Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

foundation 

všechny recenze uživatele

Viem ze nie je objektivne hodnotit serial po tom ako som videl len par casti ale bohuzial mozu byt jedine na ktore sa pozriem takze to risknem. V zasade to vobec nie je spatny serial. Aby sa zmenili obohrane a 100 krat omielane riesenie vztahov v nevelkej skupine ludi, susedov ktori do seba kazdodenne narazaju aj v takom meste ako je L.A. autori skusili nahradit heterosexualnych partnerov svetom lezbiciek. Ci to funguje? Tak trochu urcite ano. Pretoze to dava aspon ciastocny pocit ze dej serialu je originalny, lepsie povedane zaujimavy a netradicny aj ked sme vlastne to iste videli uz vela krat inde. Napriek tomu ze je to urcite zaujimavy pokus a da sa povedat ze celkom vydareny, teda aspon co sa tyka tych par casti co som videl. Ak by som sledoval dalej som si isty ze hodnotenie by sa urcite zakolisalo ale neviem odhadnut akym smerom. Bohuzial ale aj ked ma to nesklamalo a mozno sa k tomu niekedy vratim, zatial to vyzera tak ze L Word nie je presne to prave co od serialu cakam. Nie je to nudne, nie je to roztahane, dejovo je to celkom slusne a hlavne hrdinky su viac menej znesitelne ale aj napriek tomu si ma to okolo prstu neomotalo. Ak sa k serialu niekedy vratim urcite dam vediet :) Zatial to nechavam niekde medzi troma az styrma co je myslim presne akurat. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do života prevážne lezbickej komunity. Páči sa mi obsadenie i dialógy, ktoré divákom umožňujú citovo sa naviazať na jednotlivé postavy. Autori v seriáli použili aj mnoho zaujímavých a originálnych kreatívnych prvkov - od scenára, cez kameru, až po réžiu. Čo ma však najviac zaujalo, bolo ako zručne sa tvorcovia chopili tematiky a úžasne empaticky vykreslili problémy, s akými sa LGBT denne stretávajú. Momenty ako keď Laru nechceli pustiť za Danou po jej operácii, pretože "nebola rodina", alebo keď sa Tasha musela brániť ešte aj pred armádnym právnikom, ktorý ju mal obhajovať pred súdom, aby ju nevyhodili z armády kvôli tomu, že je lesba - to sú momenty, ktoré robia zo seriálu významný umelecký počin nie len pre LGBT komunitu, ale pre celý svet, pretože ak priviedol čo i len jedného homofóba k porozumeniu a tolerancii, tak stálo za to ho natočiť. ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

Moje nízké hodnocení nemá nic společného s faktem, že v tomto seriálu jsou (téměř výhradně) ženské hrdinky, že je primárně o vztazích ani s tím, že jsem chlap (naopak, pak by mě někdo tuplem mohl obviňovat z toho, že L Word protežuju kvůli lesbickým scénkám… a že už jsem na internetu taková obvinění vůči jiným viděl). --------------- Pro mě u NIKOHO nestačí jenom to, že je "homosexuál". Oscar Wilde byl teplý, ale byl to literární a jazykový (narážka nezamýšlena) génius. U většiny lidí je jejich homosexualita spíše vedlejším dodatkem v biografii - navzdory tomu, co se nám totiž snaží sdělit většina těch "pochodujících za gaye", sexualita člověka nijak nevymezuje. Mezi homosexuály je stejné množství chytrých i debilů jako kdekoliv jinde. To ale znamená, že sama sexualita člověka ani nijak nedefinuje. Nemůže. --------------- Věřte mi, i když to zní absurdně, v L Word je "pozitivní" charakteristika hrdinek víceméně jenom ta jejich lesbičnost ("pozitivní" v uvozovkách, protože sexualita by měla být naprosto neutrálním atributem) a když se projevuje nějaký jejich charakter, buď šustí papírem nevypsaného scénáristy (Shane - Bůh ví, že jsem ji zpočátku měl rád, ale od jejího drastického stočení směrem ke klišé a k "navenek-nic-nedávající-najevo-ale-stejně-podivuhodně-ukňourané drsňačce" jsem na ni získal skoro alergii) nebo jsou otravné ("manželské" duo Betty/Tina) nebo jsou to naprosto nejhorší a nejotravnější postavy v americké televizi, horší než Meredith, horší než kdokoliv. Ano, Jenny. NIKDY jsem k fiktivní postavě nezískal takový neskutečný odpor, takovou nechuť, takovou touhu po jejich rakovině… až zde. Jenny, "hlavní" postava seriálu, je upištěná, "procítěná", "rozervaná", pseudoumělecká štětka, která mě naplňovala nejen bytostným odporem, ale pocitem, že scénaristi tohoto seriálu jsou snad nejvíc misogynní lidé na světě. --------------- V průběhu skoro tří sezón se nic neděje (dál jsem to nevydržel). Tím, že je seriál v kategorii "drama", má v americké televizi danou tříčtvrtěhodinovou stopáž… jenže děje je v každém dílu tak na dvacet minut. Zhustit, zhustit, zhustit. A přidat skutečné, dobře napsané ženské charaktery, takové, které nebudou dělat ženám a lesbám zvláště špatné jméno. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatiaľ iba pilot, ale dúfam, prajem si, modlím sa, aby to zostalo na rovnakej úrovni, pretože to proste nemá chybu. Scenár je vynikajúci, nie je to nejaká lacná soap opera, ale sakramentsky inteligentná melodráma. Postavy sú super napísané a ešte lepšie zahrané, a hlavne absolútne uveriteľné a reálne. Erotika vkusne natočená a aj keď je jej tu hodne, nepôsobí samoúčelne, ale ako zo života a popritom je stále dostatočne sexi. Neviem si predstaviť, že by som mohol byť spokojnejší so seriálom o lezbičkách ————————- Prvá séria: Sem tam menšie zakolísanie medzi 60 a 100 percentami, ale väčšinou je to na tej 90.ke. Neuveriteľný je pilot, neuveriteľná je posledná epizóda, neuveriteľný je soundtrack a postavy sú do jednej skutočné a sympatické, takže tých päť hviezdičiek je myslím celkom opodstatnených. A nakoniec zaznejú aj Portishead... Obľúbené postavy: Dana, Jenny a Shane, samozrejme. ————————- Druhá séria: ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoro nemam vyhrady... Tento serial rozhodne nie je pre puritanov, pretoze sa tam vela nadava, sexuje, nadava, sexuje a spomenula som, ze sa tam sexuje? V kazdom pripade, niektore postavy su vam sympaticke, niektore vobec... Vid Jenny...A to najma v druhej a stvrtej serii...A Shane? Ach jo...O nej sa mi snad este aj sniva :) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)
  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama