYL JEDNOU JEDEN KOUZELNÝ LES PLNÝ NÁM ZNÁMÝCH POHÁDKOVÝCH POSTAV. (NEBO SI ALESPOŇ MYSLÍME, ŽE JE ZNÁME.) JEDNOHO DNE SE OCITLY UVĚZNĚNÉ NA MÍSTĚ, KDE JIM BYLY VŠECHNY ŠŤASTNÉ KONCE UKRADENY. V NAŠEM SVĚTĚ /// .... a tak má Sněhurčina dcera zachránit pohádkovou říši, která je kvůli zlý královně..... Miluju pohádky! Dá se v nich totiž najít způsob, jak se vypořádat s naším světem, světem, který taky vždycky nedává smysl. Sračky na klišé, že hrdina nikdy nejdřív nevěří (že je hrdina), a že všechny kletby můžou bejt zlomený pravou láskou. Nebo, že zlo se nerodí, ale je tvořeno. POHÁDKOVÝ ZTRACENI. V lidským světě, s flashbacky z ,,bylo nebylo“. A reklama na postavu Cameronový. A propó..... LOST občas připomene nejen ,,fázování“ příběhu či hudební ,,vložka“, ale i přítomnost Emilie de Ravin. Ztraceni hledají svý sny a oceňuju i povedenýho ,,Rampelníka“, kterej se řadí k nejzajímavějším seriálovejm postavám. Asi nejlepší pohádkovej seroš. (Po Arabele samozřejmě...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přestal jsem věřit na pravou lásku. 2.) Chcu vidět, jak rodí Sněhurka. 3.) Thx za titule ,,Mischa“ a ,,Hlawoun“ a ,,xtomas252“ a ,,VK22“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * /// 2. série: ,,TEĎ JSOU TU NOVÁ NEBEZPEČENSTVÍ, … ALE NIC, CO BYCHOM NEZVLÁDLI.“ .… /// Kletba je zlomena, ale … Druhá série těží ze zajímavejch flashbacků světa pohádek. Bez nich by to byla obsahová nuda. Život v ,,přítomnosti“ jest totiž dokola furt to samý: ta je hodná, ta je hodná až je blbá, ta je zlá, ten je hodnej…. a všechno dokupy to unavuje. Když nevěděj kudy kam, udělaj nějakou píčovinu, ze který se musej ,,hrdinsky“ dostat, což i teda mě kapku sere. Stejně jako herectví Emmy, jenž spočívá v tom, že se tváří jako píča. Buď tak, nebo dá hlavu trochu jinak. Super. A ukňouraná Sněhurka? Ještě že si aspoň Rampelník a Regina držej styl. Přibejvá postav, bohužel Fantomase se nedočkám. Prostě tyhle pohádkový pikle jsou trošku překombinovaný. A i když se (možná?) těším na vejlet do Neverlandu, snižuju na krásný tři hvězdy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stárnu a už trochu tápu v pohádkovým světě. 2.) Magie? To mi nic neříká... 3.) Thx za titule ,,phoebess & Mischa“ a ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První série je fajn, drží vás v napětí – co se stane? Když už si sakra vzpomenou? Ale pak napětí upadá, pokud to třeba měsíc dva nevidíte, nic se nestane, ani nemáte potřebu se k tomu hned sednou a koukat. Navíc to začíná být čím dál tím větší klišé, a ačkoliv klišé jsou fajn, tady tomu tak bohužel není. Navíc je to na můj vkus až moc natahované a tváří se to hrozně zamotaně (ale není, jen se prostě k tomu, co víme, pořád nabaluje něco nového, snad aby to mohlo mít o sérii navíc, kdo ví…). Nakonec si tam stejně jen užívám R. Carlyleho, protože ten je opravdu skvělý. Jinak průměr, podprůměr a občas mi některé herecké výkony haprovaly s hranicí snesitelnosti. Slabší 3* a ani nemám moc chuť dokoukávat 3. sérii. A to mám pohádky ráda, obzvlášť když se míchají s naším světem. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už sa konečne k tomuto seriálu trošku vyjadrím. Mám ho poriadne napozeraný a sledujem ho aj ďalej. Ale myslím si, že každá séria by si zaslúžila iné hodnotene. Tak poďme na to: 1. séria - U mňa je to za 5* Všetko bolo veľmi dobre premyslené, mali sme tu veľké množstvo postáv, ktorým nechýbala logika, mali zaujímavé príbehy, ktoré nás presvedčili, aby sme to sledovali ďalej. A keď to skončilo, chcel som len pokračovanie, pretože to bol jeden z najlepších seriálov, ktoré som kedy videl. 2. séria - Mal som trošku zmiešané názory. Prvá polovica bola rovnako vynikajúca ako prvá séria a dávala nám viac zaujímavých nápadov a skvelých postáv. Stále som mal pocit, že tu máme Once Upon A Time, ktoré vie narábať s postavami a vie ich zapracovávať do svojich príbehov. V druhej polke (po smrti Cory) to nejde dole vodou, ale nebola podľa mňa až tak zaujímavá ako prvá. Mala už svoje slabšie momenty a najmä sme tu mali aj pár postáv, ktoré dokopy nikam nesmerovali (najmä Tamara) a celé to len zdržovalo. Ale stále som chcel vedieť čo bude ďalej. Celkovo dávam 4* 3. séria 1/2 - delenie robím z toho dôvodu, že mám rozdielne názory na jednotlivé polovice. Prvej dávam 5* Silný príbeh, veľmi zaujímavé rozuzlenie, máme tu síce menej postáv ale nikto sa v tom nestráca, dej sa nesústredí na Storybrooke a konečne som mal pocit, že seriál posunul niekam inam. Okrem toho Peter Pan bol jedna fantastická postava. Doteraz si myslím, že záverečný diel keď Emma s Henrym opúšťajú Storrybrooke mala byť poslednou bez poslednej minúty. 3. séria 2/2 - Dávam 1* - Toto bolo veľké sklamanie po veľkých očakávaniach. Postáv je málo, Zelena je príšerná postava, ktorú mám chuť vyraziť, celé to pôsobí hlúpo, nedáva vôbec zmysel a vyzerá to, že tvorcom došli dobré nápady. Veľké sklamanie a dokonca som si hovoril, že si novú sériu ani nepozriem. 4. séria 1/2 - 5* Toto vyzerá ako keby sa konečne tvorcovia prebudili a dali nám obrovský hit od Disneyho (Frozen) do ich vlastnej formy a bolo to fantastické. Zaujímavé a uveriteľné postavy, dobré zvraty a skvelé momentky. Plus k tomu sme tu mali Snow Queen, ktorá ako záporák funguje fantasticky a ako divák som s ňou aj súcitil a dokázal ju chápať. Skvelé zakončenie a opäť navnadenie na pokračovanie 4. séria 2/2 (zatiaľ) - odpad! - Zatiaľ asi to úplne najhoršie čo tvorcovia dali dokopy. Nedoprajú čas, aby sa veci vyvinuli, Cruela a Ursula sú postavy, že stačí ich vystrihnúť z deja a nič sa nezmení, Maleficent pôsobí miestami až pateticky a návrat Golda je priam strašný. Dúfam, že sa to zdvihne. A mimochodom - Maleficent vo forme draka sú asi najhoršie efekty aké som videl za posledných 15 rokov. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

OUAT je fakt geniální seriál a nikdy bych si nemyslel že bych to řekl. Všechno dávalo smysl, všechno spolu souviselo a prostě to všechno bylo skvělý! K první sérii bych mohl říct jenom to, že první dva díly byly naprosto hrozný. Všechno to začne nějak od 5 dílu. Musim dodat, že boj s drakem na konci první série byl dost ubohej.. Druhá série byla už zábavnější. Konečně se objevilo více záporáku. Víc se tam toho dělo a flashbacky rozhodně zajímavější. Třetí série - Rozhodně zatim nejlepší! Neskutečně zábavná. Skoro každej díl vás tam nečim překvapí. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Believing in even the possibility of a happy ending is a very powerful thing. Pro mě osobně velice příjemné překvapení, propletení pohádkového světa s tím skutečným je hodně originální. Navíc nám pilot nabídl zajímavý příběh Emmy, které se za dveřmi zčista jasna zjevilo její dítě, jenž kdysi dala k adopci. Baví mě sledovat, jak se s tím postupně Emma v podání úžasné Jennifer Morrisonové vypořádává, přiznám se, že dění ve světě pohádek mě baví o něco méně a občas mi prostě připadá až příliš kýčovité.Nemluvě o dialozích, ze kterých mi je občas trapně za samotné postavy. Čím dál víc se mi nechce OUAT sledovat.. . Oblíbené postavy: Emma, Snow, Red. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Jamie Dornan (Graham) se měl původně ve třetí řadě vrátit. Dal však přednost natáčení trilogie Padesát odstínů šedi. (Peccoskaify)
  • Josh Dallas si před seriálem zahrál roli ve filmu Thor (2011). V pokračování Thor 2 (2013) se však již neobjevil, protože nabízenou roli odmítl právě kvůli natáčení seriálu Once Upon a Time. (pufina)
  • Na začátku každého dílu je ve chvíli, kdy se objeví nápis „Once upon a time“, možné vidět v pozadí mezi stromy pohádkovou postavu, a to v každém díle jinou, která diváka navede, o čem epizoda bude. Shoda postaviček nastala pouze v epizodách první série s názvy "7:15 A.M." a "Red-Handed", kdy se opakovaně objevila Červená Karkulka. (immortalitas)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama